VESTI FK Čukarički

Lučić evrogolom doneo bod Čukaričkom u Kragujevcu--

Lučić evrogolom doneo bod Čukaričkom u Kragujevcu

Radnički 1923 - Čukarički 1:1 (1:0)

Strelci: 1:0 - Stoiljković u 21, 1:1 - Lučić u 76. minutu. Stadion: “Čika Dača”. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Nikola Radaković. Pomoćnici: Petar Radić i Dragan Peranović. Žuti kartoni: Mirić, Vidović, Zorić, Jovanović (Radnički 1923), Mijailović (Čukarički).

RADNIČKI 1923: Leković, Cvetinović, Ivanović, Maksimović (od 83. Jovanović), Miličić, Mirić (od 11. Krajišnik), Srnić (od 54. Zorić), Stoiljković, Tomić (od 83. Brnović), Vidović, Vlajković.

ČUKARIČKI: Mićović, Tošić (od 46. Roganović), Stevanović, Adžić (od 46. Ivanović), Vujadinović, Badamosi, Mijailović (od 46. Docić), Drezgić, Lučić (od 88. Spasojević), Ovusu, Kovač (od 68. Lukić).

Radnički 1923 i Čukarički su u Kragujevcu odigrali nerešeno - 1:1. Domaći su poveli iz prve šanse na meču, Stoiljković je u 21. minutu savladao Mićovića. Izjednačenje i bod svom timu posle prelepe akcije u 76. minutu obezbedio je Lučić, koji je postigao evrogol sa ivice šesnaesterca.

Imao je Čukarički nadmoć u posedu lopte, ali ništa više od toga u prvom poluvremenu. Napadi Brđana bili su prilično jalovi, a Kragujevčani su se prilično organizovano i vrlo disciplinovano branili i čekali svoje šanse. I sačekali su je u 21. minutu, bila je to praktično prva ozbiljnija prilika na utakmici.

Napali su domaći po desnoj strani, Krajišnik je vrlo dobro centrirao, Kovač promašio loptu, koja je došla do Stoiljkovića, a njegov šut je bio izuzetno precizan, pa je Mićović morao da vadi loptu iz mreže - 1:0. Najbolju, jedinu izglednu priliku, Brđani su imali u 29. minutu, stevanović je dobio malo više prostora i odlično je centrirao sa desne strane, Badamosi je nadvisio odbranu rivala, ali je njegov udarac glavom sigurnom intervencijom ukrotio Leković.

U finišu prvog poluvremena najpre solidan pokušaj Mijailovića, ali je Leković uz malo poteškoća uspeo da odbrani. U trećem minutu nadoknade, mnogo sreće za Čukarički. Tomić je lako izbacio odbranu gostiju, potom i centrirao, loptu je kolenom zahvatio Maksimović, pogodio je prečku, na odbitak je natrčao Vidović, ali je šutirao pravo u Mićovića.

Na startu drugog poluvremena Kerkez je načinio trostruku izmenu, na teren je poslao Roganovića, Docića i Ivanovića, u svlačionici su ostali Tošić, Mijailović i Adžić. Prvu priliku u nstavku imali su Beograđani, Ovusu je natrčao na odbijenu loptu na 17 metara, šutirao je iz prve, zamalo pored gola Kragujevčana.

Povukli su se Kragujevčani, sa očiglednom namerom da “ukradu” što je više moguće vremena. Igralo se gotovo isključivo na polovini Radničkog, ali bez konkretnih šansi. Sve do 73. minuta, kad je Ovusu pobegao odbrani Radničkog, odlično ubacio loptu, ali Badamosi nije stigao da loptu ubaci u već praznu mrežu.

Ipak, tri minuta kasnije Čukarički je izjednačio. Lučić se driblingom oslobodio čuvara, ušao u šesnaesterac i iskosa sa leve strane preciznim udarcem pogodio je dalji ugao golmana Lekovića - 1:1. U 84. minutu imali su domaći solidnu priliku, Jovanović je glavom šutirao, ali zamalo preko gola Mićovića. Tri minuta kasnije šansa na drugoj strani, Stevanović je centrirao, Ivanović primirio loptu i iz okreta šutirao, preko gola Radničkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar