VESTI FK Čukarički

Ko je sve u Čukinom „klubu 100“: Od subote trocifreni Puškarić i Stevanović-DarkoPuškarić,MiladinStevanović-

Ko je sve u Čukinom „klubu 100“: Od subote trocifreni Puškarić i Stevanović

Darko Puškarić i Miladin Stevanović će od subote imati trocifren broj mečeva za Čukarički. Obojica su za klub sa Banovog brda do sada nastupala 99 puta, pa bi protiv lučanske Mladosti u okviru 23. kola Super lige Srbije trebalo da obeleže jubilej. Puškarić, koji igra na poziciji štopera, u Čukarički je došao na leto 2017. godine.

Od 99 mečeva u kojima je nosio belo-crni dres, 85 puta je nastupao u Super ligi, deset mečeva odigrao je u Kupu Srbije, a četiri u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Iste sezone, ali u zimskom prelaznom roku 2017/18, u Čukarički je stigao i Miladin Stevanović. Desni bek je u Super ligi odigrao 90 mečeva, sedam puta je nastupao za belo-crne u Kupu Srbije, a jednom u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

U „klubu 100“ od aktuelnih prvotimaca su još trojica igrača. Najviše mečeva skupio je Asmir Kajević (167), a više od stotinu utakmica za belo-crne imaju još Marko Docić (160) i Stefan Šapić (125). Najbliži trocifrenom broju susreta od aktuelnih prtovimaca, osim Puškarića i Stevanovića, su Stefan Kovač (98) i Đorđe Petrović (80).

U novijoj istoriji Čukaričkog najviše mečeva za klub odigrao je Dragoljub Srnić, koji je 169 puta oblačio belo-crni dres. Njegov rekord će uskoro gotovo sigurno biti oboren, s obzirom da Kajević ima samo dva, a Docić devet nastupa manje. Na četvrtom mestu večne liste je Igor Matić (153), a slede ga Petar Bojić (149), Filip Stojković (119), Nemanja Stevanović (117), Slavoljub Srnić (112), Miroslav Bogosavac (107) i Lukas Pjasentin (103).

Komentari (0)

Napiši Komentar