VESTI FK Čukarički

Nemanja Belić: Nisu odlučili pojedinci, ovo je timska pobeda-NemanjaBelić-

Nemanja Belić: Nisu odlučili pojedinci, ovo je timska pobeda

Čukarički je slavio vredan trijumf na gostovanju Mladosti u Lučanima, golom Luke Stojanovića u 88. minutu (1:0). Bio je to četvrti trijumf Brđana u pet mečeva u nastavku sezone, drugi na strani, posle Subotice. Uz strelca odlučujućeg gola, junak pobede Čukaričkog bio je iskusni golman Nemanja Belić, koji je u 55. minutu odbranio jedanaesterac Nikoli Jojiću. Dalo je to krila belo-crnima, ulilo je dodatnu dozu samopouzdanja ekipi Dušana Kerkeza, koja je na kraju osvojila sva tri boda. Pre bilo kakve priče o utakmici, Belić je želeo da istakne:

- Još jednom bih iskoristio priliku da pružim podršku kolegi na golu Mladosti, Željku Samčoviću. Zaista je to scena koja je obeležila meč i svima nam je krivo zbog teške povrede prvotimca lučanske ekipe. Poslao sam mu poruku odmah posle meča, mlad je, izdržaće i biće još jači i bolji kad se bude vratio na teren – kazao je Belić.

Iskusni golman je istakao i loše stanje terena kao veliki problem za njegov tim, ali je dodao da su već imali iskustva sa tim u nekim prethodnim duelima.

- Već je bilo tako u prva dva kola. Protiv Spartaka u Subotici je teren bio lošiji, takođe kod nas na Banovom brdu protiv Kragujevčana, bilo je prilično hladno, teren gotovo zaleđen. I u Lučanima smo igrali u terminu od 18 časova, sad smo već navikli na sve to. Na blatnjavom terenu ne možemo da se fokusiramo samo na fudbal, već moramo da improvizujemo. U mom slučaju, kod ispucavanja, odraza, nekih drugih stvari... Nije lako, ali se nadam kad već nemamo dobre terene, da će nas u nastavku sezone poslužiti vreme. Pratim sve strane lige, gledam kakvi su tereni u regionu, u Mađarskoj, Hrvatskoj, nadam se da će uskoro i kod nas biti tako.

Vratio se potom čuvar mreže Čukaričkog na meč protiv Mladosti.

- Šest godina sam u klubu, pre ovoga smo samo jednom pobedili Mladost, u onoj ludoj utakmici, kad je bilo 4:3. I tada je Luka Stojanović odlučio pobednika, takođe u finišu. Uvek je bilo tvrdo protiv njih, Lučanci su prepoznatljivi po tom stilu, niko ne može lako da im odnese bodove. Iskreno, čak i da smo uzeli bod, ne bi bila tragedija, ali s obzirom na naše ambicije, zadovoljava nas samo pobeda. Ima još mnogo da se igra, tek nas čekaju borbe u plej-ofu, svaki bod će biti bitan.

Jedan od najiskusnijih u timu Čukaričkog kazao je da je imao pripremu za eventualni jedanaesterac za protivnika.

- Pred svaku utakmicu se spremam isto. Obratim pažnju na dva do tri igrala koji bi mogli da preuzmu odgovornost kod izvođenja jedanaesteraca i slobodnih udaraca. Imam svoju analizu, uz ono što dogovaram sa trenerom golmana Oliverom Kovačevićem. Iskreno, Jojić je bio jedan od tih igrača koji su mi bili u fokusu, posle odlaska Bojovića iz Mladosti. Nije bilo lako odbraniti penal po onakvo, terenu, zbog blata, odraza, jedne noge koja mora da bude na liniji... Treba o svemu tome razmišljati, na kraju je ispalo odlično, uspeo sam da doprinesem našoj pobedi i izuzetno mi je drago zbog toga.

Čuvar meže Brđana ističe i karakter ekipe.

- Verovao sam sve vreme u pobedu. Pogotovo što smo od četiri pobede u nastavku prvenstva sve četiri ostvarili u finišu utakmica. Znao sam da možemo da damo gol, ali sam se pribojavao da ne bude neka lopta u našoj mreži, pre svega zbog teškog terena.

Luka Stojanović je golom na sjajnu asistenciju Marka Docića u 88. minutu rešio inače prilično kvalitetan meč u Lučanima.

- Još od ranije, iz njegovog prvog mandata u Čukaričkom, postoji izreka: „Kad je muka, tu je Luka“. Ona obeležava period njegovih igara na Banovom brdu, eto tako je i sada. Šalili smo se na njegov račun, da je najproduktivniji igrač u Super ligi, da ima više golova nego nastupa za ekipu od kako se vratio – kazao je Belić, koji je dodao u ozbiljnijem tonu:

- Možda pojedinac nekad iskoči u prvi plan, ali sve naše pobede su zaista bile timske. Baš sam pričao sa Darkom Puškarićem, mnogo nam znači kad na primer Đorđe Ivanović uđe sa klupe, iskusan je igrač, sačuva dve-tri lopte kad je to najbitnije, iznudi faul. Isto važi i za Aganspahića i Adžića, i oni su dali doprinos trijumfu.

Da li je upravo duga klupa najjači adut belo-crnih u finišu sezone?

- Po mom mišljenju, imamo dva podjednako dobra tima. To će nam mnogo značiti u nastavku sezone – kazao je Belić, koji je potom dodao:

- Dva tima i tri golmana. Trener sada ima slatke muke, da sam u njegovoj koži, bilo bi mi najteže.

Vremena za odmor nije bilo, već u četvrtak Čukarički je odradio trening, sve u sklopu pripreme za naredni duel, protiv Radnika na Banovom brdu (nedelja, 14 časova).

- Svaka će utakmica biti teška, baš kao što je to bio slučaj u duelima protiv Radničkog ili Kolubare na našem terenu. Očekujem isto tako težak zadatak protiv Radnika. Surduličani imaju svoj cilj, takođe im je vrlo bitna utakmica. Po mom mišljenju, najbolje su se pojačali u odnosu na sve ekipe u Super ligi tokom zimskog prelaznog roka, doveli su nekoliko kvalitetnih igrača, među njima i povratnike iz Evrope.

Za razliku od nekih prethodnih sezona, Belić je u ovom trenutku prvi izbor među golmanima, u oštroj konkurenciji. Ipak, iskusni čuvar mreže na to ne obraća toliko pažnje, nije mu bilo teško da se nađe u bilo kojoj ulozi u timu.

- U prethodnom periodu, dok je Đorđe Petrović bio u klubu, manje sam šansi dobijao, ali on je zaista branio na vrhunskom nivou. Bile su i drugalije sezone, kvalitetom smo odskakali od rivala, pritom i forsirali mlade igrače, a ta politika kluba se uvek pokazivala ispravnom. Sada je malo drugačija situacija, svi su timovi blizu. Eto, Novak Mićović je svoj posao odlično odrađivao, ali sam možda i zbog iskustva sada dobio prednost. Stigao nam je i sjajni golman Popović, kojem poznajem čitav život, odlični smo drugari. Kad god bude odluka trenera da stanem na gol, odrađivaću svoj posao maksimalno. I drago mi je da svi igrači razmišljaju na taj način, da je svako spreman da se podredi timu. Od kad smo to počeli da „usađujemo“ u glavu, rezultat je posledica toga.

Na pitanje da li bi voleo nekadašnjeg kolegu Petrovića da gleda u Premijer ligi, Belić je imao spreman odgovor.

- Brani sjajno, i novu sezonu u MLS ligi počeo je tako što je sačuvao mrežu. Vidim da se piše i o njegovom prelasku u Mančester junajted, voleo bih da ga gledam u Premijer ligi. Ali, kad bih mogao da biram klub za njega, to bi svakako bio Juventus. Ostaće mi žal što tokom karijere nisam branio u Seriji A.

Često je Belić, tokom nekih ranijih intervjua, isticao da mu je idol Đanluiđi Bufon, legendarni italijanski golman.

- Gledam ga i dalje, još uvek je na vrhunskom nivou. Za njega sam mladić, za mene ima još vremena. Potrudiću se da branim i u poznijim godinama. On je zaista fenomen, brani na vrhunskom nivou sa 44 godine. Meni je on isti i pre 15 godina i sada – zaključio je Belić.

Komentari (0)

Napiši Komentar