VESTI FK Čukarički

Miladin Stevanović: Da krenemo sa pobedama od Voždovca-MiladinStevanović-

Miladin Stevanović: Da krenemo sa pobedama od Voždovca

Čukarički je poražen u Nišu, vezao je drugi poraz u prolećnom delu sezone, ali su Brđani ostali na četvrtoj poziciji na tabeli Super lige. Belo-crni žele iz mnogo razloga da što pre zaborave meč u Nišu, na kojem su ipak imali jedan veliki dobitak. Prvi put posle povrede, još od 1. maja prošle godine, Miladin Stevanović je odigrao zvanični meč, dakle posle skoro deset meseci.

- Ne bih mnogo da širim priču o meču protiv Radničkog u Nišu, želimo što pre da zaboravimo gostovanje na Čairu. Za mene je bitno da sam se vratio na teren u zvaničnim susretima, da sam odigrao čitavih 90 minuta, posle baš duge pauze. Sa kolenom je sada sve u redu. Malo je bilo čudno u prvih 15-tak minuta, ali posle je sve bilo kako treba – kazao je Miladin Stevanović, desni bek Čukaričkog, koji je potom nastavio:

- Vezali smo četiri poraza, dva na startu proleća. Jeste da su dva od ta četiri poraza bila protiv Crvene zvezde, ali svakako da nije prijatno. No, imali smo sreću da nam konkurenti nisu odmakli, čak smo i ostali na četvrtoj poziciji na tabeli.

Duel protiv Voždovca na Banovom brdu (sreda, 18 časova), biće jedan od najbitnijih u sezoni za Čukarički, po mišljenju mladog reprezentativca Srbije.

- Ako pobedimo u sredu, sve će biti kako treba. Verujem da utakmicom protiv Voždovca možemo i da „prelimomo“ prvenstvo u našu korist, da krenemo ponovo da pobeđujemo u nizu i da napravimo zalihu pred plej-of.

Ima li pritiska pred duel protiv gradskog rivala, s obzirom na lošije rezultate u poslednjih nekoliko susreta?

- Pritisak uvek postoji, ali kod nas nije preterano izražen. Na nama je da uđemo skoncentrisani u meč, ali u jednu ruku i opušteni, da igramo normalno, kao i sve druge utakmice. Smatram da smo kvalitretniji, ali to uvek treba dokazati na terenu. Samo mirna glava i bez stvaranja ikakve tenzije i pritiska. Moram da istaknem i da smo promenili ekipu u odnosu na početak sezone, na zimu smo ostali i bez Bogosavca i Stojanovića. Ostvareni su dobri transferi za igrače i klub, tako i treba da se radi, a opredelenje je Čukaričkog da forsira mlade igrače. Oni imaju svu podršku nas starijih, među kojima sam silom prilika sada i ja. Pomenuti pritisak mi treba da uzmemo na sebe – priznao je Stevanović.

Prisetio se desni bek Čukaričkog i prvog susreta Voždovca i Čukaričkog, koji je posle vođstva Brđana od 2:0 završen nerešenim ishodom (2:2).

- Pre nekoliko dana smo pričali o celom prvenstvu i istakao sam da mi je ta utakmica najteže pala, iako sam bio gledalac, a ne akter na terenu. Imali smo 2:0, bezveze smo ispustili pobedu u gostima, baš sam se iznervirao tada. Te greške ne smemo da ponovimo, protiv Voždovca moramo da budemo koncentrisani od početka do kraja meča – kazao je Miladin Stevanović.

Komentari (0)

Napiši Komentar