VESTI FK Čukarički

Marko Rakonjac potpisao za moskovsku Lokomotivu-MarkoRakonjac-

Marko Rakonjac potpisao za moskovsku Lokomotivu

Čukarički je ostvario još jedan veliki transfer, Marko Rakonjac je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Lokomotivom iz Moskve, a novom klubu će se priključiti na startu sezone 2022/23. Talentovani napadač je posle odličnih partija privukao pažnju brojnih evropskih klubova, a u četvrtak je postignut definitivni dogovor sa ruskim timom.

Rakonjac je rođen 25. aprila 2000. godine u Bijelom Polju, gde je i počeo karijeru, ali je vrlo rano došao na Banovo brdo. Prošao je mlađe kategorije belo-crnih, blistao pre svega u Omladinskoj ligi Srbije, kao i na pozajmici u tada srpskoligašu, ekipi IMT-a. Posle “kaljenja” vratio se u Čukarički, u kojem je zablistao ovog proleća.

U drugom delu sezone Rakonjac je bio ubedljivo najbolji strelac svog tima, postigao je osam golova u 13 utakmica. U međuvremenu, Rakonjac je ponovo zaigrao za mladu reprezentaciju Crne Gore, postigao je gol za remi protiv vršnjaka Italije (1:1), a samo dva dana kasnije debitovao je za “A” selekciju svoje zemlje, u prijateljskom meču protiv Grčke. U novom klubu, trenutno petoplasiranom timu ruske Premijer lige, Rakonjac će nositi dres sa brojem 77. 

- Prezadovoljni smo postignutim dogovorom sa moskovskom Lokomotivom. Smatramo da je i Rakonjac napravio odličan izbor, otišao je u klub u kojem će moći da pokaže raskošni potencijal. Verujemo da je ovo samo početak buduće odlične saradnje sa jednim od najboljih ruskih timova. Zahvalni smo i Marku, koji je produkt naše Omladinske škole. Vredno je radio, čekao i dočekao svoju šansu. Eksplodirao je ovog proleća, privukao pažnju brojnih evropskih skauta, a siguran sam da smo upravo sa Lokomotivom našli najbolje rešenje za sve tri strane – kazao je direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević, koji je još dodao:

- Na nama u Čukaričkom je da se sada pojačamo za narednu sezonu, planiramo da dovedemo pet pojačanja.

Komentari (0)

Napiši Komentar