VESTI FK Čukarički

Marko Docić: Rekordi i individualni učinak su nebitni, bitan je samo Čukarički-MarkoDocić-

Marko Docić: Rekordi i individualni učinak su nebitni, bitan je samo Čukarički

Marko Docić je na dobrom putu da obori rekord po broju nastupa za Čukarički i da po ovom kriterijumu uđe u istoriju kluba sa Banovog brda. Kapiten Brđana je protiv Voždovca odigrao 191. meč u dresu belo-crnih, ispred njega je još samo Rudi Gusnić, koji je stigao do 197 nastupa za Čukarički.

- Na Banovo brdo sam došao sa željom da se afirmišem, a u međuvremenu sam postao neko ko je tu dosta dugo i ko je bio uz klub sve ovo vreme. Na taj način sam stekao i poseban odnos sa rukovodećim ljudima ovde, pa je i logično da razmišljam samo o Čukaričkom i ciljevima koje treba da ostvarimo, a ne o odlasku odavde ili bilo čemu drugom. Znam vrlo dobro kako klub funkcioniše i šta treba da uradimo – kazao je na početku razgovora kapiten Čukaričkog Marko Docić.

Start drugog dela šampionata bio je vrlo bobar po Čukarički, koji je u sedam mečeva u Super ligi ostvario pet pobeda i dva poraza. Takođe, izboren je i plasman u četvrtfinale Kupa Srbije, pobedom protiv Metalca u Gornjem Milanovcu.

- Kad se sve sabere i oduzme, zadovoljan sam brojem osvojenih bodova. Možda ostaje samo gorak ukus zbog poraza od Vojvodine. Najviše zbog činjenice da smo u jednom momentu imali utakmicu u svojim rukama, nadoknadili smo prednost rivala od dva gola. Imao sam osećaj da ćemo prelomiti u našu korist, ispostavilo se da su nas na kraju Novosađani savladali. Sve ostalo je bilo prilično dobro – zadovoljan je Docić.

Nekoliko mečeva Brđani su u svoju korist rešili u završnicama, ili posle preokreta i vođstva rivala.

- Karakter je nešto na čemu se takođe radi, od početka prvenstva. Još od letos smo videli da nam je potrebno više energije i volje za pobedom. To smo podigli na viši nivo, već u drugom delu šampionata sve izgleda mnogo bolje i po tom pitanju. Pobedili smo Kragujevčane na Banovom brdu u 96. minutu, u Lučanima smo slavili u 88. minutu, u poslednjem meču smo preokrenuli prednost koju je Voždovac imao... Napravili smo iskorak u dobrom pravcu što se toga tiče – kazao je Docić.

Tri kola pre početka plej-ofa Čukarički je na četvrtoj poziciji u Super ligi, sa bodom manje od Partizana i dva manje u odnosu na drugoplasirani TSC.

- Razmišljamo naravno o tome da budemo što bolje plasirani na kraju prvenstva. Ali, sada moramo da idemo samo od utakmice do utakmice, kao što je i do sada bio slučaj. Svaki meč je bitan, što za nas, što za naše konkurente u borbi za visoke pozicije. Za sada je samo Crvena zvezda dominantna, mi ostali smo tu negde. Gledamo sebe, da vidimo šta mi možemo da uradimo.

Posle pauze zbog reprezentativnog termina, Čukarički će najpre u goste Radničkom u Niš, potom i Javoru u Ivanjici.

- Ovo su dva najteža gostovanja, ako izuzmemo utakmice sa večitim rivalima. Niški Radnički nam je uvek bio neugodan protivnik, u Ivanjici je uvek teško, to su dva specifična tima. Ta druga će doći kasnije, sada mislimo samo o gostovanju na „Čairu“. Idemo u takmičarskom raspoloženju, da probamo da ostvarimo što bolji rezultat. Od kad sam u Čukaričkom, a to je već dugo vremena, nisam osetio slast pobede u Nišu. Za sve postoji prvi put, ali moraćemo zaista dobro da se pripremimo.

Mnogi Čukarički već vide i na drugoj poziciji, na mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali se u klubu sa Banovog brda na to ne obaziru.

- Svako ima pravo na računice, ali je sada prilično rano za to. Prvo, još je devet bodova u igri do početka plej-ofa. Prilično smo koncentrisani na ta poslednja tri kola pred doigravanje.

Marko Docić je trenutno i drugi asistent Super lige Srbije, devet puta je svoje saigrače „spojio sa golom“, ispred njega je samo vezista Crvene zvezde Mirko Ivanić, sa 11 asistencija.

- Uopšte ne gledam na te podatke, niti smatram da je to bitno. Ova sezone ja zaista specifična i samo je bitno na kojoj će poziciji Čukarički završiti. Ovo je prilika da klub napravi veliki iskorak. Koncentrisan sam samo na to, često pričam sa saigračima u tom pravcu. Znamo da imamo dosta kvalitetnih prvotimaca, pokušavamo da održimo tu svest da je ove sezone bitan samo klub, a ne pojedinačan učinak – kazao je kapiten belo-crnih, koji je potom nastavio:

- Svako od igrača može da pokaže još više. Kao što sam rekao, svako od igrača poseduje kvalitet, samo to treba da probude u sebi i da se podrede kolektivu. Pričamo često, imali smo sastanak između nas igrača, vidim da su momci svesni šta nas očekuje u narednom periodu. Jasno im je da svaki minut proveden na terenu može da donese mnogo.

U dosadašnjoj istoriji najveći uspeh Čukaričkog je osvajanje Kupa Srbije u sezoni 2014/15. Docić smatra da bi plasman u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja bio još bolji rezultat.

- Svakako bi to bio najveći uspeh u istoriji kluba, ali to se neće tek tako dogoditi. U finišu prvenstva moramo da budemo još bolji, biće dosta teških utakmica, dosta derbija, samo zajedno možemo sve to da ostvarimo.

Smatra kapiten Brđana i da je Super liga prilično dobila na kvalitetu, zbog novonastale situacije i činjenice da će u Evropu pet klubova, a najmanje tri u grupne faze međunarodnih takmičenja.

- To je generalno mišljenje svih ljudi u srpskom fudbalu. Sigurno da je naš klupski fudbal napravio iskorak, to se najbolje vidi po broju naših igrača koji su se vratili iz inostranstva u Super ligu Srbije. Tek u narednom periodu sve treba podići na još viši nivo. Dosta klubova radi novu infrastrukturu, sve će to izgledati mnogo lepše. Za sada po kvalitetu i učinku na terenu prednjače Crvena zvezda, Partizan, TSC, mi i Vojvodina. Bilo je i do sada dosta zanimljivih utakmica, biće ih još više kako se sezone bude bližila kraju.

Na kraju, kao prilog tim tvrdnjama, Docić ističe i nedavni širi, pa i uži spisak selektora Srbije Dragana Stojkovića, na kojem je bilo i momaka iz domaćih klubova.

- Momci koji su bili na spisku pokazali su kvalitet, selektor Stojković ih je sa razlogom pozvao. Videlo se i u prijateljskom meču protiv SAD-a u gostima da naš fudbal ide uzlaznom putanjom, da u Srbiji ima šta da se vidi. Neki momci su „otpali“ sa šireg spiska ovoga puta, među njima i naš saigrač Vladimir Lučić. Ko god da je ostao, zaslužio bi da bude tu. To je još jedan pečat na naše prvenstvo, za koje tvrdim da je najinteresantnije u poslednjih desetak godina – zaključio je Marko Docić.

Komentari (0)

Napiši Komentar