VESTI FK Čukarički

Novak Mićović: Posle prvog poluvremena znao sam da neću primiti gol-NovakMićović-

Novak Mićović: Posle prvog poluvremena znao sam da neću primiti gol

Čukarički je u poslednjem kolu Preliminarne faze Super lige odigrao nerešeno protiv Partizana na Banovom brdu (0:0). Imali su gosti iz Humske inicijativu, više šansi, ali je junak meča bio golman Brđana Novak Mićović. Odbranio je mladi reprezentativac Srbije sve pokušaje Partizana, a pretili su najčešće Menig i Rikardo. Između ostalog, i u finišu susreta, kad su Holanđanin, odnosno momak sa Zelenortskih ostrva imali vrlo dobre prilike.

- Prethodne mečeve protiv Crvene zvezde i Partizana ove sezone smo izgubili. Nedostajao nam je bolji rezultat protiv večitih rivala, a sada smo napokon uspeli da ostanemo neporaženi. I to nam mnogo znači na polju samopouzdanja, pred duele u plej-ofu, koji će biti vrlo izazovni. Mlad smo tim, ali kako sezona odmiče sazrevamo, tako da očekujem još bolje partije u preostalih sedam susreta. Uz želju da što pre i teoretski obezbedimo treće mesto – poručio je apsolutni junak remija sa Partizanom Novak Mićović.

Istakao je mladi čuvar mreže, kojem je ovo bio tek deveti put da stoji između stativa prvog tima belo-crnih, da nije bilo lako protiv Partizana.

- Znali smo protiv koga igramo, Partizan je jedan od naša dva najkvalitetnija tima. Kad se pogleda tabela, jasno se vidi da su večiti rivali daleko ispred ostalih, i to dovoljno govori. Pored toga, odigrali smo u prvom delu sezone vrlo dobar meč u Humskoj, ali smo se tada ispromašivali, a potom smo surovo kažnjeni. Lično, priprema za meč protiv Partizana bila je ista kao i za svaki drugi meč, bilo je bitno samo držati koncentraciju tokom čitavog susreta.

Bio je Mićović na velikim mukama, posebno u prvom poluvremenu, kad je Partizan imao nekoliko vrlo dobrih prilika.

- Imao sam mnogo posla, posebno u prvom poluvremenu. Nismo baš najbolje počeli meč, ali kad smo već izdržali u prvih 45 minuta, bio sam ubeđen da nećemo primiti gol – kazao je Mićović, koji je potom dodao:

- Najbolja odbrana je bila u finišu meča, video sam da će Menig šutirati sa 17 metara, uspeo sam da „izvadim“ tu loptu iz gola.

Novak je dobio brojne pohvale posle meča protiv Partizana.

- Svi su čestitali, zadovoljni su bili u Upravi kluba, pohvale su stigle i od trenera golmana Olivera Kovačevića. Naravno, čestitao je i doskorašnji kolega Đorđe Petrović, kojem želim mnogo sreće u nastavku karijere u MLS ligi.

Mićović je po odlasku Petrovića projektovan za prvog golmana Čukaričkog, uz iskusnog Nemanju Belića, koji je već duže vreme u klubu.

- Na meni je da iskoristim šansu koja mi je ukazana. Svestan sam da ću morati još više da radim, a ukoliko ponovim partije kao protiv Partizana neće biti problema. I u tom meču je moglo bolje, imao sam jedno lošije ispucavanje, koje je skupo moglo da košta moj tim. Imali smo sreće tada, a potom sam se i iskupio nekim intervencijama, tako da je mreža ostala sačuvana.

Prvi naredni meč, u okviru prvog kola plej-ofa Čukarički će odigrati u subotu od 14 časova protiv TSC-a na Banovom brdu.

- Nedavno smo igrali protiv njih, takođe na našem stadionu. Bili smo bolji u većem delu meča, ali su gosti na kraju možda i zasluženo izjednačili i došli do boda. Bilo nam je mnogo teško zbog toga što smo primili gol u sedmom minutu nadoknade, posebno zbog načina na koji se to dogodilo. Lakše bi bilo da je Škuletić pogodio iz penala... Taj meč je iza nas, ići ćemo na pobedu u subotu, a taj trijumf bi nam skoro i teoretski osigurao treće mesto. Neće biti lako, tim iz Bačke Topole je pokazao kvalitet, do kraja će se boriti za plasman u Evropu.

Posle duela protiv TSC-a, Čukarički će na dva vezana gostovanja. Najpre će igrati u Humskoj protiv Partizana, potom na stadionu „Rajko Mitić“ sa Crvenom zvezdom.

- Čukarički će u svaki meč ući sa željom da se nadigrava. Imamo svoju računicu, čak i ako obezbedimo treće mesto, borićemo se za sebe, do kraja, u svakom susretu. A posebno smo motivisani protiv večitih rivala, ipak to nisu utakmice kao svake druge. Na tim mečevima igrači brže sazrevaju, lepše je igrati pred tolikim brojem publike, ambijent je drugačiji... Uglavnom, ta dva meča, ali i svaki u plej-ofu, biče izuzetno težak.

Mićović je i član mlade reprezentacije Srbije. U duelima igranim u martu, Orlići su ostvarili pobede protiv Severne Makedonije i Jermenije.

- Nisam branio u tim susretima, ali nam svakako mnogo znače dve pobede. Trudiću se da nastavim sa dobrim partijama u klubu, nadam se da bi u junu mogao i da branim za mladu reprezentaciju, ali ta odluka će naravno biti na selektoru. Svakako da bi moje šanse porasle, ukoliko budem na nivou iz susreta protiv Partizana – jasan je Novak Mićović.

Komentari (0)

Napiši Komentar