VESTI FK Čukarički

Nemanja Belić na početku priprema: Imamo tim za vodeći kvartet na tabeli-NemanjaBelić-

Nemanja Belić na početku priprema: Imamo tim za vodeći kvartet na tabeli

Jedan od najiskusnijih u timu Nemanja Belić, nije žalio zbog kratke pauze, uz napomenu da je tako gotovo svakog leta između dve sezone

- Prve pripreme sa seniorskim timom sam odradio sa 18 godina, ovo su, ako se ne varam, moje 30. pripreme, računajući letnje i zimske. Jeste sada situacija malo drugačija zbog pauze koju smo imali zbog pandemije virusa, ali mi smo i prošle sezone imali izuzetno kratku pauzu, s obzirom da smo tada nastupali u Evropi. Lično, prija mi situacija da nema mnogo predaha, nismo ispali iz ritma, samo ćemo nastaviti tamo gde smo stali, samo malo modifikovano. Dobro je što ćemo odigrati i veći broj prijateljskih utakmica.

Čukarički, kao što je to nedavno istakao šef struke Veselinović, već ima formiran tim za sledeću sezonu. Ipak, prelazni rok će ove sezone biti neuobičajeno dugačak, pa su moguće promene u igračkom kadru, a dolasci će na Banovom brdu kao i uvek biti uslovljeni eventualnim odlascima. Ipak, Belić ne krije ambicije tima:

- Od kad sam došao u Čukarički, u svakoj utakmici se išlo na pobedu. Naravno, nama će prioritet biti plasman u Evropu, koji nam je prošle godine izmakao. Nismo imali ni sreće, ostali smo uskraćeni za sedam mečeva u plej-ofu, gde bi Čukarički imao velike šanse da stigne do četvrte pozicije. Ali, siguran sam da ćemo biti mnogo bolji sledeće sezone. Upoznali smo se sa zahtevima trenera, mlađi igrači su iskusniji za godinu dana, maltene svi koji su bili u pogonu dobili šansu. Imamo tim za prve četiri ekipe na tabeli, u to sam siguran.

Kao jedan od najiskusnijih u timu, ali malobrojnih starijih igrača, Belić se našalio sa novim pravilom, po kojem će svaka ekipa morati da startuje meč sa najmanje dva igrača starosti do 21 godine, a u protokolu (od naredne sezone sa 22 igrača), moraće da ima četiri „bonus“ igrača.

- Nama to nije problem, kod nas skoro da je situacija da imamo samo dvojicu starijih u startnoj postavi. Šalim se malo, ali nije to ni daleko od istine, nas šestorica-sedmorica iskusnijih guramo koliko možemo i na terenu i van njega, a mlađi momci su zaista sjajni, lepo vspitani, poštuju nas, na kraju je to odlično izbalansiran sklop ekipe. Pored tog pravila, naredne sezone će u Super ligi biti 20 timova, po prvi put u karijeri igraću u takvom sistemu takmičenja. Što se tiče broja mečeva, to je gotovo isto, umesto 37 sada će biti 38, ostaje da vidimo hoće li kvalitet biti razvodnjen. Ipak, očekujem da će svi timovi biti kvalitetni, da će biti popunjeni i povratnicima iz inostranstva, s bozirom da će biti dosta teže naći strane angažmane zbog aktuelne situacije – zaključio je Nemanja Belić.

Komentari (0)

Napiši Komentar