VESTI FK Čukarički

Matijašević: Neke stvari ovde mi se definitivno ne sviđaju, sešću za sto sa vlasnikom kluba i razgovarati o svemu!-AsmirKajević,BorisKopitović-

Matijašević: Neke stvari ovde mi se definitivno ne sviđaju, sešću za sto sa vlasnikom kluba i razgovarati o svemu!

Dan posle utakmice sa Partizanom i poraza Čukaričkog rezultatom 2:0, oglasio se i sportski direktor kluba sa Banovog brda Vladimir Matijašević.

Partija koju su izabranici Nenada Lalatovića pružili u nedelju popodne s razlogom ga je navela da sa dozom gorčine u ustima razgovara o svemu.

- Ove četiri utakmice, koje su samo na papiru bile lakše, smo dobro odigrali. Dve pobede i dva nerešena rezultata - nije loše. Međutim, potom je usledila utakmica sa Partizanom gde smo bili katastrofalni. Pogotovo prvo poluvreme, dok je u drugom i Partizan verovatno igrao onoliko koliko mu je bilo potrebno. Ja sam razočaran. Pre svega u ljude. Jednostano, na toj utakmici pokazuješ neki svoj kvalitet. Mi kao da nismo postojali posle primljenog gola. Ne znam šta se dešava. Situacija je takva da ekipa mora da se razdrma. U sredu nas očekuje utakmica protiv Napretka i u Kruševcu nemamo šta da tražimo ukoliko na teren izađemo ovako kao protiv Partizana. Napredak je i protiv Zvezde pokazao da je jedan odličan tim. Ja sam tamo radio i tačno znam o čemu govorim - istakao je Matijašević.

Nastavio je sportski direktor našeg tima u istom tonu, ni sam ne shvatajući šta se u nedelju dogodilo.

- Nemoguće je da odigraju dobro na pripremama i na početku sezone, a onda da se ovako potone protiv Partizana. Lepo vreme, dosta publike, protivnik želi da igra fudbal, da se nadigrava... Nije postojao nijedan razlog da se odigra ona loše. Može da se izgubi, to je najmanji problem i sastavni je deo sporta, ali nikako, ponavljam nikako, ne sme onako da se odigra. Nikome ništa ne zameram, osim igračima. Ipak, ja sam kriv zato što su oni tu, tako da ni oni ne mogu biti najveći krivci. Ali, dobro...videćemo šta će se dešavati u sledećem periodu - oteo se uzdah Matijaševiću.

Od odgovornosti nikada nije bežao, pa ni sada to nije slučaj.

- Najveću odgovornost preuzimam ja, jer nikada u živoru nisam ni bežao od odgovornosti. Međutim, definitivno mi se neke stvari ovde ne sviđaju. Nadam se da su momci pametni, održaćemo sastanak i smatram da ćemo se trgnuti. To su neke stvari o kojima ćemo ovih dana razgovarati. Već sada moramo da počnemo da se bavimo prelaznim rokom. Sve će se više znati u sredu i četvrtak kada vlasnik kluba dođe i kada sednemo za sto da razgovaramo.

Evropa je primaran cilj, ali, prema rečima Matijaševića, teško da će se obezbediti kvalifikacije za Ligu Ervope ukoliko se pristup ne promeni.

- Razumem ja i da nas muči povreda Kajevića. I Kopitović je trenutno povređen, a na Milojevića ne možemo da računamo jer mu ističe ugovor i nije želeo da ga produži. Zbog toga moramo planski da odradimo neke stvar. Ako je potrebno - povući ćemo i nekoliko igrača iz omladinskog pogona, jer naš klub živi od prodaje igrača. A "ovi ovde" neka se zamisle do juna i oko toga da li ćemo izaći u Evropu ili ne. Nama je Spartak sada prišao na tri boda, Vojvodina na šest. Kada se bodovi prepolove, shvatićete da će borba za Evropu biti grčevita. Ništa nije smak sveta, ali nama je Evropa taj primarnan cilj. A cilj je i mnogim klubovima. Naravno, ako budu bolji, čestitaćemo im na tome - rekao je Matijašević

Komentari (0)

Napiši Komentar