VESTI FK Čukarički

Kerkez: Previsok poraz, nismo koristili svoje šanse--

Kerkez: Previsok poraz, nismo koristili svoje šanse

Čukarički je porazom u Enšedeu od Tventea završio takmičenje u Evropi, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. Holandsi tim je još jednom pokazao da je kvaliteteniji, pa se sasvim zasluženo našao u plej-ofu, gde će se za grupnu fazu ovog takmičenja boriti sa italijanskom Fiorentinom.

- Previsok poraz smo doživeli u revanš meču, nismo zaslužili da rezultat bude baš ovakav. Mislim da nas je koštalo prvo poluvreme iz Beograda, a tada je Tvente stekao veliku prednost. Sa tim rezultatom koji je Tvente imao, morali smo da rizikujemo – kazao je šef stručnog štaba Čukaričkog Dušan Kerkez, koji je potom nastavio:

- Poveli smo u Enšedeu, sve je počelo kako treba, a onda smo prelako primili golove. Boli poraz, ali iz njega moramo i da učimo. Nije nikome lako kad ovako izgubi. Ipak, ponosan sam na igrače, iako smo pravili greške. Šta je tu je, bitno je da dignute glave moramo dalje – rekao je Dušan Kerkez.

Šta se desilo posle postignutog gola, malo ste se povukli?

- Ne igramo često ovakve utakmice. Posle postignutog gola počeli smo da gubimo pozicije, glave, nismo razmišljali i onda je brzo usledila kazna. Kad su ovakve utakmice u pitanju, svaka šansa mora da se pretvara u golove. Imali smo dosta dobrih prilika, međutim to je škola.

Previše ste koristili krila, a manje Badamosija, zbog čega?

- Hteli smo da iskoristimo individualni kvalitet Ovusua i Adžića, jer je Badamosi igrao povređen. Svaka mu čast kako je izdržao - zaključio je Kerkez.

Komentari (0)

Napiši Komentar