VESTI FK Čukarički

Pobeda Čukaričkog protiv Spartaka na Banovom brdu--

Pobeda Čukaričkog protiv Spartaka na Banovom brdu

Čukarički – Spartak 2:1 (1:1)

Strelci: 1:0 – Jovanović u 16. minutu, 1:1 – Todoroski u 33, 2:1 – Ivančević autogol u 62. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 600. Sudija: Milan Mitić. Pomoćnici: Čedomir Andrejić i Stefan Vojnić. Žuti karton: Ergelaš, Tošić, Kovač (Čukarički), Srećković (Spartak).

ČUKARIČKI: Petrović, Tošić, Kovačević, Docić (od 15. Ergelaš, od 76. Mijailović), Stevanović, Jovanović, Čolović (od 60. Savić), Šapić, Janković (od 76. Čolić), Kovač, Lukić.

SPARTAK: Dubljanić, Šimura, Bogićević, Ivančević, Srećković (od 70. Mihajlović), Todoroski (od 60. Savković), Bjelica, Jezdimirović (od 84. Dunđerski), Hrstić (od 70. Bijelović), Šćepanović (od 60. Vidaković), Tufegdžić.

Čukarički je ostvario vrlo važnu pobedu u jednom od derbija devetog kola Super lige Srbije protiv Spartaka. Domaći su poveli posle odlične akcije Jankovića u 16. minutu, Jovanović je lako ubacio loptu u mrežu. Izjednačili su gosti 33. preko Todoroskog, ali su Brđani trijumf obezbedili u 62. minutu, kad je Ivančević nespretnom intervencijom savladao Dubljanića – 2:1.

Čukarički je agresivnije počeo meč, sa velikom željom, imao je i nekoliko solidnih prilika pre gola. Do vođstva su Brđani stigli posle prelepe akcije, Janković je protutnjao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i potom odlično uposlio Jovanovića, kojem nije bilo teško da sa pet metara ubaci loptu u tada već praznu mrežu – 1:0.

Subotičani su posle primljenog gola zaigrali otresitije, a do šanse su došli već u 18. minutu. Šutirao je Japanac Šimura u padu, sa 12 metara, ali nije bio precizan. Veliki peh zadesio je prethodno domaće, van terena je zbog povrede morao kapiten Marko Docić, a to se prilično osetilo u igri Brđana. Spartak je polako preuzimao inicijativu, probao je Todoroski u 20. minutu, ali ni on nije bio precizan.

Ipak, u 33. minutu Šimura je umakao debitantu u dresu Čukaričkog Kovačeviću, uposlio je potom Todoroskog, koji ovoga puta nije pogrešio, izuzetno preciznim udarcem savladao je Petrovića – 1:1. Do kraja prvog poluvremena, još jedna solo akcija Jankovića, ali je ovoga puta vezista Čukaričkog posle prodora šutirao, Dubljanić je bio oprezan.

Na startu drugog poluvremena pokušao je Ergelaš iz slobodnog udarca, ali je Dubljanić lako ukrotio taj šut. U 54. minutu još jedna prilika za domaće, posle loše procene Dubljanića Janković je šutirao iskosa sa desne strane, ali je Bjelica sprečio pogodak odličnom intervencijom.

Posle sat vremena igre, Ilić je odlučio da zameni Čolovića, na teren je poslao Savića. Ispostavilo se da mu se to odmah isplatilo, mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine je prošao po levoj strani i centrirao, Ivančević je nespretno zahvatio loptu i prevario svog golmana Dubljanića – 2:1.

U 69. minutu dobra prilika za belo-crne, Janković je centrirao, a Tošić je glavom sa sedam metara šutirao preko gola. Četiri minuta kasnije odlična solo akcija Mihajlovića, snažno je šutirao sa 15 metara, ali je Petrović fantastično intervenisao.

Čukarički je postigao pogodak posle prelepe akcije u 82. minutu, ali je potom konsultovana VAR tehnologija. Kovač je odlično uposlio Jovanovića, koji je lob udarcem prebacio Dubljanića, ali je posle dva minuta glavni arbitar poništio pogodak. Do kraja meča, u nadoknadi vremena, vrlo dobru priliku imao je Lukić, ali je njegov šut sa 17 metara izblokiran.

Komentari (0)

Napiši Komentar