VESTI FK Čukarički

Lalatović pred Voždovac: Bogosavac ne igra zbog povrede, biću zadovoljan da se neporaženi vratimo na Banovo brdo-MiroslavBogosavac-

Lalatović pred Voždovac: Bogosavac ne igra zbog povrede, biću zadovoljan da se neporaženi vratimo na Banovo brdo

Još jedno kolo ostalo je do kraja regularnog dela Super lige Srbije, a fudbaleri Čukaričkog će u tom 30. morati na gostovanje ekipi Voždovca.

Ekipi koja je obezbedila plej-of i koja se, takođe, bori za mesto koje sledeće godine vodi u Evropu.

- Idemo na jako teško gostovanje protiv ekipe koja je ove sezone pokazala da igra jedan sjajan fudbal. U prethodnom kolu su pobedili Rad na Banjici, a to nije nimalo lako. Pogotovo što se Rad bori za opstanak, a nedavno je promenio i trenera i ima dobar tim. Voždovac je s pravom pokazao da pripada plej-ofu.  Jedan su od najorganizovanijih klubova.  Ja sam svojevremeno radio tamo i vežu me jako lepe uspomene. Imaju dobro skockan tim, brze krilne igrače i napadača koji drži dubinu. Tu je i Luković iz Crvene zvezde.  Jako ga cenim kao igrača i mislim da ima kvalitet da bude među 18 u Zvezdi. Doveli su za trenera Miloša Veselinovića koji je sjajan stručnjak i moj dobar prijatelj. Voleo bih da bude dosta publike, jer nas očekuje jedna dobra utakmica. Lep beogradski derbi, a nek pobedi ona ekipa koja bude bolja. Ja ću biti zadovoljan da se na Banovo brdo vratimo neporaženi - rekao je trener Čuke Nenad Lalatović u najavi ovog meča i dodao:

- Mi smo imali dva dana manje odmora s obzirom na to da smo igrali u nedelju, a oni u petak. Međutim, ja umor ne priznajem. On ne sme da bude kod mojih igrača. Ako želiš da igraš na visokom nivou i obezbediš Evropu, umor ne sme da postoji.  

Lalatović za ovaj meč neće moći da računa na dvojicu fudbalera - Miroslava Bogosavca i Ognjena Mudrinskog.

- Mudrinski je suspendovan, a na Bogosavca ne mogu da računam zbog lakše povrede. Povredio je zadnju ložu protiv Spartaka. Bio je malo preforsiran, čak je odigrao i oba meča za reprezentaciju. Tu drugu možda i nije morao celu da igra. Ja sam čak molio da ne igra svih 90 minuta, jer nam je potreban u prvenstvu. Ali, Vučić iz Zemuna se povredio tako da je Bogosavac morao. Nije ništa opasno. Došlo je do ''zamora materijala'', ali biće spreman za sledeću utakmicu.

Čukarički je trenutno treći na tabeli, a tamo će ostati samo ukoliko bude imao više bodova od Radničkog koji gostuje Napretku. Podsetimo, Nišlije imaju bolji međusobni skor od našeg tima.

- I mi i Radnički imamo dva teška gostovaja. Uopšte ne gledam na to da li ćemo biti treći ili četvrti pred plej-of. Ili će nam na početku doći Radnički, pa ćemo gostovati Zvezdi i Partizanu, ili ćemo ići Radničkom i Partizanu, a čekati Zvezdu. Sve se na kraju svede na isto. Bitno mi je samo da idemo ovim putem kojim trenutno idemo i da se gomilaju bodovi. Bitno je da se dopisuje, a ne otpisuje. Bod, bod, bod, bod...Zadovoljan sam svim što nam se stavlja na konto - rekao je Lalatović i nastavio:

- Moja lična želja, kada sam došao u Čukarički, bila je da dignem klub. Tada smo bili treći otpozadi, sada smo za godinu dana treći od početka. To je svakako zasluga mojih igrača koji to zaslužuju. Kako igraju, treniraju, kakvi su momci, kakva je atmosfera u klubu, sama organizacija svega uopšte. Naš gazda Dragan Obradovići direktor Vladimir Matijašević se trude da nam sve obezbede i mi na neki način moramo da im se odužimo. Da se, na kraju, svi radujemo.

Voždovac je ekipa koja svoje mečeve igra na veštačkoj travi, a Lalatovića smo pitali koliko to može da bude hendikep za njegove igrače.

- Sigurno da njima više prija veštačka trava, jer igraju svake druge nedelje na takvoj podlozi. Tu su sigurno u prednosti u odnosu na nas, ali mislim da nama ta veštačka trava ne bi trebalo da predstavlja problem, Nema alibija. Kakva je trava njima, takva je i nama. Ako želite da idete u Evropu, ne treba da vas zanima da li je blato, kiša, sneg ili veštačka podloga. Zahtevi kluba moraju da se ispune i smatram da zaslužujemo da idemo u Evropu. Mislim da bi ovaj tim Čukaričkog imao šta da pokaže - jasan je bio strateg Čuke.

Osvrnuo se Lalatović i na to što je Čukarički u polufinalu Kupa Srbije izvukao Partizan.

- Do polufinala smo došli najtežim putem. Sve tri utakmice smo gostovali, a u četvrtfinalu smo takođe izvukli najtežeg rivala koji je bio u šeširu. Prošli smo Napredak i evo sad opet najteži rival. To je protivnik kog uopšte nismo želeli da dobijemo. Partizan je apsolutni favorit da osvoji Kup, ali lopta je okrugla. Ako postoji šansa za finale, mi ćemo se nadati da možemo da je iskoristimo. U ovoj prvenstvenoj utakmici koju smo izgubili 2:0 videli smo sav njihov kvalitet - rekao je Lalatović:

- Upravo ta utakmica mora da znači oprez za moje igrače. Protiv Zvezde i partizana moraš da uđeš sa 200 odsto mogućnosti i da se nadaš da ih neće ići. Samo tako možeš da ih pobediš. Ja se nadam da će moji momci baš tako ući u taj dvomeč sa crno-belima.

Komentari (0)

Napiši Komentar