VESTI FK Čukarički

Miladin Stevanović: Meč sezone protiv Vojvodine u polufinalu Kupa-MiladinStevanović-

Miladin Stevanović: Meč sezone protiv Vojvodine u polufinalu Kupa

Duel protiv Inđije dugo će pamtiti debitanti u prvom timu Čukaričkog, Milan Savić, Uroš Drezgić, Stefan Radojičić, Jovan Lukić i Mitar Ergelaš. Pamtiće ga i daleko iskusniji Miladin Stevanović, koji je po prvi put nosio kapitensku traku od kako je u Čukaričkom.

- Bio sam kapiten još jednom, ali na prijateljskom meču, posle povratka na teren od povrede. Sve vam je jasno, kad sam uz Miloša Ostojića, bio najiskusniji na terenu, sa 24 godine. Veliko je zadovoljstvo, ali i obaveza nositi kapitensku traku. Mnogo mladih igrača je sada dobilo šansu, kad sam bio u njihovim godinama, to baš i nije bio slučaj. Ti momci to treba da znaju da cene, jer je Čukarički klub koji se trudi oko mladih igrača – kazao je desni bek Brđana Miladin Stevanović, koji je još dodao:

- Iskreno, sve su to dobri momci, manje-više treniraju sa nama tokom ove sezone, ujedno su i odlični igrači. Ne volim mnogo da kritikujem mlađe, više mi prija da im budem podrška.

Podsetila je situacija iz meča protiv Inđije Stevanovića na period kad je on ulazio u prvim tim Partizana, potom i na period kad je došao u Čukarički.

- Bilo je tu dosta iskusnih igrača, ušao sam u tim kad su tu bili Škuletić, Danko Lazović, Saša Ilić, Drinčić... Bilo je i podrške i kritika, kad se sad osvrnem, zahvalan sam im na tome. Slično je bilo i na Banovom brdu, uvek je Čukarički ima dobar tim. Tad je bilo više iskusnijih igrača, bili su tu Bojić, Mudrinski... Sad je akcenat na mlađima, to je stav kluba i tako i treba da bude.

U Čukaričkom su odmah posle duela protiv Inđije misli okrenute susretu polufinala Kupa Srbije protiv Vojvodine (sreda, 17 časova, stadion na Banovom brdu). Taj meč je već dobio epitet najvažnijeg u sezoni.

- Jeste, bez dileme je tako. Ipak, mirne glave ulazimo u polufinale, idemo od utakmice do utakmice, ali je činjenica da je važnost meča ogromna. Kroz prvenstvo ne možemo da izborimo mesto u Evropi, sve nam zavisi od Kupa. Spremni smo, pokazali smo i na „Karađorđu“ da možemo da igramo protiv Vojvodine. Opet, biće teško, što je i normalno za meč polufinala. Očekujem dobru utakmicu, imamo kvalitet da prođemo dalje – kazao je Stevanović, koji je potom nastavio:

- Svaki scenario je moguć, nekoliko prethodnih mečeva protiv Vojvodine završeno je bez pobednika. Ne razmišljamo o penalima, nadam se da ćemo pre uspeti da izborimo plasman u finale Kupa. To je lutrija, ali ako bude penala, preuzeo bih odgovornost.

Na kraju, Stevanović je istakao da njegova ekipa ima određenu prednost zbog činjenice da će biti domaćin polufinalnog susreta.

- Znači nam domaći teren, sjajan skor imamo na Banovom brdu ove, ali i prethodnih sezona. Nemamo mnogo navijača, nemamo vatrenu publiku, već onu mirniju. Iskreno, odgovara nam takav ambijent, a i svi protivnici koji dođu na naš stadion to uvek ističu. Opet, svaki navijač nam daje dodatnu snagu. Siguran sam da će tribine stadiona na Banovom brdu biti dobro popunjene – istakao je Miladin Stevanović.

Komentari (0)

Napiši Komentar