VESTI FK Čukarički

Lalatović pred Radnički: Za srpski fudbal je najbolje da sudije budu neprimetne--

Lalatović pred Radnički: Za srpski fudbal je najbolje da sudije budu neprimetne

Plej-of Super lige Srbije počinje ovog vikenda, a fudbalere Čukaričkog već u 1. kolu očekuje derbi meč na Banovom brdu protiv Radničkog iz Niša (subota 15.00).

Utakmica između trećeplasiranog i četvrtoplasiranog tima iz regularnog dela sezone, odnosno između dva glavna konkurenta u borbi za mesto koje vodi u Evropu.

- Očekuje nas jako teška utakmica, derbi kola uz večiti derbi. Igraju prvi i drugi, treći i četvrti. Radnički je mnogo puta u sezoni pokazao da ima dobar tim. Predvođeni su čovekom koji je sa Dinamom iz Vranja bio na prvom mestu Prve lige Srbije. Mnogo ga poštujem i cenim, bili smo zajedno i na licenci. Želim mu mnogo sreće u Radničkom i u trenerskoj karijeri - rekao je trener Čukaričkog Nenad Lalatović i dodao:

- Nadam se da će utakmica biti lepa za gledanje i da će proći u fer i korektnom odnosu. Da će se na terenu sve odvijati tako da bolji pobedi. Tako je najbolje za srpski fudbal. Ove sezone neke stvari nisu bile kako treba, ali je situacija sada sve bolja i bolja.

Lalatović smatra da bi sudije trebalo da budu neprimetne, jer je to i te kako u interesu srpskog fudbala.

- Očekujem pun stadion. Zvezda i Partizan u 18.30 igraju derbi. Naš meč počinje u 15.00 časova i očekujem dosta ljudi iz sveta politike i fudbala. Nadam se da će imati šta da vide i da će uživati u utakmici dva dobra rivala sa dobrim igračima, a da će sudije biti neprimetne - rekao je Lalatović i nastavio:

- U fudbalu je to mnogo bitno. Videli ste pre neko veče, igrali su Roma i Barselona i sudije nisu bile primetne. Nisu bile centralne figure. Roma je zasluženo bila bolja i pobedila je jednu veliku Barselonu. Tako i ovde ne treba da se gleda ništa osim toga ko je bolji na terenu. Nadam se da će, na kraju, pobediti fudbal i onaj ko bude bio bolji na terenu. Za srpski fudbal, ali i za dobro svih nas, jako je bitno da sudije budu neprimetne.

Meč sa Radničkim je jedan od najbitnijih za Čuku u sezoni, pogotovo što otvara jedan težak raspored.

- Za nas je ovo jako bitna utakmica, jer imamo jako težak raspored. Možda smo ekipa sa najtežim rasporedom. Sada Niš, pa sledeće nedelje dva meča sa Partizanom, pa onda idemo Zvezdi...Nema opuštanja ni pred jednu utakmicu. Ja svojim igračima govorim da opuštanja u srpskom fudbalu ne sme biti. Morate da imate karakter i da ste pobednik u glavi i duši ako hoćete rezultat na kraju. Ja mislim da su oni to shvatili i ja sam jako ponosan na njih. Svojim htenjem i znanjem su izborili ovo treće mesto posle regularnog dela. Sve zasluge idu na njihov račun. Nadam se da će taj svoj kvalitet još više pokazati u plej-ofu. Ubeđen sam da Čukarički ima šta da pokaže i u Evropi - jasan je naš trener.

Komentari (0)

Napiši Komentar