VESTI FK Čukarički

Minimalan poraz Čukaričkog od azerbejdžanskog Karabaga--

Minimalan poraz Čukaričkog od azerbejdžanskog Karabaga

Čukarički – Karabag 0:1 (0:1)

Stadion: Mardan u Beleku. Gledalaca: 30. Sudija: Medina u 42. Minutu Pjotr Šišćevski (Poljska). Strelаc: 0:1 - Medina u 42. minutu. Žuti kartoni: Ivanović, Badamosi, Kovač (Čukarički).

ČUKARIČKI: Belić, Stevanović (od 60. Rogan), Vujadinović (od 23. Drezgić), Gajić (od 60. Serafimović), Tošić (od 46. Kadijević), Kovač (od 60. I. Miladinović), Sisoko (od 46. Petković), Adžić (od 46. Lučić), Ivanović (od 60. Tomović), Ovusu (od 60. U. Miladinović), Badamosi (od 60. Aganspahić).

KARABAG: Kukešašvili, Medvedev (od 77. Agajarov), Mamadov, Medina, Bajramov, Karajev, Ibrahimi, Aksundžada, Diakabi (od 46. Saenko), Ovusu (od 63. Osman).

Čukarički je odigrao vrlo dobar meč protiv učesnika šesnaestine finala Lige konferencije Karabaga, ali nije iskoristio brojne prilike koje je imao na meču. Iskusna i prekaljena azerbejdžanska ekipa puna stranaca je to znala da iskoristi, posle prekida postigli su ispostavilo se odlučujući pogodak na meču – 0:1.

U timu iz Azerbejdžana nije bilo bivših igrača Crvene zvezde i Partizana Marka Jankovića i Marka Vešovića, koji su prethodnog dana igrali protiv Rakova. Gurban Gurbanov je izveo kombinovani sastav, ali sa šestoricom prvotimaca na startu. Nešto slično uradio je i Dušan Kerkez, ali je morao i da kalkuliše u odbrani jer se dan pre meča na lakšu povredu žalio mladi Kovačević, a tokom meča i Vujadinović koji je igru napustio u 23. minutu napustio igru. Tako su štoperski par činili Drezgić i novajlija Gajić.

Nije bilo ni kapitena Marka Docić, jer još uvek nije potpuno spreman, kao ni Alekse Jankovića. Prvu dobru priliku, imao je Čukarički u šestom minutu, kada je Luka Adžić iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, pogodio prečku. Sve do 31. minutu nije izglednih šansi, iako je Čukarički diktirao tempo i češće napadao. Ukazala se prilika Brđanima, Ovusu je sa desne strane vratio loptu do Kovača, ugledao je vezista, slobodnog Badamosija, ali je njegov šut sa dvanaest metara bio lak plen za golmana Karabaga.

Već u sledećem napadu Čukarički je mogao da povede. Ovusu je uposlio Kovača, povukao je kontru vezista, ugledao ne Adžića na drugoj strani, ovaj je vratio loptu do Ivanovića. Iz trka je šutirao ofanzivni vezista, ali pored gola. Iz prve konkretne akcije Karabag je dao gol. Posle kornera koji je za desne strane izveo Medvedev, Lopta se od jednog igrača Karabaga, odbila do Medine, koji se u toj gužvi najbolje snašao i sa nekoliko metara sproveo loptu u mrežu.

U sledećem napadu Adžić je pokušao da lobuje golmana Kukešašvilija, ali se ovaj nije dao iznenaditi. U nastavku utakmice, Čukarički je prvu priliku imao u 60. minutu, kad je Lučić proigao Ovusua, a ovaj sa nekoliko metara iskosa sa leve strane šutirao. Golman Karabaga, ponovo je bio na visini zadatka. Izvršio je čak šest izmena u 60. minutu Dušan Kerkez, pa je tako Čukarički igrao sa čak devet bonus igraća, dok su samo Belić i Aganspahić bili iznad 21 godine.

Na asistenciju Petkovića u 68. minutu Tomović je šutirao, ali se lopta odbila od jednog igrača Karabaga i malo je nedostajalo da završi u mreži, ipak izašla je u korner. Bilo je to i poslednje uzbuđenje na meču, iako su se Brđani trudili da dođu makar do izjednačenja. Naredni prijateljski meč Čukarički će odigrati protiv slovenačkog Maribora 22. januara na istom terenu.

Komentari (0)

Napiši Komentar