VESTI FK Čukarički

Krunić: Imamo najmlađi tim u Super ligi, ali to je naša dugoročna strategija--SimoKrunic

Krunić: Imamo najmlađi tim u Super ligi, ali to je naša dugoročna strategija

Čukarički je posle dvonedeljnih priprema na Kipru nastavio sa treninzima na svom stadionu na Banovom brdu. Prvi meč u 2019. godini belo-crni će igrati u Nišu, u subotu 16. februara, sa početkom od 15 časova. Trener Brđana Simo Krunić na početku intervjua za klupski sajt najpre je kratko rezimirao pripreme u Limasolu.

- Izuzev povrede Darka Puškarića poslednjeg dana boravka na Kipru, na meču protiv Levskog, zadovoljan sam kako je sve prošlo. Da se ne lažemo, rezultati na pripremama su jedno, sasvim drugo je prvenstvo – iskren je Krunić.

Čukarički je inače igrao vrlo dobro na Kipru, iako je u svakom od pet mečeva Krunić šansu pružao gotovo svim igračima koje je imao na raspolaganju. Brđani su remizirali protiv Gornjika (1:1), Urala (0:0) i Levskog (1:1), a slavili su protiv Suduve (2:0), RFS-a (2:0) i Tjumena (3:1).

- Zadovoljni smo sa svim igračima, pojedinačno su ispunili očekivanja, neki su pokazali čak i više od toga – istakao je šef struke Čukaričkog.

Shodno tome, imate li dilema za startnih jedanaest u premijernom duelu prolećnog dela sezone protiv Radničkog u Nišu?

- Imam, na tri mesta u timu – kazao je Krunić, ne želeći da priča o imenima.

Jedno pitanje se ipak samo nameće. S obzirom da se Darko Puškarić povredio, te da će propustiti meč protiv Radničkog, baš kao i Boris Kopitović, koji „odrađuje“ crveni karton od susreta sa Crvenom zvezdom, najveća dilema je ko će uz Stefana Šapića biti na mestu štopera?

- To nas je zaista dosta poremetilo. Ali, imamo adekvatne zamene za svaku poziciju, pa i kad se desi ovako nešto. Jesmo najmlađa ekipa u Ligi, ali ujedno imamo svoje projekte kluba. Ovo će biti prilika, da u veoma bitnoj utakmici, vidimo gde su trenutno neki mlađi momci, koliko se uklapaju... Možda je samo problem što ćemo morati da izmešamo pozicije u timu, a što se tiče omladinaca, već su igrali za prvi tim i to vrlo dobro.

A upravo su omladinci dobijali šansu za prvi tim tokom priprema na Kipru, pokazali su zavidan potencijal. Tako su minute za prvi tim dobila čak osmorica omladinaca: Vasilije Bakić, Slobodan Rubežić, Bojica Nikčević, Dimitrije Kamenović, Novak Mićović, Andrija Radovanović, Uroš Ignjatović i Nikola Terzić. Uz već standardne članove prvog tima, koji takođe imaju pravo nastupa za omladince, Milutina Vidosavljevića i Slobodana Tedića.

Posle odlaska Petra Bojića kojem je istekao ugovor, Nemanje Belakovića koji je ostvario transfer u letonski Spartaks, Darka Zorića sa kojim je sporazumno raskinut ugovor, te Nenada Kisa i Koste Aleksića, koji su pozajmljeni Zemunu, odnosno Bečeju, Čukarički će imati ubedljivo najmlađu ekipu u eliti.

- Nekoliko puta sam već napominjao da imamo kvalitetne mlade igrače, da smo najmlađa ekipa u Super ligi. Tim jeste mlad, ali to je naša strategija, dugoročna, da klub forsira igrače iz omladinske škole, koja godinama unazad ima visok renome.

U tu sliku uklopila su se i dvojica momaka koji su došli kao pojačanja, Luka Luković i Stefan Kovač, takođe spadaju u red mlađih igrača.

- Uglavnom smo već sve znali o njima, pratili ih određeni period, na Kipru su ispunili očekivanja.

U međuvremenu, Krunić je postao i pomoćnik selektora reprezentacije Srbije Mladena Krstajića.

– Čast mi je da na bilo koji način mogu da pomognem reprezentaciji Srbije. Pre ove odluke obavili smo razgovore i što se mene tiče koliko god sam potreban FSS i reprezentaciji, tu sam – istakao je Krunić, koji je još dodao:

- Gazda Čukaričkog Dragan Obradović mi je dozvolio da se priključim stručnom štabu reprezentacije Srbije. Ekipa sigurno neće trpeti.

Komentari (0)

Napiši Komentar