VESTI FK Čukarički

Nemanja Stevanović: Da se ponovo isprsimo lideru, bod bi bio veliki-NemanjaStevanović-

Nemanja Stevanović: Da se ponovo isprsimo lideru, bod bi bio veliki

U dva od poslednja tri meča, ove sezone prvi golman Čukaričkog Nemanja Stevanović, nije bio u protokolu. Razlog, nije imao pravo da brani protiv Partizana, koji ga je pozajmio timu sa Banovog brda. Ipak, protiv Crvene zvezde će zajedno sa iskusnim Nemanjom Belićem konkurisati za mesto u timu. Kako sam priznaje, uželeo se velikih mečeva.

- Morao sam da propustim ta dva meča protiv Partizana, ali sada nam dolazi Crvena zvezda, takođe rival za svako poštovanje. Ne treba mnogo reči trošiti o njima, superiorni su ove sezone, vrlo dobro su igrali i u Evropi, moramo da priznamo da su u duelu protiv nas veliki favoriti. Ipak, i mi pretendujemo na izlazak u Evropu, pa će nam svaki bod do kraja šampionata biti od velikog značaja. Na nama je da protiv Zvezde pružimo maksimum, da probamo da ostanemo neporaženi – kazao je Nemanja Stevanović.

Bili biste zadovoljni bodom protiv lidera na tabeli?

- Naravno – nije imao dilemu Stevanović.

U oba meča ove sezone Čukarički je od Crvene zvezde poražen, i na stadionu „Rajko Mitić“ i na Banovom brdu rezultat je glasio 2:1.

- I oba puta smo se žestoko isprsili. Prvi put nismo uspeli da posle našeg gola malo duže zadržimo nerešeno, drugi put na našem stadionu smo skoro čitavo drugo poluvreme bili sa igračem manje, uz to svirana su im dva jedanaesterca...

Kad već pominjete jedanaesterce, jedan ste uspeli da odbranite u tom meču, El Fardu Benu? Spremni ste da opet učinite isto?

- Iskreno, nadam se da neće biti potrebe za tim, odnosno da neće biti penala. Ako bude, trudiću se da odbranim. Ne mislim da su penali samo lutrija, iz golmanskog ugla, ima tu i bar malo znanja – istakao je Stevanović.

Ko vam je u Crvenoj zvezdi pravio najviše problema u prethodna dva susreta?

- Uh... Od prvog do poslednjeg igrača svi su dobri, na svim pozicijama imaju po dva podjednako kvalitetna fudbalera, na nekim i po tri. Ne bih nikog posebno izdvajao, nikad se ne zna ko će od njih imati svoj dan. Ako već moram, pomenuo bih Marina i Boaćija.

Kakav skor imate protiv Crvene zvezde?

- Dok sam bio u Partizanu, imao sam bolji skor, sa Čukaričkim lošiji, ali smo slavili tri puta, dva na Banovom brdu po 2:0, jednom na njihovom stadionu sa 2:1

Atmosfera na stadionu na Banovom brdu trebalo bi da bude odlična, s obzirom da će stadion biti pun.

- To je ambijent u kojem svi mi volimo da igramo, čak i kad je stadion ispunjen pretežno gostujućim navijačima. U takvoj atmosferi i mi smo motivisani da pružimo i više nego što je to obično slučaj.

Čukarički je bez pobede u prethodna tri duela, uz dva poraza od Partizana u Humskoj (3:2, 3:0), Brđani su odigrali nerešeno protiv Mladosti na Banovom brdu (0:0). Da li ste u krizi?

- Ni govora. Jednostavno, imali smo dobre protivnike, ne samo Partizan i Mladost, nego i Vojvodinu pre toga... Ne vidim bilo kakvu krizu, sa ovako mladom ekipom, ubedljivo najmlađom u Super ligi, ostvarili smo ogroman uspeh. Malo ko je tako nešto očekivao. A sada smo na pragu izlaska u Evropu.

Šest kola pre kraja šampionata Čukarički je na četvrtom mestu, ima bod više od petoplasirane Mladosti. Kako sada stvari stoje, o četvrtom putniku za Evropu odlučivaće upravo ova dva tima.

- Po svim parametrima, organizaciono, ali i po igračkim kvalitetima, Čukarički kao klub zaslužuje da igra u Evropi. Grehota bi bilo da ispustimo četvrto mesto, kao što je to bio slučaj prošle godine. Mi ćemo dati svoj maksimum, da ostanemo tu gde smo od početka sezone, gotovo konstantno smo bili treći, četvrti... Lučanci su nam najveći konkurent, dobra su i iskusna ekipa, biće borba bukvalno do poslednjeg minuta. Sve je moguće, pa i da naš direktan duel u Lučanima u pretposlednjem kolu odluči. Takav je raspored, mi kao četvrti idemo njima u goste... Ali, već smo ih jednom dobili u Lučanima, bilo je tada 4:3 za nas. Konkretno, mislim da su nam šanse za četvrto mesto podjednake – zaključio je Nemanja Stevanović.

Komentari (0)

Napiši Komentar