VESTI FK Čukarički

Muhamed Badamosi najbolji igrač devetog kola Super lige Srbije-MuhamedBadamosi-

Muhamed Badamosi najbolji igrač devetog kola Super lige Srbije

Trijumfom protiv Mladosti iz Lučana (3:1) fudbaleri Čukaričkog su se posle dva kola tokom kojih su osvojili ukupno jedan bod vratili na pobednički kolosek, a još jednom je ulogu junaka u redovima Brđana imao Muhamed Badamosi. Golgeter tima sa Banovog brda probudio se nakon pogotka Milana Bojovića i smestivši za četiri minuta dve lopte u mrežu gostiju režirao je preokret za petu pobedu belo-crnih u Super ligi Srbije.

Novom impresivnom partijom reprezentativac Gambije ne samo da je okrenuo tok utakmice već je i probudio Brđane koji su posle remija sa Radničkim iz Kragujevca (1:1) i poraza od Kolubare (2:3), te je sa pravom poneo i epitet igrača devetog kola elitnog srpskog fudbalskog karavana.

Egzekucijama na asistencije Ovusua i Mijailovića Badamosi je stigao do šest pogodaka u šampionatu Srbije, u međuvremenu pogodio je i u Surdulici u utakmici desetog kola, i to sa gotovo 40 metara. U prilog centarforu Čukaričkog, odnosno konstataciji da je Badamosi otkrovenje među inostranim napadačima ne računajući akvizicije Crvene zvezde i Partizana, govori podatak da je posle tek četvrtine odigranog prvenstva Badamosi na sedam golova i da bi ovim tempom mogao vrlo brzo da se upiše u odabrano društvo stranaca van redova večitih rivala koji su uspeli da postignu dvocifren broj golova u sezoni.

Do sada, jedini inostrani golgeteri koji su uspeli da ostvare pomenuti uspeh su Abubakar Oumaru i Patrik Eze Frajdej. Nekadašnji centarfor Vojvodine je u dresu Lala brojao do deset u sezoni 2010/11, dok je dve godine kasnije nadmašio lični učinak i za Novosađane postigao 11 prvenstvenih golova.

Četiri godine kasnije kamerunskom napadaču pridružio se Nigerijac iz redova lučanske Mladosti Patrik Eze Frajdej koji je takmičarsku godinu 2014/15 završio sa 15 pogodaka uz svoje ime i titulom najboljeg strelca Super lige. Uz titulu najbolji igrač kola Badamosi je dobio i novčanu nagradu kompanije Mozzart u iznosu od 50.000 dinara, koje je Gambijac donirao za lečenje malog Vukašina Mićevića iz Prijepolja. Ovaj dečak boluje od vrlo retko urođene bolesti koju ima svega 300 ljudi u svetu.

Komentari (0)

Napiši Komentar