VESTI FK Čukarički

Miladin Stevanović: Meč u Šapcu je jedan od odlučujućih za nas-MiladinStevanović-

Miladin Stevanović: Meč u Šapcu je jedan od odlučujućih za nas

Poslednji meč pred prvenstvenu pauzu zbog obaveza reprezentacije Čukarički će odigrati u Šapcu, protiv Mačve (nedelja, 15 časova). Brđani su posle 27. kola četvrti na tabeli Super lige, sa dva boda manje od Vojvodine i devet više od Spartaka.

- Nismo pobedili u veoma važnom meču protiv Radničkog, ali se ispostavilo da su nam ostali rezultati išli na ruku, Spartak je u prošlom kolu izgubio od Proletera, Vojvodina je odigrala nerešeno u Surdulici. Opet, mi u poslednja dva susreta nismo slavili trijumf, i tu seriju moramo da prekinemo, iako je jedan od ta dva meča bio gostovanje Crvenoj zvezdi – upozorio je Miladin Stevanović.

Desni bek Čukaričkog zbog toga je istakao važnost predstojećeg susreta u gradu kraj Save.

- Za nas je utakmica protiv Mačve odlučujuća. Mnogo bi nam značila tri boda pred pauzu, da zadržimo ili možda povećamo razliku u odnosu na najbliže pratioce. Favoriti smo, treba da preuzmemo tu odgovornost, ali znamo da ni jedan meč u našem šampionatu nije lagan, posebno ne na gostovanju.

Čukarički je rušio mnoge loše tradicije ove sezone, između ostalog po prvi put u istoriji slavio je trijumf protiv Radnika u Surdulici. U Šapcu Brđani kao po tradiciji uvek imaju problema, a tamo su poslednji put pobedili 2017. godine.

- Gostovanje Mačvi je zaista specifično, pogotovo kad ima publike na tribinama. Jednostavno, takav je teren, Šabac je grad fudbala, uvek sa njima igramo tvrde utakmice. Ostale su mi u sećanju poslednje dve utakmice na njihovom stadionu, jednom se mreže nisu tresle, drugi put smo izgubili sa 1:0, a promašili smo bukvalno desetak prilika. Uz sve to, oni igraju mnogo bolje u poslednjih nekoliko susreta, dobili su Proleter i Metalac, bore se za opstanak dokle god budu imali šanse. Mačva je skup iskusnih igrača, ali su u međuvremenu i podmladili tim kvalitetnim pojedincima – istakao je Stevanović, koji je još dodao:

- U timu je i naš nekadašnji igrač, Kolumbijac Ortiz. Dobro ga poznajemo, odličan je igrač, iako se možda nije skroz uklopio kod nas. U Šapcu je pokazao svoje kvalitete, znamo da je posebno opasan oko i u šesnaestercu, radi se o gol igrač, sjajno barata i nogom i glavom. Ipak, nadam se da se protiv nas neće naigrati.

Čukarički će se truditi da odbrani četvrtu poziciju, ali prema rečima nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije i da napadne treće mesto.

- Nisam želeo da potenciram priču oko trećeg mesta, s obzirom da je jedanaest kola do kraja, a ispred nas je Vojvodina, sa kojom smo već odigrali oba meča. Naravno da ćemo se mi truditi da ih prestignemo, ali za tako nešto biće potreban i neki njihov kiks. Bitno je da je sve u našim rukama što se tiče plasmana u Evropu, zbog toga je od ogromne važnosti da u Šapcu pobedimo i održimo korak. A ako se ukaže prilika da ponovimo najveći uspeh kluba i stignemo do trećeg mesta, nećemo je ispustiti.

U međuvremenu, kadrovska situacija u Čukaričkom se znatno popravila, Ćirković i Savić su se poptuno oporavili, kao i Pantić. Posle pauze konkurenciji će biti i Kajević, dok će duže odsutan biti samo Puškarić.

- Kompletirali smo se, sa izuzetkom Puškarića. Sada je ponovo na svakoj poziciji velika konkurencija, počevši od mesta na golu, pa sve do napada, imamo najmanje dva odlična igrača na svakom mestu u timu. Velika je konkurencija, pa eto i na mestu desnog beka, gde je inače moj cimer Ćirković. Čini mi se da je najveća „gužva“ u veznom redu i dobro je što je tako, prija kad imaš konkurenciju. To je kvalitet više Čukaričkog za naornu sezonu kao što je ova – zaključio je Miladin Stevanović.

Komentari (0)

Napiši Komentar