VESTI FK Čukarički

Momir Mileta: U Čukaričkom nema protekcije i zaobilaznog puta--

Momir Mileta: U Čukaričkom nema protekcije i zaobilaznog puta

Momir Mileta je prošle godine sa pionirima Čukaričkog bio šampion, ove sezone su klinci belo-crnih (generacija momaka rođenih 2005. godine), na dobrom putu da ponove veliki uspeh.

– Odlično su momci odigrali protiv Crvene zvezde, taktički, motorički, trkački, na svim nivoima. Ta pobda bila je plod njihovog sjajnog rada na trenizima, uopšte celog trenažnog procesa. Suština je da napreduju, a u odnosu na početak sezone to je više nego evidentno. Naravno, čeka nas još mnogo posla, ova deca su tek počela da se bave fudbalom – kazao je Momir Mileta. Šef struke pionira Čukaričkog napomenuo je još jednu stvar:

– Cilj celokupne naše Omladinske škole je da štio više momaka dođe do prvog tima, potom i zaigra na evropskoj sceni. Princip je jednostavan, koliko uložiš toliko ti se vraća. U Čukaričkom nema protekcije i zaobilaznog puta, kad izađeš na teren niko ne može da ti pomogne, jedino možeš sam sebi.

Mileta je ponosan i na rezultate koji su momci ostvarili, ali nije želeo da im nameće imperativ osvajanja titule u oštroj konkurenciji sa Crvenom zvezdom i Partizanom.

– Imamo naravno nekoliko dečaka koji se ističu u ovoj generaciji, ali još je sve to rano, još ima mnogo da se radi sa njima. Vreme će pokazati ko je od ovih momaka za daleke domete. Što se tiče stanja na tabeli, trenutno imamo dve utakmice manje, ali ne razmišljamo mnogo o tome, prioritet je da se usvajaju stvari sa treninga, rezultat je samo posledica svega.

Inače, pioniri Čukaričkog će 1. maja krenuti put Atine, gde će učestvovati na prestižnom turniru. Rivali u A grupi će im biti grčki timovi Olimpijakos i Patiakakis, te nemački Gepinger. Na ovom turniru, od 2. do 5. maja, u pionirskoj konkurenciji učestvovaće još Partizan, AEK Atina, Panatinaikos, Aris, Panionios (Grčka), Lingbi (Danska), APOEL (Kipar), Svonsi (Engleska)...

Komentari (0)

Napiši Komentar