VESTI FK Čukarički

Petrović: Rad je sada daleko opasniji rival nego u prvom delu sezone-ĐorđePetrović-

Petrović: Rad je sada daleko opasniji rival nego u prvom delu sezone

Čukarički je prethodnog petka odigrao najzanimljiviji meč u tekućoj sezoni Super lige Srbije, u remiju protiv Vojvodine (3:3). Još se prepričavaju detalji sa derbija 21. runde elitnog domaćeg takmičenja, u kojem je viđeno mnoštvo uzbuđenja, uz kulminaciju – izjednačujući pogodak Stefana Čolovića u poslednjim trenucima susreta.

- Uh, teško je bilo gledati meč sa klupe, a mogu samo da zamislim kako je bilo saigračima na terenu – kazao je na početku razgovora reprezentativni čuvar mreže Đorđe Petrović, koji je potom nastavio:

- Uživali smo u prvom poluvremenu, a potom je utakmica bila sasvim drugačija kad smo ostali sa igračem manje početkom drugog dela igre. Nije bilo lako, pali smo, utakmica je bila kao preslikana onoj iz Novog Sada u prvom delu sezone, kad smo takođe vodili sa 2:0. Ali, mislim da smo na kraju zasluženo osvojili bod i da je to najrealniji ishod derbi meča. Vratilo nam se za neke prethodne susrete, u kojima smo možda i zaslužili da pobedimo, a bilo je nerešeno.

Ne viđa se često da se golman jedne ekipe nađe u protivničkom šesnaestercu, Petrovićev stariji kolega Nemanja Belić u poslednjem napadu Čukaričkog bio je u toj situaciji.

- Da, video sam da je Belić još dva-tri minuta pre kraja pitao naš stručni štab da li da ode napred, a to je učinio tek u tom poslednjem napadu. I stao je pored njihovog golmana, iz svog bogatog iskustva znao je tačno šta je najbolje da uradi u tom trenutku. Upalilo je, na kraju je usledio evrogol Čolovića za veliku radost.

Da li ste vi imali slične situacije u karijeri?

- U Čukaričkom ne, ali dok sam bio na pozajmici u IMT-u u dva navrata, u duelima protiv Grafičara i Zvezdare. Ali, oba puta sam bio bezopasan po gol rivala – nasmejao se Petrović.

Reprezentativni čuvar mreže Brđana propustio je prva dva susreta Čukaričkog u drugom delu Super lige.

- Logično je bilo da Belić brani na startu proleća. On je sjajan momak, odličan golman, nije propustio niti jedan trening, bio je fantastičan na pripremama u Turskoj. Opet, ja sam bio sa reprezentacijom na turneji, pa je Belić zaslužio da ima prednost u tom trenutku. Spreman sam da se vratim na teren, ali naravno o tome odlučuje stručni štab – istakao je Petrović.

Vremena za odmor nije bilo, već u utorak (16 časova, TV Arenasport), u okviru 22. kola Super lige Čukarički će gostovati Radu na stadionu „Kralj Petar Prvi“.

- Ispostavilo se da je Rad ekipa koja nam je pomogla u prethodna dva kola, slavili su pobedu protiv Proletera, a uzeli su bod na gostovanju TSC-u, našim rivalima u borbi za Evropu. Naravno, Rad ima svoju računicu, bori se za opstanak. Igraju daleko bolje nego u prvom delu sezone, imaju i dosta bolji tim, dovoljno je samo da pomenem da su na pozajmicu upravo iz Čukaričkog angažovali Marka Šarića, sa čijim smo kvalitetima odlično upoznati, kao i Andriju Kaluđerovića, najboljeg strelaca u istoriji Super lige Srbije.

Da li će težak teren i loši vremenski uslovi biti dodatni problem za vaš tim, uz kvalitete domaćina?

- Drugačije je i braniti i igrati po takvom terenu. Naravno, na nama je da se prilagodimo, to ne sme da bude nikakav izgovor. Nadam se da neće biti baš kao protiv Vojvodine, kad smo igrali u kasnom terminu, pa je teren na Banovom brdu bio zaleđen. Sada je termin početka meča ipak nešto raniji – zaključio je Đorđe Petrović.

Komentari (0)

Napiši Komentar