VESTI FK Čukarički

Miladin Stevanović: Prvenstvo najbitnije, u Surdulicu po tri boda-MiladinStevanović-SimoKrunic

Miladin Stevanović: Prvenstvo najbitnije, u Surdulicu po tri boda

Sjajnu seriju rezultata Čukarički je prekinuo porazom u osmini finala Kupa Srbije protiv lučanske Mladosti (1:4). Bio je to tek drugi neuspeh belo-crnih ove sezone u 14 odigranih mečeva, uz superligaški poraz na stadiona “Rajko Mitić” od Crvene zvezde.

Međutim, činjenica je da su Brđani ostali na jednom frontu, te će sve snage u nastavku sezone usmeriti na takmičenje u Super ligi Srbije. A raspored je nemilosrdan, u subotu Čukarički gostuje Radniku u Surdulici (16 časova), na Banovom brdo u sredu (16,30 časova, TV Arenasport) dolazi Partizan, a potom sledi gostovanje sada već velikom dužniku u Lučanima. Strelac jedinog gola u visokom porazu od Mladosti Miladin Stevanović najpre se osvrnuo na eliminaciju u Kupu.

- Mladost nas je u svakom smislu nadigrala, “prebili” su nas na našem terenu. Jednostavno, mora ovako nešto da se desi tokom sezone. Ne bih rekao da smo ih potcenili, oni su jedna od najiskusnijih ekipa u ligi. Ušli smo slabije u meč, nadigrali su nas, u nekim trenucima nismo znali šta da radimo. U drugom poluvremenu je bilo bolje, kad smo postigli gol pomislio sam da ćemo preokrenuti. Ali, već u sledećem minutu smo primili treći pogodak, u najgorem mogućem trenutku, to nas je dotuklo, psihički ubilo – pojasnio je Stevanović.

Čukarički bi u Surdulici mogao da se vrati na pobednički kolosek, tri boda protiv Radnika u drugi plan bi potisnula poraz od Mladosti, za najbolju moguću uvertiru pred derbi sa Partizanom.

- Prvenstvo nam je najbitnije, sada i jedino što nam je preostalo. Prethodni poraz nije poremetio atmosferu u timu, naprotiv, ona je sjajna. Okrenuli smo se odmah meču u Surdulici. Naš cilj se zna, da budemo među četiri najbolja tima id a izborimo plasman u Evropu. Siguran sam da to možemo, imamo kvalitet.

Raspored u narednom period je prilično naporan, igra se u ritmu sreda – subota, ali bi veliki broj kvalitetnih igrača i “duga klupa” mogli da budu dodatni aduti Čukaričkog.

- Posle Radnika igramo sa Partizanom, u ovom trenutku i tabela pokazuje da smo tu negde, mislim da će to biti sjajan meč. Ali, sada i ne razmišljamo o njima, idemo po tri boda u Surdulicu. Radnik je dobra, iskusna ekipa, stanje na tabeli može da zavara. Naš trener ih odlično poznaje, dugo je bio tamo. Specifično je igrati na njihovom terenu, ali smo spremni – kazao je Miladin Stevanović.

Složio se sa desnim bekom i trener Čukaričkog Simo Krunić, koji je u prošloj sezoni sedeo upravo na klupi Radnika iz Surdulice:

- Moramo da vidimo kako će ekipa reagovati na visok poraz od Mladosti u Kupu. Ostaje nam da zaboravimo tu utakmicu i da se preorijentišemo za prvenstvo, s obzirom da nam je samo ono ostalo. Bio sam trener Radnika, znam šta nas tamo čeka, sigurno je da će to biti vrlo teška utakmica.

Komentari (0)

Napiši Komentar