VESTI FK Čukarički

Mileta: Svaka čast momcima na odnosu prema igri i zalaganju--

Mileta: Svaka čast momcima na odnosu prema igri i zalaganju

Pioniri Čukaričkog i Partizana (2005. godište) učestvovali su na prestižnom turniru u Atini pod nazivom „Elit Neon Kup“. Oba srpska tima su u žestokoj konkurenciji bila među najboljima, na kraju su mladi Brđani završili kao drugoplasirani, crno-beli su bili treći.

Čukarički je poražen u finalu od danskog Lingbija sa 2:0, a na putu do borbe za trofej ekipa predvođena trenerom Momirom Miletom najpre je u grupi zauzela drugo mesto.

Prvog dana odigrali su Brđani dva meča, najpre su izgubili od Olimpijakosa (0:2), potom su slavili protiv Patiakakisa (2:0). U odlučujućem duelu za prolaz u nokaut fazu, Čukarički je bio ubedljiv protiv nemačkog tima GSV 1895 (8:1). U četvrtfinalu je nadigran Atromitos (1:0).

- Putovali smo 17 sati do Atine, nije bilo vremena za oporavak, brzo je došao meč protiv Olimpijakosa, te smo porazom startovali na turniru. Ipak, već istog dana ostvarili smo prvu pobedu, sutradan i drugu, koja nas je odvela u četvrtfinale. Tu smo nadigrali grčki Atromitos, kasnije sam od kolega čuo da niko ne voli da igra sa njima. Čvrsta su i jaka ekipa, još je teren bio blatnjav zbog kiše, ali im bukvalno nismo dozvolili da stvore šansu pred našim golom, dok nam je pogodak Spasojevića bio dovoljan za polufinale. Izbacili smo ekipu koja je godinama unazad stizala do finalnog duela – kazao je Momir Mileta, trener pionira Čukaričkog.

Partizan je u grupi nadigrao Panatinaikos (2:1) i Apolon Smirni (2:0), te je remizirao sa Arisom (1:1). U četvrtfinalu crno-beli su bili bolji od albanskog Internacionala (5:1). Žreb je u polufinalu spojio dva srpska tima, a posle velike borbe Čukarički je izborio plasman u finale, posle trijumfa od 2:1.

- I taj meč smo odigrali odlično, svaka čast momcima. Bila je velika borba, Partizanu je poraz teško pao, bilo je i čarkica posle meča. Moram da napomenem da je i suđenje bilo fenomenalno. Samo tri-ćetiri sata posle iscrpljujućeg polufinalnog duela igrali smo finale. Ni tu nismo loše izgledali, ali Lingbi je čvrts I veoma disciplinovan tim, a nama je nedostajalo svežine. Na kraju, prezadovoljan sam, nama je ovo prvi turnir na ovakvom nivou, a odmah smo stigli do finala. Momci su bili sjajni, moram da pohvalim njihovo zalaganje, odnos, ponašanje, nemam šta da im se zamerim – istakao je Mileta.

U finalu turnira danski Lingbi je slavio protiv Čukaričkog sa 2:0, dok je Partizan u borbi za treće mesto nadigrao velški Svonsi, rezultat je takođe glasio 2:0.

Komentari (0)

Napiši Komentar