VESTI FK Čukarički

Kovač i Luković šest meseci kasnije: Čukarički je bio odličan izbor-LukaLuković,StefanKovač-

Kovač i Luković šest meseci kasnije: Čukarički je bio odličan izbor

Tokom prethodnog zimskog prelaznog roka Čukarički je doveo samo dvojicu igrača, klub sa Banovog brda pojačali su Luka Luković i Stefan Kovač. Luković je dugo bio bez kluba, po raskidu ugovora sa belgijskim Muskronom trenirao je sa belo-crnima, a potom i potpisao ugovor. Kovač je došao iz srpskoligaša IMT-a, koji inače ima odličnu saradnju sa Čukaričkim.

Mnogi su tada bili sumnjičavi, ali su obojica nekadašnjih članova mlađih kategorija Crvene zvezde zauzeli svoja mesta u timu. Na početku nove sezone, sa novim trenerom Aleksandrom Veselinovićem, Kovač i Luković su već starosedeoci u timu. Stefan priznaje da pripreme u mariborskom Pohorju nisu lake.

- Iskreno, teške su pripreme, a dobro nam je došlo što smo odigrali i dve prijateljske utakmice, jednu pre polaska u Sloveniju, drugu ovde. U obe smo bili nadmoćniji od naših rivala, ali to je tek lagano zagrevanje. Posebno je težak bio trening u ponedeljak uveče, ali tako je na svakim pripreama – priznao je Kovač.

Luković ističe da su metodi rada novog šefa sturke drugačiji nego što je to bilo ranije:

- Pripreme kao pripreme... Kod novog šefa struke su nešto drugačije, nema klasičnog trčanja. Treninzi jesu teški, ali su i zanimljivi.

Sada su sve misli u Čukaričkom usmerene na meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, odnosno na premijerni duel protiv Banantsa na Banovom brdu, 11. jula od 20,30 časova.

- Uvek sam optimista, mislim da će sve biti u redu i da ćemo proći u drugo kolo – kratko je kazao Kovač.

Svoju računicu imao je i Luković, koji je napomenuo da mnogo toga može da bude rešeno već u prvom meču:

- Nismo još u takmičarskom ritmu za prvo kolo, ali imamo vremena do 11. jula. Dobro je što igramo prvu utakmicu kod kuće, moraćemo da steknemo prednost pred revanš, da možemo mirnije da otputujemo u Jermeniju.

Čukarički će biti u specifičnoj poziciji, na šefu struke Veselinoviću i njegovim pomoćnicima biće izuzetno težak zadatak, da formu tempiraju već za start sezone.

- Sve je do šefa struke, on tempira formu i treninge. Bićemo svakako spremni za početak sezone – u pozitivnom tonu govorio je Kovač, na šta se nadovezao Luković:

- Slažem se sa Stefanom, šef je taj koji će prilagoditi pripreme startu takmičenja u Evropi.

Izdvojili su Kovač i Luković najteže i najlepše momente u prethodnih šest meseci u dresu Čukaričkog.

- Najteže mi je bilo kad sam zaigrao prvu utakmicu, kad sam probio led i debitovao u Super ligi. Svaki meč mi je drag na svoj način, eto neka bude onaj gde sam postigao dva gola – kazao je Kovač, a potom je Luković istakao mečeve protiv večitih beogradskih rivala:

- Teško je bilo možda samo na početku, tokom zimskih pripema na Kipru, ovo ostalo bez ikakvih problema. Mislim da sam protiv Zvezde odigrao najbolji meč, nije loše bilo ni kad sam dao gol Partizanu.

U Čukaričkom je fokus na evropske mečeve, ali razmišlja se i o startu u Super ligi.

Tandem zimskih pojačanja belo-crnih napominje da će im biti znatno teže nego prošle sezone, koju su završili na četvrtom mestu.

- Tačno je da će biti teže, ali treba samo sebe da gledamo, da se što bolje spremimo, uigramo... Tada protivnici i ne treba da nas mnogo zanimaju.

Luković smatra da će najveća prednost Čukaričkog biti ta što se ekipa neće mnogo menjati, baš kao što je to bio slučaj i prethodnih sezona:

- Vidim da se ostali timovi pojačavaju, bolje rečeno da prilično menjaju sastave. To može da bude i mač sa dve oštrice. Mi ulazimo u novo prvenstvo sa manje-više istim sastavom, to će biti naša velika prednost na početku šampionata. Kao i prošlog prelaznog roka, kad smo došli samo Kovač i ja, i sada su došla samo dvojica novih igrača. Mislim da je to dobitna kombinacija.

Podsetili su se potom Kovač i Luković dana u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Kovač, koji je mlađi od Lukovića, istakao je da je poznavao Luku.

- Bio je jedan od vodećih igrača u svojoj generaciji, nisam mu baš skupljao lopte, ali sam ga pratio sa tribine. Što se tiće Zvezde, ispalo je tako kako je ispalo, profesionalac sam i moram da budem spreman na sve. Opredelio sam se za zaobilazni put, videćemo da li je teže ili lakše, ali sam svakako presrećan što sam izabrao Čukarički.

Luković takođe nije mnogo žalio što nije dobio pravu priliku na stadionu „Rajko Mitić“.

- Ne treba ni za čim žaliti u životu, tako je suđeno.

Na kraju, Luković je preuzeo ulogu novinara i postavio pitanje Kovaču „šta očekuje na ličnom planu u sezoni pred nama“.

- Da se što bolje pokažem šefu i da se izborim za mesto u prvoj postavi.

Uzvratio je potom Kovač sa pitanjem za Lukovića, „u kom evropskom klubu bi želeo da zaigra“.

- Roma! Legendardni klub, lep grad. Može i u Španiji, negde na moru, na primer Majorka.

Komentari (0)

Napiši Komentar