VESTI FK Čukarički

PARTIZAN - ČUKARIČKI 0:0-OgnjenMudrinski-

PARTIZAN - ČUKARIČKI 0:0

Fudbaleri Čukaričkog i Partizana odigrali su večeras nerešeno 0:0 u poslednjoj utakmici 12. kola Superlige Srbije. Međutim, bod koji naša ekipa donosi sa gostovanja ostaje u senci teške povrede napadača Čukaričkog Ognjena Mudrinskog u drugom delu igre. On je primio jak udarac posle kog je napustio teren, a lekari Urgentnog centra su utvrdili da se radi o prelomu kosti na potkolenici,kidanju ligamenata i da mu predstoji operacija i dug oporavak. Medicinska ekipa Čukaričkog je sa našim igračem kog večeras očekuje još detaljnih pregleda i analiza u Kliničkom centru Srbije, a svi u klubu smo potrešeni zbog teške povrede snažnog špica kom želimo da bude snažan i u ovoj situaciji. Ognjene izdrži - svi smo uz tebe! 

Što se tiče toka utakmice u prvih 45 minuta ekipe su igrale otvoreno, bilo je dosta duela i nepreciznih pasova, ali i udaraca na obe strane terena. Čukarički je bio opasniji rival u prvom poluvremenu i upravo su izabranici Nenada Lalatovića propustili najbolji priliku u tom delu utakmice kada je Ognjen Mudrinski u 29. minutu pogodio prečku iz idealne pozicije. Posle centaršuta Ovusua, lopta je stigla do Mudrinskog koji je šutirao sa sedam-osam metara, Vladimir Stojković je već bio savladan, ali isprečila se prečka. 

U drugom poluvremenu se do 70. minuta nije dogodilo ništa vredno pomena, tada je Tavamba oprobao udarac sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla preko gola. Ubrzo posle toga oko 75. minuta igre Mudrinski je dobio žestok udarac od Evertona, koji je dobio žuti karton a naš napadač nije mogao da nastavi meč. 

Crno-beli su u poslednjih desetak minuta sve karte bacili na napad, ali nisu uspeli da postignu gol, odnosno Čukarički nije imao većih problema da se odbrani. 

Naša ekipa je trenutno sedma na tabeli sa 20 bodova, a u sledećem kolu posle reprezentativne pauze dočekuje Javor. 

Šef stručnog štaba Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je da napadaču ekipe s Banovog brda Ognjenu Mudrinskom na večerašnjoj utakmici s Partizanom polomljen skočni zglob. "Ono što je mene najviše pogodilo tokom ove utakmice je to što je Everton startovao na način na koji je startovao i što je Mudrom slomio zglob. On je moj jedini špic igrač. Naš gazda ga je platio 200.000 evra. Znam da Everton nije to namerno uradio, ali nije ispao fer-plej igrač... To njegovo ponašanje i takav start, to mi je zasmetalo. Ovo je drugi igrač Čukaričkog koji je na ovom stadionu u poslednjih godinu dana zadobio tešku povredu. Na Mudrinskog sada sigurno neću moći da računam od šest do osam meseci", rekao je Lalatović. Šef je dodao da je ekipa odlično ušla u utakmicu. 
"Znali smo da nas čeka jako teška utakmica. Jako cenim ovaj tim Partizana. Mislim da imaju, pogotovo u fazi napada, individualni kvalitet koji jednim potezom može da reši utakmicu. Ono što je danas bilo jako bitno je da smo ušli dobro u utakmicu, tokom svih 90 minuta smo taktički jako dobro odradili. Udvajali smo Tavambu, koji izuzetno jak igrač. Rekao sam igračima da ne idemo u duel, nego da budemo blizu njega, samo da ne oseti igrača na ledjima. Oni su to ispoštovali. Jako dobro smo vršili pritisak na sredini terena, na njihova dva zadnja vezna igrača. Osvajali smo dobro prostor iz ledja... Imali smo dve šanse, Mudri je pogodio prečku, a (Asmir) Kajević sa pet metara promašio loptu. Nismo uspeli da damo gol, a Partizan nije imao neke dobre šanse. ovo je najrealniji rezultat", rekao je Lalatović. 

Navijači Partizana nisu bili zadovoljni igrom svoje ekipe, a posle utakmice začuli su se zvižduci i povici: "Djukiću odlazi". "Vidim da je publika nezadovoljna, ne treba biti nezadovoljan. Partizan je ušao u Ligu Evropa. Zvezda je danas izgubila, a Partizan je igrao nerešeno. Ima još dosta da se igra. Ne treba dramiti i praviti ovakve scene. Djukić je sjajan stručnjak. Ima kvalitet, treba pustiti da radi. To govorim zbog ove situacije. Drugi ste, Zvezda ne beži puno, kada se podele bodovi ništa to nije strašno", rekao je Lalatović. 

Šef stručnog štaba Partizana Miroslav Djukić rekao je da nema šta da zameri svojoj ekipi posle večerašnjeg remija sa Čukaričkim. 

"Teška utakmica u kojoj nismo uspeli da ostvarimo dobru igru i rezultat, ali ne mogu da zamerim ništa ekipi, dali su sve od sebe, borili su se, izgarali. Imali smo i dosta povredjenih igrača, teško je igrati četvrtak-nedelje, oseća se i umor... Teška utakmica protiv dobre, čvrste ekipe", rekao je Djukić novinarima posle utakmice. 
"Publika ima pravo da kaže svoje želje. Moje je da radim i da izvučem maksimum iz ove ekipe. Nije lako pobediti. Mi ovde mislimo da je lako. I ta svemoćna Zvezda može da izgubi, da mi imamo muke sa Čukaričkim, sa Voždovcem... Nije nikog lako pobediti danas. Liga je ujednačena, da biste pobediti treba se dobro oznojiti. Mi smo se oznojili danas, radila sve što je mogla, ali nedostajao nam je taj kvalitet gore koji nismo imali", rekao je Djukić. 

Ekipa Čukaričkog bi prema planu trebala od utorka da se izmesti iz Beograda na mini pripreme. 

Komentari (0)

Napiši Komentar