VESTI FK Čukarički

Pregled učinka reprezentativaca iz Čukaričkog: Bogosavac i Miladin Stevanović nadomak EP-MiroslavBogosavac,SlobodanTedić,MiladinStevanović-

Pregled učinka reprezentativaca iz Čukaričkog: Bogosavac i Miladin Stevanović nadomak EP

Čukarički je tokom prvenstvene pauze dao čak 17 igrača za razne reprezentativne kategorije, od seniorske do kadetske. Mnogi od njih igrali su zapažene uloge u dresu sa nacionalnim grbom.

U reprezentaciji Crne Gore bili su Boris Kopitović i Darko Zorić. “Hrabri sokoli” su igrali mečeve prva dva kola Lige nacija, a u drugom meču u Podgorici u pobedi protiv Litvanije (2:0), Kopitović je igrao od 80. minuta. Ovo je njegov treći nastup za selekciju Crne Gore. Zorić, koji se nedavno oporavio od povrede, ovoga puta je ostao na klupi.

Mlada reprezentacija Srbije (do 21 godine) iza sebe ima sjajne rezultate, a kontinuitet pobeda nastavljen je i u septembarskim duelima. Orlići su slavili još dva trijumfa, protiv Makedonije (2:1) i Rusije (2:1). Miroslav Bogosavac je odigrao oba meča, dok je u duelu u Nižnjem Novgorodu Miladin Stevanović u igru ušao u završnici susreta.

Omladinska selekcija Srbije (do 19 godina) igrala je na turniru “Stevan Ćele Vilotić”. U porazu od Mađarske (0:1), ceo meč odigrao je Andrija Fratrović, Milutin Vidosavljević je na terenu bio do 61. minuta, a Slobodan Tedić od 71. minuta. U duelu protiv Crne Gore (1:1), Fratrović je ponovo bio 90 minuta na terenu, Tedić je igrao do 59, a Vidosavljević od 71. minuta. Na kraju, protiv Izraela (1:1), Tedić i Vidosavljević su sve vreme bili na terenu, ovaj drugi je i postigao gol za izjednačenje u 86. minutu.

Mlađa omladinska selekcija Srbije (do 18 godina) igrala je prijateljski meč protiv Italije u Zemunu, poraženi su sa 2:0, a na terenu su bili Konstantin Mićović i Goran Lončar.

Na kraju, kadetska selekcija Srbije (do 16 godina) odigrala je prvi od dva prijateljska meča protiv vršnjaka iz Bosne i Hercegovine, domaći su u Banovićima slavili sa 2:1. Za Srbiju su od igrača Čukaričkog nastupili Luka Nikolić, Aleksandar Kadijević, Mitar Ergelaš, Uroš Drezgić, Viktor Rogan i Mihajlo Baić. Jedini pogodak za Orliće delo je Baića, na asistenciju Ergelaša. Kadeti će protiv BiH drugi duel odigrati u četvrtak, 13. septembra u Srebreniku.

Komentari (0)

Napiši Komentar