VESTI FK Čukarički

Momir Mileta: Savršen meč protiv Partizana, nije moglo bolje--

Momir Mileta: Savršen meč protiv Partizana, nije moglo bolje

Omladinska škola Čukaričkog odavno je stala uz rame vodećim srpskim klubovima. Sve mlađe kategorije Brđana su u vrhu tabele, počevši od petlića do omladinaca. Za sada su ipak rezultatski najsupešniji mlađi kadeti, koje predvodi Momir Mileta.

Belo-crni dečaci iz generacije 2005, u nedelju su slavili u derbiju jesenjeg dela šampionata protiv Partizana sa ubedljivih 6:1. Tim trijumfom odmakli su upravo gradskom rivalu na četiri boda viška. U dosadašnjih 15 odigranih mečeva, Miletini dečaci ostvarili su 14 pobeda, uz jedan remi i impozantnu gol-razliku – 81:10!

- Momci zaista izgledaju dobro na svakom treningu, na svakoj utakmici. Odlično rade, slušaju, napreduju, forma im je u usponu. Utakmica protiv Partizana je bila za svaku pohvalu, i mene su momci iznenadili. Lično, očekivao sam dobru partiju. Ali, da ćemo biti ovako ubedljivi, tome se nisam nadao – kazao je šef struke mlađih kadeta Čukaričkog Momir Mileta.

Momcima sa Banovog brda, računajući sve mlađe kategorije, nisu strane pobede protiv Crvene zvezde ili Partizana.

- Održavamo tradiciju – našalio se Mileta, a potom je pričao u daleko ozbiljnijem tonu:

- Već posle meča protiv Sinđelića, a to je bilo kolo pre derbija sa Partizanom, video sam da su momci u velikom usponu forme, iako je tada rival bio fizički nadmoćniji od nas. Protiv crno-belih dečaci su ispoštovali sve što smo dogovarali pre meča, sve što smo pripremali na treninzima, u defanzivnoj i ofanzivnoj fazi, u prostornim zonama, zaista bolje od onoga nije moglo.

Mlađi kadeti su prvi na tabeli, ali Mileta ne insistira na rezultatima, za koje ipak kaža da su iz jednog razloga veoma bitni.

- Rezultat nije u prvom planu, ali jeste bitan. I to u smislu da rezultat bude posledica. Ako se sve namesti i složi, taj rezultat je neminovnost. Za sada sve ide kako treba. Iskreno, kad prođu zimske pripreme, uveren sam da će biti još bolje, bar za nekih 25 odsto. Iskreno, takmičenje u kojem učestvujemo je šarenoliko. Četiri-pet ekipa su na nivou da imamo zaista odlične, takmičarske utakmice. Praksa je pokazala da ostali timovi po kvalitetu za sada ne mogu da se nose sa Čukaričkim. Nadamo se da će u budućnosti biti još više kvalitetnih timova, što bi svima nama značilo. Zbog toga i igramo tokom priprema i kad imamo prazan hod u prvenstvu, veći broj mečeva protiv starijih godišta.

Čukarički u Miletinoj generaciji ima jednog reprezentativca, ali se u klubu nadaju da će ih u narednom periodu biti više.

- Za sada je iz ove generacije reprezentativac Srbije Nikša Delibašić, inače momak rođen 2006. godine. Mislim da će vrlo brzo biti igrača i u reprezentaciji iz 2005. godišta, ovi momci to zaslužuju.

Pohvalio je Mileta i generaciju momaka ro]enih 2004. godine, koji su sada u uyrastu kadeta, a koja je bila prethodne dve godine pod njegovom ingerencijom.

- Veoma mi je drago da su ti momci nastavili sa odličnim igrama, pod komandom kolege Saše Kljajića. To je takođe selekcija sa ogromnim potencijalom, selekcija koja će dati igrače za prvi tim Čukaričkog u budućnosti.

Momir Mileta je i u igračkim, potom funkcionerskim (bio je sekretar stručnog štaba Čukaričkog, potom koordinator i sekretar Omladinske škole), a sada trenerskim danima njegove karijere, uglavnom bio vezan za Čukarički. Stoga, jedan je od onim koji mogu da pričaju o klubu pre i posle dolaska Dragana Obradovića na mesto predsednika.

- U Čukaričkom sam od 1997. godine, sa malim, kratkim prekidima. Prošao sam svašta na Banovom brdu. Ovo je sada najidealnija priča koja je mogla da se desi od dolaska Obradovića na čelo kluba. Čukarički je odličan primer kako bi klubovi u Srbiji trebalo da izgledaju – istakao je Mileta.

Do kraja „jesenjeg dela šampionata“, Čukarički će odigrati još dva meča, protiv OFK Beograda i ekipe Ole iz Borče.

Komentari (0)

Napiši Komentar