VESTI FK Čukarički

Kosta Aleksić: Mogli smo bolje protiv Teleoptika, sad je bitna samo Inđija-KostaAleksić-

Kosta Aleksić: Mogli smo bolje protiv Teleoptika, sad je bitna samo Inđija

Čukarički je posle Žarkova iz Kupa Srbije eliminisao i ekipu Teleoptika, ujedno je ostvario plasman u četvrtfinale Kupa Srbije. Trener Aleksandar Veselinović je kombinovano sa sastavom, a osim trijumfa protiv člana srpske lige grupa „Beograd“ i plasmana u narednu rundu, šansu je pružio nekolicini igrača koji su imali manje nastupa u prethodnom periodu. Među njima je i Kosta Aleksić, kojem je ovo bio jedanaesti nastup u sezoni za belo-crne, ali prvi u kojem je bio starter.

- Iskreno, nije bilo lako u „Zemunelu“, nije baš sve išlo onako kako smo planirali. Jedna stvar je bila pozitivna, postigli smo gol na vreme, ali smo potom promašili nekoliko prilika da utakmicu uvedemo u mirniji tok – priznao je na početku razgovora Aleksić.

Ispostavilo se da je meč rešen u 34. minutu, kad su domaći skrivili jedanaesterac na Tediću, a siguran realizator bio je Luka Stojanović.

- Nije bilo dileme da li je sudija doneo ispravnu odluku. Tedić se „uvalio“ ispred njihovog igrača, ovaj ga je oborio, čist penal – opisao je situaciju kod odlučujućeg momenta meča Aleksić.

Vezni igrač Čukaričkog, koji je u klub stigao pre dve sezone iz Bečeja, istakao je da je njegov tim mogao da odigra i mnogo bolje protiv Teleoptika.

- Naravno da je najvažnije da smo pobedili i da smo izborili plasman u četvrtfinale Kupa Srbije. Ali, činjenica je da smo imali dosta prilika koje nismo iskoristili. Među njima i moje dve, prva kad sam šutirao pored gola, druga kad sam pogodio stativu. To je ono na čemu ćemo morati da poradimo, a mečevi kao što je bio ovaj protiv Teleoptika mnogo nam znače, posebno nama mlađim igračima – kazao je Aleksić, koji je pohvalio „Optičare“:

- Gledali smo njihov meč protiv Voždovca, a i u uvodnim delovima susreta protiv nas pokazali su da nisu za potcenjivanje. I njihov tim je prepun mladih igrača, željnih dokazivanja. Mi jesmo postigli gol na vreme, ali su i oni imali šanse i to vrlo dobre. Mogli su da izjednače, srećom nisu. Kako se meč bližio kraju, bili smo svesni da su i protiv Voždovca u finišu izjednačili, a potom ih izbacili na penale. Ali, nije bilo panike u našim redovima, to nam je donelo prolaz u četvrtfinale.

Sledi ubitačan ritam za Čukarički, do odlaska na pauzu zbog obaveza reprezentacije. Najpre gostovanje Inđiji (nedelja, 13 časova), pa na Banovo brdo stiže Partizan (sreda, 15,30), te dueli protiv Mačve u Šapcu i Napretka u Kruševcu.

- Ne pravimo nikakve računice unapred, razmišljamo samo o narednom meču protiv Inđije. I nije to floskula, već naš naredni rival zaslužuje respekt. Svesni smo da imaju mnogo manje osvojenih bodova nego što su zaslužili. Takođe, biće nam teško da ih analiziramo, s obzirom da su promenili trenera, a to donosi najverovatnije i novi sistem igre. Ali, i mi igramo dobro, u vrhu smo tabele i tu želimo da ostanemo. Za tako nešto potrebne su nam i pobede u gostima, prva naredna prilika je upravo u Inđiji – naglasio je Aleksić, koji je još dodao:

- Protiv Teleoptika šef je odmarao nekoliko igrača koji su izneli ogroman teret na početku sezone. Svakako da je njima to dobro došlo, ali i nama koji smo manje igrali. Smatram da smo pre svega odličan kolektiv, sa sjajnim pojedincima. Lično, spreman sam da čekam šansu, ma kad god ona došla.

Komentari (0)

Napiši Komentar