VESTI FK Čukarički

Kerkez: Pobeda protiv Vojvodine ništa ne menja, ovo je samo jedna utakmica--

Kerkez: Pobeda protiv Vojvodine ništa ne menja, ovo je samo jedna utakmica

Čukarički je ostvario izuzetno bitan trijumf u derbi meču 11. kola Super lige Srbije protiv Vojvodine (2:0). Vezali su Brđani treći trijumf u nizu, nastavio je golgetersku seriju i najbolji strelac tima Muhamed Badamosi. Sa nova tri boda belo-crni su skočili na drugo mesto na tabeli, odmah iza Crvene zvezde.

- Očekivali smo izuzetno tešku utakmicu, nismo mogli da dominiramo 90 minuta protiv ekipe ovakvih kvaliteta. Dati dva gola Novosađanima, a ne primiti nijedan, to je uspeh. Među su tri tima koja su primila najmanje golova u dosadašnjem toku šampionata. Vrlo sam srećan i zbog činjenice da smo “sačuvali nulu” pozadi, i naravno zbog veoma važne pobede. Ništa ovo ne menja, ovo je samo jedan korak, čeka nas mnogo mečeva. Između ostalog, i sa Vojvodinom – kazao je šef struke Čukaričkog Dušan Kerkez.

Posle dva vezana gostovanja, Kolubari u Lazarevcu i Radničkom 1923 u Kragujevcu, na kojima je osvojen samo bod, Čukarički je krenuo u pobedničku seriju.

- Još ranije sam isticao da će nam biti potrebno vremena da nađemo hemiju u ekipi, da krenemo i sa dobrim igrama i rezultatima. Doveli smo veći broj igrača, ja sam nov na mestu trenera, igrali smo Evropu mesec i po dana... Nedostajalo nam je i svežine. Iz svakog poraza se izvuku pouke, a iz onog u Lazarevcu smo dosta toga naučili. Sada smo našli formu, verujem da možemo da očekujemo sve bolje igre. Veoma sam zadovoljan kako je ekipa reagovala posle meča protiv Kolubare. Na nama je da nastavimo sa mnogo rada, samo u tom slučaju možemo da očekujemo nastavak ove serije – istakao je Kerkez.

Posle vođstva od 2:0 i 55. minuta u kojem su Novosađani ostali sa desetoricom na terenu, prilično je opao tempo igre, Čukarički je bez ikakvih problema uspešno priveo meč kraju.

- Morali smo dobro da analiziramo protivnika. Ako im se dozvoli malo prostora, mogu da naprave mnogo problema. Smatram da smo dobro isključili u ovom momentu njihove najbolje igrače Nikolića i Simića, iskoristili smo ono što imamo u našoj ekipi, a to su tradicija i kontranapad. Ne može uvek da se dominira, ne može uvek da se izađe visoko. Na nekim utakmicama smo naučili lekcije, platili smo tu cenu. Kao trener volim da mi ekipa igra visoko, ali nekad moraju neke druge bitnije da se odrade. Dali smo golove na vreme, prilično brzo i to je prelomilo utakmicu. Kad su gosti dobili i crveni karton, spustili smo tempo, kontrolisali igru, iskusna ekipa kao što je naša ne sme da dozvoli da meč ode u drugom pravcu – kazao je Kerkez, koji je još dodao:

- Biće još uspona i padova. Verujem u ono što radimo, isto tako verujem da ćemo se do kraja zajedno sa Vojvodinom boriti za vrh srpskog fudbala.

Čukarički je imao problema na nekim prethodnim mečevima, bilo je uspona i padova u ekipi. Svetsan toga je i Kerkez:

- Jedini smo koji smo pobedili u Novom Pazaru, do gostovanja Crvene zvezde. Jeste da smo igrali lošije tada, priznajem i da smo imali sreće. Doživeli smo nezaslužen poraz protiv TSC-a na otvaranju sezone, udarili smo tada “glavom o pod”. Bila nam je preko potrebna pobeda u Pazaru, kakva god. U Kragujevcu posle mesec i podana bez odmora, na 35 stepeni, nije bilo lako. Pribojavao sam se da tu može da nam se desi kiks, na onakvom terenu. Za poraz u Lazarevcu sami smo krivi. Desile su se greške, moramo da ih smanjimo, za sada smo se dobro konsolidovali. Treba da gledamo unapred, i da ne bude uspona i padova.

Srđan Mijailović zbog četvrtog žutog kartona dobijenog u Surdulici protiv Radnika nije bio u prilici da pomogne saigračima, šansu je dobio i na najbolji mogući način je iskoristio Nikola Petković.

- Ne bih puno hvalio Petkovića. Momak mnogo radi, vredan je, zaslužio je i dobio šansu. Nisam dugo bio u Srbiji, osvrnuo bih se na to da je ovo razvojna liga. Došao sam sa Kipra, tamo je sve drugačije, igrači su dosta iskusniji. Pored Čukaričkog, ima dosta mladih igrača i u drugim timovima. I mi treneri volimo da damo šansu mladim igračima, ali sve to je proces. U Čukaričkom, ko god je u prvom timu, taj zaslužuje da bude tu. Sada je prioritet rezultat, ali će svi ti momci dobijati priliku - zaključio je Dušan Kerkez.

Komentari (0)

Napiši Komentar