VESTI FK Čukarički

Preokret Čukaričkog protiv Mačve u poslednjem meču u sezoni--

Preokret Čukaričkog protiv Mačve u poslednjem meču u sezoni

Čukarički – Mačva 3:1 (1:1)

Strelci: 0:1 – Gigić u 11, 1:1 – Tedić u 36. iz jedanaesterca, 2:1 – Vidosavljević u 60. iz jedanaesterca, 3:1 – Ortiz u 62. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 600. Sudija: Milan Miitć. Pomoćnici: Dragan Peranović i Stefan Vojnić.

ČUKARIČKI: Belić, Radojičić, Tedić (od 56. Ortiz), Vidosavljević, Kamenović (od 66. Ignjatović), Mićin (od 66. Ergelaš), Zorić (od 46. Lukić), Savić, Veličković, Šapić (od 87. Ignjatović), Kovač.

MAČVA: Gordić, Pejović, Tošić, Obrovac (od 77. Knežević), Gigić (od 77. Trimanović), Milinković, Marković (od 77. O. Mijailović), M. Mijailović (od 64. Jovanović), Zukanović (od 61. Mihajlović), Ristivojević, Božić.

Čukarički je slavio protiv Mačve u poslednjem meču u sezoni. Brđani su još jednom preokrenuli rezultat, ovoga puta gosti su poveli u 11. minutu pogotkom Gigića, ali su trijumf domaćima doneli Tedić i Vidosavljević, golovima iz jedanaesteraca, odnosno Ortiz iz igre – 3:1.

Nedostajalo je nekoliko standardnih prvotimaca Čukaričkom, nije na terenu bilo Docića, Kajevića, Puškarića, Ćirkovića, Đorđevića, Birmančeviča, Ostojića, Endijaea, Ezea i Stevanovića.

U takvom odnosu snaga, na startu su se bolje snašli gosti, Mačva je prva zapretila, u trećem minutu Milinković je sjajno šutirao sa skoro 25 metara, Belić je vrhovima prstiju uspeo da skrene loptu u korner. U 11. minutu gosti su poveli. Petar Gigić je sjajno primio loptu na 20 metara od gola Čukaričkog, između dvojice čuvara, uočio je istrčalog Belića i lako je plasirao loptu u mrežu – 0:1.

Mogao je vrlo brzo Čukrički do izjednačenja, imao je dve šanse u 13. minutu. Najpre je Vidosavljević posle ubacivanja Zorića, neometa na šest metara, loše primio loptu, dovoljno da reaguje odbrana Mačve, u nastavku akcije Tedić je šutirao sa 14 metara, Gordić je bio oprezan.

Pokušali su u 27. minutu Vidosavljević, odmah potom i Mićin, ali su oba udarca izblokirana. Tri minuta kasnije odlična prilika za Šapčane, Marković je šutirao sa 20 metara, ali je i on u poslednji čas izblokiran. U 31. minutu posle šuta Milinkovića sa ivice šesnaesterca Belić je odlično intervenisao. Uzvratili su Brđani, savić je sjajno prošao po desnoj strani i još bolje centrirao, loptu je glavom sa sedam metara zahvatio Vidosavljević, ali je šutirao pravo u Gordića.

U 36. minutu jedanaesterac za Čukarički. Posle šuta Zorića, lopta je u ruku pogodila Ristivojevića, sudija Mitić nije imao dilemu. Precizan izvođan najstrože kazne bio je Slobodan Tedić – 1:1. U poluvremenu kod domaćih je u igru ušao 18-godišnji Jovan Lukić, dok je u 56. minutu aplauzima sa treena ispraćen Tedić, a šansu je dobio Kolumbijac Dilan Ortiz.

Prvi pokušaj u nastavku Čukarički je imao u 58. minutu preko Vidosavljevića, koji je iskosa sa desne strane snažno šutirao iz slobodnog udarca, ali je Gordić izbio loptu u korner. Ipak, dva minuta kasnije još jedna neopreznost Šapčana, igrač odbrane Mačve igrao je rukom, za drugi jedanaesterac na meču. Ovoga puta precizan je bio Vidosavljević – 2:1.

Već u 62. minutu treći gol za Brđane, sjajno je sa desne strane centrirao Veličković, a Orzit je glavom savladao Gordića, posle samo šest minuta u igri. U 66. minutu šansu sa klupe su dobila još dvojica igrača iz podmlatka Čukaričkog, Uroš Ignjatović i Mitar Ergelaš. Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja.

Komentari (0)

Napiši Komentar