VESTI FK Čukarički

Petar Jovanovic napustio Čukarički i javno se pozdravio sa saigračima-PetarJovanović-

Petar Jovanovic napustio Čukarički i javno se pozdravio sa saigračima

Iskusni fudbaler Petar Jovanović odigrao je za Čukarički ove sezone 1.371 minut u prvenstvenim utakmicama odnosno nalazi se među pet igrača sa najvećom minutažom. Sprečavao je napade protivnika i kreirao ih za svoju ekipu u 17 utakmica, 13 od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka i može se reći da se na najlepši način oprostio od kluba na Banovom brdu - golom u utakmici 20. kola protiv Zemuna u 86. minutu. Sjajnim šutem sa ivice kaznenog prostora tridesetpetogodišnji desni bek zatresao je mrežu protivnika za konačnih 4:1 odnosno pobedu u tom susretu. Međutim, posle godinu dana u Čukaričkom Petar menja sredinu, ali nije dozvolio da ode bez pozdrava. Sa saigračima se oprostio u grupi na Viberu i evo šta im je između ostalog poručio: 

"Drugari, želim da vam se zahvalim na godinu dana provedenih sa vama i od srca vam želim da svi nađete svoj put. Držite se kao i do sada na terenu, to je najvažnije. Dajte sve od sebe i cenite sebe. Uvek u životu cenite svoj rad i naplatite to", rekao je mlađim saigračima Pera, a oni mu odgovorili sa hvala legendo, Peki, kolega.. Iskusni Petar nastavlja svoj pozdrav rečima: "Zapamtite, najgore je u životu rušiti nekoga i doći do cilja preko tuđih leđa, jer to kratko traje. Drugo, nikada ne budite sitne duše u životu i ne idite uz rame nekom da bi opstali, jer ćete doći u situaciju da budete ostavljeni i nemoćni. Ključ uspeha je biti fanatik, biti bolji od protivnika i pošten prema sebi. Zapamtite da Bog to uvek nagradi. Javno mogu da kažem da sam za svakog od vas stavljao svoju glavu i borio se i koliko sam mogao u porazu prihvatao kivicu na sebe. Nikad nisam drukara bio, a da jesam možda bi veću karijeru napravio. Uvek sam se vodio srcem i poštenjem. Zato želim da sve što sam vam ikad rekao i svaku moju šalu shvatite dobronamerno, jer vam želim samo dobro... ne kao menadžeri, koji vas gledaju kao robu i nude, iako naravno i među njima ima dobrih. Kada odete preko sve je do vas - znajte to i cilj je zadržati se što duže, a ne vratiti se za šest meseci ili biti nekome pranje para". 

Saigrači su mu na to odgovarali sa hvala ćale, P.J. #22 i poželeli sve najbolje u nastavku karijere i slično. Jovanović je za kraj podsetio da je za Čukarički igrao pre 14 godina i kako kaže uveo klub u ligu i otišao na probu u Rumuniji. "Ostao sam devet godina i uvek je moja ekipa bila u vrhu, borba za titulu, finale Kupa, naučio sam da se borim. Vratio sam se sa 32 godine iz Rumunije i planirao da završim karijeru, međutim onda dobijem ugovore na po godinu dana u Nišu, pa opet iznenada Kluž i u 34. godini između nekoliko klubova izabrao sam Voždovac.. Dobijem poziv iz Rada, pa Čukaričkog koji je imao 15 bodova, a cilj je bio da uđemo u plej of. Verovao sam, ali viša sila i Srbija su to sprečili. Znao sam da kada krenemo od nule, da ću biti u vrhu, jer verujem u sebe i krivo mi je što smo mogli do finala Kupa Srbije i u Evropu. Odlazim časno i pošteno. Igraću do 40-te, jer ako sam u Rumuniji ušao u istoriju po najdužem stažu kao stranac koji je odigrao 150 utakmica, mogu i u Srbiji da oborim rekord". Petre, želimo ti da to i ostvariš - FK Čukarički. 

Jovanović karijeru nastavlja u FK Mladost iz Lučana sa kojim je potpisao ugovor na godinu i po dana.

Sve najbolje još jednom i srećno!

Komentari (0)

Napiši Komentar