VESTI FK Čukarički

Marko Šarić: Drugi put sam probio led-MarkoŠarić-

Marko Šarić: Drugi put sam probio led

Dugo je Marko Šarić čekao na debitantski gol za Čukarički, klub u kojem je prošao sve mlađe kategorije od pionira, osvojio je i titulu šampiona u Omladinskoj ligi Srbije u sezoni 2015/16. Pre dve sezone doneo je trijumf Brđanima svojim prvencem u Super ligi, pogodio je tada za pobedu od 2:1, u 89. minutu duela protiv Napretka na domaćem terenu.

Imao je tada Šarić žestoku konkurenciju, u špicu su bili Ognjen Mudrinski i Slobodan Tedić. Mladi napadač iz Zemuna nije imao ni sreće, zadesile su ga i povrede, pa je prethodnu sezonu proveo na pozjamici u Radničkom iz Pirota, članu Prve lige Srbije.

- Najpre bih želeo da se zahvalim Radničkom na svemu što su učinili za mene i posebno treneru Čelaru. Pirot je sportska sredina, ljudi u tom gradu vole fudbal. Bilo je priče da odem na još jednu pozajmicu kod njih, ali sam ovoga puta rešio da ostanem i da se borim, mislim da nisam pogrešio. Prethodne sezone je bilo najbitnije da se vratim posle povrede i da igram. Svim mladim igračima bih preporučio igranje u Pirotu, mnogo će im značiti u karijerama – kazao je Marko Šarić.

Bio je Šarić malo iznenađenje u startnih 11 Aleksandra Veselinovića za duel protiv Rada, ali su u klubu očigledno znali šta rade. A posle samo tri minuta na terenu rođeni Zemunac je postigao pogodak u malom gradskom derbiju i na taj način je poveo svoj tim ka pobedi.

- Iskreno, mnogo mi znači pogodak protiv Rada, takođe i da sam dobro odigrao meč. Naravno, najbitnije je da smo pobedili, a meni je ovo veliki podstrek za nastavak sezone – kazao je na startu razgovora Marko Šarić, napadač Čukaričkog.

Posle već pomenutog prvenca protiv Napretka pre dve sezone, Šarić je pri proslavi gola skinuo dres i zaradio drugi žuti karton. Sada je sve bilo drugačije.

- Tada su me baš ponele emocije, ipak sam dugo čekao taj gol u klubu u kojem sam od malih nogu. Sada sam sazreo, a iskreno i očekivao sam gol, maštao sam o njemu. Moglo bi da se kaže da sam po drugi put probio led. Iza mene je težak period, nisam igrao, pa sam bio povređen, pa je usledila pozajmica. Sada će, nadam se, sve biti lakše. Hvala i kapitenu Dociću na sjajnoj asistenciji – kazao je Šarić.

Šarić je u Čukaričkom već osam godina. Istakao je da vredi čekati šansu u klubu sa Banovog brda.

- Posebno mi je drago što Čukarički forsira mlade igrače i što u prvom timu ima momaka koji su sa mnom prošli sve mlađe kategorije u klubu, još od pionira. Za sebe mogu da kažem da još uvek spadam u mlade igrače – istakao je Šarić.

U prva tri kola Čukarički nije poražen, ostvario je dva ubedljiva trijumfa sa po 3:0 na Banovom brdu protiv Inđije i Rada, dok je u Novom Sadu odigrao nerešeno (2:2).

- Odličan start, ne samo rezultatski, već smatram i da igramo vrlo dobro. Nadam se da ćemo tako nastaviti. Od kad sam u Čukaričkom, uvek se razmišlja samo o prvoj narednoj utakmici, tako je i sada.

A prvi naredni meč Brđani će odigrati u Užicu, protiv debitanta u Super ligi, ekipe Zlatibora, u subotu od 19 časova.

- Prošle godine nisam igrao protiv Zlatibora u Prvoj ligi Srbije, s obzirom da je takmičenje skraćeno, odnosno da je plej-of otkazan zbog pandemije korona virusa. Ali, znam da su dobra ekipa, da su dosta promenili tim u odnosu na prošlu sezonu. Nisu najbolje krenuli, biće im potrebno malo vremena. Za ekipe koje su favoriti, a smatram da mi to jesmo protiv Zlatibora, ovo su najteže utakmice. Neće nam biti lako u Užicu, ali ako budemo igrali kao do sada, ako pristup bude bio isti, ne sumnjam u naš trijumf.

Za kraj, Šarić je pričao o konkurenciji u napadu u Čukaričkom. Pored mladog Rakonjca, koji je izraziti špic, na tom mestu su u Novom Sadu igrala i dvojica stranaca, Eze i Endijae.

- Zaista jaka i kvalitetna konkurencija. Stvarno su sva trojica momaka odlični igrači i veliki profesionalci, mogu samo da ih pohvalim – zaključio je Marko Šarić, koji je za Čukarički odigrao 16 mečeva i postigao je dva gola.

Komentari (0)

Napiši Komentar