VESTI FK Čukarički

Matijašević: Nisam zadovoljan, moramo mnogo bolje na proleće--

Matijašević: Nisam zadovoljan, moramo mnogo bolje na proleće

Čukarički je počeo pripreme za nastavak sezone. Belo-crni su se okupili na stadionu na Banovom brdu, gde su odradili i prvi trening, a u sredu i četvrtak sprovešće i zdravstvene preglede u Zavodu za sport i medicinu rada. Ekipa će raditi u Beogradu, do polaska u staru bazu u Antaliji, gde će boraviti od 12. do 27. januara.

Na prvom okupljanu Čukaričkog na početku zimskih priprema šefu struke javili su se golmani: Nemanja Belić, Novak Mićović, Mateja Mirković i Vuk Dragović, odbrambeni igrači: Miladin Stevanović, Viktor Rogan, Nemanja Tošić, Aleksandar Kadijević, Nikola Vujadinović, Uroš Drezgić, Bojan Kovačević, Marko Gajić, igrači sredine terena: Sambu Sisoko, Marko Docić, Stefan Kovač, Đorđe Ivanović, Stefan Tomović, Igor Miladinović, Samuel Ovusu, Luka Adžić, Vladimir Lučić, Aleksa Janković i napadač Mihajlo Spasojević.

Ekipi će se naknadno priključiti Muhamed Badamosi i Ibrahima Endijae, koji su dobili duži odmor, kao i omladinci Vojin Serafimović i Uroš Miladinović. Prvu prozivku izvršio je šef struke Dušan Kerkez, sa pomoćnicima Milovanom Sikimićem i Aleksandrom Petrovićem, trenerom golmana Oliverom Kovačevićem, kondicionim trenerom Igorom Delibašićem, fizioterapeutima Branislavom Đukićem i Markom Popovićem, kao i analitičarom Nenadom Stankovićem. Brojnim predstavnicima medija koji su prisustvovali prvoj prozivci obratio se sportski direktor Vladimir Matijašević.

"Igru tokom jeseni bih pohvalio u možda dve-tri utakmice, ostale su za zaborav. Iza nas je šest meseci sa kojima sam najnezadovoljniji od kako sam u klubu. Došao je novi trener, bio je potreban period adaptacije, ali je činjenica da smo svi morali bolje. Smatram da je glavni uzrok bila nespremnost. Igrači su bili nespremni, period priprema bio je kratak, igrali smo i evropske duele. Igrači su opušteno ušli u sezonu, povređivali se... Najbitnije je da se tokom ovih priprema dobro spremimo, da ne bude povreda i neće biti problema", rekao je Matijašević na okupljanju Čukaričkog.

Otkrio je Matijašević da ima interesovanja za igrače Čukaričkog.

"Aktuelni su pregovori oko Kovačevićevog odlaska. Pregovaramo ozbiljno sa dva kluba. Moguće je da ode tokom zime, ali je izvesnije da trensfer bude na leto. Nama je svakako svejedno".

Činjenica da Čukarički značajan deo budžeta obezbeđuje kroz transfere nameće traženje balansa između afirmacije mladih igrača i borbe za mesta koja vode na međunarodnu scenu, a Matijašević je istakao da tim za njegov ukus ima čak i previše iskusnih fudbalera.

"Teško je, nemamo pet miliona od sponzora. Moramo da istrpimo mlade igrače. Zato trpimo i Kerkeza, nekome bi dali otkaz. Nije lako istovremeno afirmisati mlade i postizati rezultate, ali to je naš sistem već deset godina i nastavićemo u tom pravcu. Dosta je interesovanja za mlade igrače. Kovačević je možda grešio tokom proleća i svesni smo da smo to u nekim situacijama platili. Ova ekipa ima i previše iskustva za moj ukus".

Sportski direktor Čukaričkog se potom osvrnuo i na potencijalna pojačanja.

"Razmišljali smo o još jednom igraču. Tražimo golmana i levog beka. Eventualno štopera, ukoliko Kovačević ode. Teško je naći centralnog defanzivca o čemu svedoči da je našeg Vujadinovića zvalo deset superligaša. Ističe mu ugovor u junu, pa neka ga tada kontaktiraju".

Konkurenciju u timu sa Banovog brda zaoštrio je Marko Gajić, štoper koji je stigao iz banjalučkog Borca, međutim glavna pojačanja očekuje se da budu igrači koji su dres zadužili još letos.

"Adžić je talentovan, ali to mora da pokaže na terenu. Imao je pehove usled povreda, ali doveli smo ga jer potezom može da napravi razliku. Ipak, lično najviše očekujem od Tomovića", rekao je Matijašević i osvrnuo se na poziciju centarfora gde se tokom jeseni afirmisao Badamosi:

"Kod angažmana Badamosija je uticalo malo sreće i poverenje u čoveka sa kojim sarađujemo. Ne radimo sa svima, a po istom principu već tražimo igrača za leto. Već smo imali ponude za Badamosija, ali nismo pristali. Ponude su bile iz inostranstva, a prelazak u neki domaći tim nije opcija. Konkurenciju u špicu zaoštriće Aganspahić koji se vraća sa pozajmice, a tu je i mladi Spasojević".

Komentari (0)

Napiši Komentar