VESTI FK Čukarički

Ovusu: Lepo sam se uklopio i nadam se sve boljim rezultatima Čukaričkog-Samuel KwameOwusu-

Ovusu: Lepo sam se uklopio i nadam se sve boljim rezultatima Čukaričkog

Krilni napadač Čukaričkog Samuel Ovusu igrao je do sad u svih šest utakmica od kad je u klubu na Banovom brdu i njegova ekipa je pobedila u pet, a kako sam kaže želi više i od sebe lično i od tima.

"Cilj nam je Evropa. Čukarički ima kvalitetnu ekipu, jake pojedince, profesionalce i treba mnogo da radimo. Nisam bio na letnjim pripremama, priključio sam se krajem avgusta, ali mislim da sam se lepo uklopio", rekao je Ovusu, Čukina devetnestica.

Poslednju prvenstvenu utakmicu protiv Borca levonogi fudbaler iz Gane počeo je na desnoj strani terena, a u drugom delu zaigrao na levoj i prema njegovim rečima nije mu problem da menja strane, ali se bolje pokazao na desnoj. 

"U Surdulici sam igrao levo, a kod Lalatovića uglavnom na desnoj strani. Protivnici vide da sam brz i bude po nekoliko odbrambenih protivničkih igrača na mene. Protiv Borca kod kuće kao da smo pregorevali u želji za pobedom, u želji da zadovoljimo sve koji nas ovde podržavaju i onda pravimo propuste, gubimo lopte i ne realizujemo neke izgledne šanse. Ovde timovi dolaze da se brane, a nama to ne odgovara. Od Radnika smo pre toga izgubili kod kuće, a na strani protiv Bačke, Mačve, Rada i Jagodine u Kupu sve je bilo na terenu kako treba", kaže mladi fudbaler. 

Ovusu je do sad ostvario dve asistenicije i ističe da mu je to primarni zadatak na koji se i koncentriše, a da će pogodak, kako dodaje, doći kad bude trebalo.

Dvadesetjednogodišnji ofanzivni vezista potpisao je nedavno ugovor na tri godine sa Čukaričkim i ističe da mu odgovara rad kod šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića."On je odličan trener, daje šansu mladima što u Turskoj gde sam prethodno igrao nije slučaj. Tamo igraju iskusniji fudbaleri. Lalatović je nekad nervozan i ljut na nas kad ne radimo ono što smo vežbali i dogovorili na treningu, ali generalno je posvećen i priča sa nama i van fudbala. U klubu je sve disciplinovano i profesionalno, oduševljen sam. Svakodnevne treninge pojačavam individualnim radom u teretani, jer smatram da što više radiš, jačaš i manja je opasnost od povrede. Kad sam na pauzi - kući u Gani dosta trčim". 

Vezano za sledeću prvenstvenu utakmicu koju Čukarički igra u nedelju 1. oktobra protiv Partizana Ovusu je rekao da se radi o klubu za koji znaju svi kad se pomene spski fudbal. "Crvena zvezda i Partizan igraju sad i Ligu Evrope, sve pratim i to je baš odlično za srpski fudbal. Partizan voli da igra i pobeđuje, ali i mi imao kvalitetan tim. Biće to dobra utakmica". 

Ovusu je dodao i da o Srbiji misli sve pozitivno, jer je odlično prihvaćen i odgovara mu mentalitet ljudi, kao i hrana, za koju kaže da je slična afričkoj. U Čukaričkom ima lep odnos sa svim igračima, a cimer na putovanjima mu je Nemanja Milojević.

Komentari (0)

Napiši Komentar