VESTI FK Čukarički

Preokret Čukaričkog za prvu pobedu u Novom Sadu protiv Vojvodine od 2015. godine--

Preokret Čukaričkog za prvu pobedu u Novom Sadu protiv Vojvodine od 2015. godine

Vojvodina – Čukarički 1:2 (1:0)

Strelci: 1:0 – Matić iz jedanaesterca u 27, 1:1 – Endijae u 51, 1:2 – Rakonjac u 79. minutu. Stadion: „Karađorđe”. Gledalaca: 700. Sudija: Lazar Lukić. Pomoćnici: Dragan Bogićević i Bojan Banović. Žuti karton: Jeličić (Vojvodina).

VOJVODINA: Rockov, Devetak, Topić, Matić, Zukić, Đorđević, Jeličić, Busnić (od 80. Nešković), Lazarević, Vukadinović (od 87. Miletić), Vukčević (od 57. Kabić).

ČUKARIČKI: Petrović, Stevanović, Rakonjac (od 87. Spasojević), Kajević (od 87. K. Belić), Puškarić, Mijailović, Čolović (od 80. Savić), Šapić, Endijae (od 69. Janković), Roganović, Lukić (od 69. Kovač).

Čukarički je slavio veliku pobedu u Novom Sadu protiv Vojvodine, prvu posle jula 2015. godine! I to posle preokreta, s obzirom a je domaće u vođstvo u 27. minutu iz jedanaesterca doveo Matić, ali su se za tri boda pobrinuli Endijae koji je pogodio u 51. i Rakonjac u 79. minutu – 1:2.

U prva dva minuta dva kornera za Čukarički, posle drugog fantastična prilika za Brđane. Mijailović je ubacio loptu sa strane, Šapić je glavom prosledio na drugu stativu, a Kajević je sa dva metra, takođe glavom, šutirao preko gola Rockova. Domaći su prvi put zapretili u sedmom minutu, Vukadinović je dobio mnogo prostora, odlučio se na šut sa skoro 25 metara, ali je Petrović bio sjajno postavljen.

Probao je Roganović direktno iz kornera u 15. minutu, sjajno je ciljao, ali je krajnjim naporom Rockov uspeo da izboksuje loptu. U 27. minutu jedanaesterac za Vojvodinu. Lazarević je prošao po desnoj strani i centrirao, Mijailović je uklizao, lopta ga je pogodila u ruku, za sudiju Lukića nije bilo dileme. Odgovornost je preuzeo Matić, koji je sa bele tačke lako savladao Petrovića – 1:0.

Bolje su belo-crni ušli u drugo poluvreme i već u 51. minutu su uspeli da izjednače. Po levoj strani je odlično prošao Čolović, „zalomio” je i izbacio iz igre čuvara, potom i sjajno centrirao, Rakonjac je loptu glavom na drugu stativu prebacio Rakonjac, a tamo je Endijae lako pogodio mrežu Vojvodine – 1:1. Mogao je Čukarički koji minut kasnije i do preokreta, Roganović je sjajno prošao po levoj strani, ušao u šesnaesterac, ali je potom ubacivanje bilo nešto lošije, pa je Rockov imao vremena da interveniše i otkloni opasnost.

U 56. minutu dobar centaršut Stevanovića, Rakonjac je glavom šutirao, ali preslabo za golmana Vojvodine. Mogli su domaći do drugog vođstva, nije najbolje reagovala odbrana Čuaričkog, pa je najpre Busnić šutirao, potom i Jelićić, ali su belo-crni imali dosta sreće u 58. minutu. Deset minuta kasnije fantastična kontra Brđana, Mijialović je duboko sa svoje polovine povukao napad, još lepše je uposlio Čolovića, ovaj je dodao do Lukića, a mladi fudbaler je odmah proigrao Kajevića, koji je šutirao sa 17 metara, Rockov je krajnjim naporom uspeo da odbrani.

U 73. minutu Rakonjac je oteo loptu na polovini Vojvodine, dodao je odmah do Kovača, a ovaj do Čolovića, koji se izborio za poziciju, ali je sa 12 metara šutirao pravo u Rockova. Inicijativa je donela rezultat Brđanima. Janković je ostao usamljen na levoj strani, fenomenalno je centrirao, Rakonjac je glavom do lopte stigao pre Rockova i smestio je u mrežu – 1:2.

Mogao je isti igrač i do svog drugog, a trećeg gola za Čukarički, posle lošeg ispucavanja Topića natrčao je Rakonjac, koji je sa 17 metara topovski šutirao, ali pravo u Rockova. U 84. minutu umalo izjednačenje, posle loše intervencije odbrane Čukaričkog, Đorđević je na dva metra stigao do lopte i šutirao, ali je požrtvovanom intervencijom Stevanović spasao čist gol. U 87. minutu majstorija mladog Kabića, driblingom se oslobodio čuvara i fantastično šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je još lepše intervenisao Đorđe Petrović. Ispostavilo se da je to bilo poslednje uzbuđenje na ovom vrlo zanimljivom susretu u Novom Sadu.

Komentari (0)

Napiši Komentar