VESTI FK Čukarički

Pobeda Čukaričkog protiv TSC-a golovima Šapića i Vidosavljevića u finišu meča-MilutinVidosavljević,StefanŠapić-

Pobeda Čukaričkog protiv TSC-a golovima Šapića i Vidosavljevića u finišu meča

Čukarički – TSC 2:1 (0:1)

Strelci: 0:1 – Tumbasević u 34, 1:1 – Šapić u 82, 2:1 – Vidosavljević u 88. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 400. Sudija: Srđan Jovanović. Pomoćnici: Uroš Stojković i Milan Mihajlović. Žuti kartoni: Kamenović, Endijae, Luković, Vidosavljević (Čukarički), Grabež (TSC).

ČUKARIČKI: Petrović, Tedić, Endijae (od 46. Kajević), Kamenović, Stojanović (od 61. Vidosavljević), Đorđević (od 46. Luković), Ostojić, Veličković, Šapić, Kovač, Birmančević.

TSC: Filipović, Varga (od 67. Duronjić), Tomanović, Tumbasević, Milićević (od 89. Galić), Ponjević, Antonić, Grabež, Arsenijević (od 84. Rovčanin), Balaž, Lukić.

Čukarički je posle velike borbe u derbiju 19. kola slavio protiv TSC-a sa 2:1. Gosti iz Bačke Topole poveli su golom Janka Tumbasevića u 34. minutu, ali je preokret usledio u finišu. Najpre je izjednačio kapiten Stefan Šapić u 82. minutu, a pobedu je potvrdio Milutin Vidosavljević u 88. minutu. Na taj način, Čukarički je ostao neporažen u kalendarskoj 2019. godini u domaćim takmičenjima na svom stadionu!

U prilično otvorenoj utakmici na startu meča prvu šansu imao je Lukić, koji je umakao odbrani Čukaričkog, šutirao je sa desetak metara, ali je Petrović bio oprezan. Isti igrač je pokušao i u 19. minutu, tada je šutirao pored gola Brđana. Posle trećeg kornera do šanse je došao i Čukarički, ali je u 21. minutu Tedić bio neprecizan sa 15 metara.

U 25. minutu fantastična prilika za TSC, jedna od onih koju je teže promašiti nego pogoditi. Ali, Balaž je glavom sa tri metra šutirao pored gola Petrovića. Posle greške odbrambenih fudbalera gostiju, Luka Stojanović je oprobao udarac sa 25 metara, lopta je otišla daleko od gola TSC-a.

U 30. minutu najbolja prilika do tada za Brđane, ali je Filipović odbranio udarac Tedića sa ivice šesnaesterca. TSC je poveo u 34. minutu. Posle ubacivanja sa desne strane Milićević je nogom sjajno dodao loptu do Tumbasevića, koji je lako ubacio u mrežu Čukaričkog, sa pet metara – 0:1.

U završnici poluvremena dve vrlo dobre prilike za izjednačenje. Najpre u 43. minutu, Kovač je šutirao sa 16 metara, golman TSC-a je odbranio, lopta se odbila do Luke Stojanovića, koji je imao zicer, ali je Filipović čudesnom intervencijom izbio loptu u korner. Posle ubacivanja iz ugla Đorđevića najviši u skoku bio je Endijae, ali je Filipović još jednom bio na oprezu.

Na startu drugog poluvremena Veselinović je izvršio dve izmene, na teren je poslao Luku Lukovića i Asmira Kajevića, umesto Aleksandra Đorđevića i Ibrahime Endijaea. Prvu priliku u nastavku imao je Birmančević u 55. minutu, ali je njegov udarac sa 18 metara Filipović izbio u korner. Posle novog ubacivanja iz ugla Stojanovića, u 58. minutu, glavom je probao Tedić, ali je i on bio neprecizan. Od 61. minuta Veselinović je na teren poslao i Vidosavljevića umesto Stojanovića.

Samo što je ušao u igru, Duronjić je imao priliku u 68. minutu, ali je Petrović njegov udarac iskosa sa leve strane nekako uspeo da ukroti. Napokon, posle 15. kornera Čukarički je izjednačio. U 82. minutu Kajević je odlično izveo udarac iz ugla, a Šapić je bio najviši u skoku, Filipović je ovoga puta bio nemoćan – 1:1.

Dva minuta kasnije opasan kontranapad Brđana, ali je Tedić sa 18 metara nešto slabije šutirao. U 87. Minutu Lukić se sjajno izborio za šansu, lepo je šutirao, ali je pogodio prečku. Kazna je stigla minut kasnije. Posle kornera Čukaričkog gosti su izbili loptu u aut, kojeg su domaći odmah izveli. Kajević je sjajno centrirao, a na drugoj stativi Vidosavljević je glavom poslao loptu u mrežu – 2:1.

Komentari (0)

Napiši Komentar