VESTI FK Čukarički

Miladin Stevanović: Meč protiv Partizana prilika da svi uživamo na terenu-MiladinStevanović-

Miladin Stevanović: Meč protiv Partizana prilika da svi uživamo na terenu

Čukarički i Partizan će predstavljati Srbiju u Evropi naredne sezone, u premijernom izdanju Lige Konferencija. Ova dva tima odigraće u nedelju (16,40 časova) na Banovom brdu derbi 36. kola Super lige, koji neće imati velikog rezultatskog značaja.

- Ispostavilo se da utakmica nema rezultatski značaj, ali nikad utakmice protiv Partizana ne mogu da budu nebitne. Oni će se sigurno spremati za finale Kupa protiv Crvene zvezde i borbu za taj trofej. Uvek su utakmice protiv večitih rivala vrlo kvalitetne, uglavnom ima i dosta golova. Takav slučaj doduše nije bio prošli put, kad je Partizan u Humskoj gol za pobedu postigao u finišu meča. Svakako očekujem zanimljiv meč, u kojem ćemo svi na terenu uživati, kao i publika pokraj malih ekrana – istakao je Miladin Stevanović, desni bek Čukaričkog.

Čukarički u svojim redovima ima nekolicinu igrača koji su nosili dres Paritzana, to su Miloš Ostojić, Miladin Stevanović, Danilo Pantić i Đorđe Jovanović, dok je iz omladinaca stigao Jovan Lukić. Među njima najduže je na Banovom brdu upravo Stevanović.

- U Partizanu sam bio pre šest-sedam godina. Kad sam prvi put igrao protiv njih, bilo je čudno, sada je već prošlo mnogo vremena. Naravno, uvek će postojati delić emocoija protiv mog bivšeg kluba, ima pored mene još dosta igrača koji su sada u Čukaričkom, a nosili su dres Partizana. Bili su tu ranije Luka Stojanović, Birmančević, Bogosavac... Te emocije su naravno samo pozitivne, uz sportsku želju za pobedom – istakao je Stevanović.

O kvalitetima Partizana desni bek Čukaričkog mogao je da priča dugo, ali je istakao da su crno-beli jaki u kom god sastavu da počnu meč.

- Nema dileme da su u Partizanu dvojica ponajboljih individualaca, Asano i Suma. Obojica su odlični igrači, iako su dosta različiti. Crno-bli su sticajem okolnosti ostali bez Japanca, koji je prodorniji igrač, ali je Suma uvek u stanju da jednim potezom reši utakmicu. Pokazali su crno-beli da mogu i bez njih, tu su Holender, mali Jović, još nekoliko vrlo, vrlo kvalitetnih pojedinaca. Imamo dosta iskustava u duelima protiv Partizana, bilo je svakakvih rezultata, pobeđivali smo, gubili, igrali nerešeno... I sada je sve moguće, ali nema dileme da će Čukarički ići na pobedu, baš kao i u svakoj utakmici do sada.

Ove sezone u duelima protiv večitih rivala Čukarički nije osvojio ni bod, a odigrao je dva vrlo kvalitetna meča, pre svega na gostovanjima u Ljutice Bogdana i u Humskoj.

- Tačno je da smo ta dva susreta odigrali vrlo dobro, ali ni u jednom nismo postigli gol. I to je upravo ono što je nedostajalo za bolji rezultat. Sećam se dobro utakmice protiv Crvene zvezde dok je trener bio Krunić, morali smo da damo tri gola za pobedu, ili još ranije protiv Partizana kad su za trijumf bila potrebna četiir pogotka. I sada ćemo morati da damo jedan ili dva gola da bi imali čemu da se nadamo.

U Partizanu jedan od boljih igrača ove sezone je Svetozar Marković, Stevanovićev brat od tetke.

- Bilo je malo čudno kad smo prvi put igrali jedan protiv drugog, Marković je tada bio baš odličan. Možda ću ga čuvati kod prekida, treba da pokažem ko je stariji – našalio se Stevanović, koji je potom dodao:

- Baš smo pre dva dana bili na ručku, ali verujte, nismo ni reč progovorili o predstojećoj utakmici. Niti je pala bilo kakva opklada. Biće opet neobično, ceo život smo se družili, igrali zajedno ili jedan protiv drugog, ali je sad to na drugom, ozbiljnom nivou. Svakako, lep osećaj.

Čukarički je Evropu izborio pet kola pre kraja Super lige. Priznao je Stevanović da bi on i saigrači takav epilog oberučke prihvatili, da im je neko ponudio pred početak sezone.

- Mi koji smo duže u klubu, dobro se sećamo koliko smo se ranije mučili da izborimo Evropu kod Lalatovića i Krunića, da je ta borba trajala gotovo do poslednjih superligaških minuta. Sad kad je Evropa obezbeđena, moramo da tražimo neke druge motive, da jurimo treće mesto, svakako imamo za šta da se borimo.

Priznaje Stevanović da on i saigrači već polako razmišljaju o evropskim duelima i potencijalnim rivalima.

- Još je mnogo toga nepoznanica, dok se ne završe šampionati u evropskim ligama. Gledali smo malo ko su nam mogući rivali, ima tu kvalitetnih i manje kvalitetnih ekipa. Ipak, Čukarički će igrati svoju igru i u Evropi, imamo sasvim dovoljno iskusnih prvotimaca. Nadam se da će nas u žrebu malo i sreća pogledati, to je svakako neizostavni faktor za uspeh na međunarodnoj sceni.

Stevanović će protiv Partizana odigrati 80. meč u dresu Čukaričkog.

- Baš sam nedavno gledao, kad se pojavila vest da je Stefan Šapić odigrao stoti meč za Čukarički, koliko nastupa imam za klub. Da nije bilo dve povrede koje su iziskivale duže pauze, odavno bih i ja prevalio stotku. Ali, biće vremena i za to – istakao je Stevanović.

Dakle, ostajete i naredne sezone na Banovom brdu?

- Ništa još ne znam, zaista nisam ni razmišljao o tome. Lepo mi je u Čukaričkom, ako ostanem super, ako se pojavi ponuda da idem, nemam ništa protiv. Pred nama je Evropa, veliki je motiv da igramo na tom nivou, a zna se i šta predstavlja Čukarički u domaćim okvirima.

Kako se sezona bližila kraju, sve je više mladih igrača u Čukaričkom dobijalo šansu u prvom timu. Stevanović je pozitivno govorio o tom trendu.

- To je opredelenje Čukaričkog, tako i treba da bude. Na sreću, još ranije smo ostvarili svoje ciljeve, pa je bilo još više prostora za mlade momke. Možda ih fudbalska javnost u Srbiji još ne poznaje toliko dobro, ali ti momci duže vreme treniraju sa nama i zaslužuju šansu. Eto, u Kruševcu je debitovao golman Mićović, branio je kao da mu je stota, a ne prva utakmica u Čukaričkom. Drezgić je nastupao u prethodna dva meča, a ostali mladi momci su već imali dosta prilika tokom sezone – zaključio je Stevanović.

Komentari (0)

Napiši Komentar