VESTI FK Čukarički

Kerkez: Igrači odlično rade, samo neka nastave u ovakvom ritmu--

Kerkez: Igrači odlično rade, samo neka nastave u ovakvom ritmu

Čukarički je stigao na pripreme u Antaliju, gde će boraviti do 27. januara. Šef struke Dušan Kerkez u Tursku je poveo 29 igrača, a ekipa je gotovo nepromenjena u odnosu na jesenji deo šampionata, tim je napustio samo Jovan Lukić, a na Banovo brdo je stigao Marko Gajić, uz povratnika sa pozajmice Almira Aganspahića.

Za razliku od letnjih priprema na Bledu, kad su neka od pojačanja došla kasnije, ovoga puta će Kerkez na raspolaganju imati sve prvotimce od starta. Ekipa je već odradila uvodni deo u Beogradu, a formu će izbrusiti protiv izuzetnih rivala, Legije, Karabaga, Maribora, CSKA 1948 i LASK Linca. Već na startu ekipa se susrela sa problemom, ekspediciji Brđana nije stigao kompletan prtljag, ali to nije poremetilo sjajnu atmosferu.

- Imali smo problem sa nedolaskom kompletnog prtljaga, ali te stvari se dešavaju, ne treba se mnogo na to obazirati. Ni vreme nije baš najbolje, ali ovde su tereni izuzetni, tako da će sve biti u najboljem redu. Čukarički je već boravio u istom hotelu, bila je tu većina igrača. Uostalom, verovatno će nas slično vreme dočekati i na početku prolećnog dela šampionata – kazao je šef struke Čukaričkog Dušan Kerkez, koji je potom nastavio:

- Pripreme su nešto duže, zbog pauze prouzrokovane neobičnim terminom Svetskog prvenstva. Igrači su imali individualni program rada, došli su sveži i raspoloženi. Već se svi dobro poznajemo, ide sve svojim tokom. Odradili smo već jedan deo priprema, sad imamo dve nedelje u kojima ćemo igrati pet kontrolnih mečeva. Neke stvari ćemo sigurno menjati, ali menjaćemo da bude bolje. Momci rade odlično, svesni su šta je cilj, svesni su pritiska i samo treba da nastave u ovom ritmu.

Za razliku od letnjih priprema, ovoga puta Čukarički na startu ima iskristalisan sastav.

- Prošlog leta je bio klupski plan da se napravi veća promena. Samim tim, znali smo da u zimskom prelaznom roku neće biti mnogo dešavanja. Eventualno, ukoliko se dogodi neki izlazni transfer, u tom slučaju će klub reagovati. Bio nam je potreban igrač na poziciji štopera, došao je Marko Gajić, vratili smo sa pozajmice Almira Aganspahića i na mestu napadača zaoštrili konkurenciju. Videćemo kakva će biti situacija na mestu levog beka, ako se nešto ne promeni tu su Nemanja Tošić i mladi Aleksandar Kadijević. Uglavnom, mnogo je lakše i meni kao treneru, mojim saradnicima, pa i samim igračima, da radimo kad nema mnogo promena.

Sa ekspedicijom Čukaričkog je krenulo i nekoliko igrača iz omladinskog pogona, koji će takođe odraditi kompletne pripreme u Antaliji.

- Kvalitet i talenat imaju, na njima je da dobro rade. Uvek imaju uz sebe starije igrače, nas u stručnom štabu i uopšte sve ljude u klubu, koji im pomažu da se adaptiraju i da se naviknu na neke zahteve. Oni i sami već to sve znaju, poznaju većinu stvari iz staža u Omladinskoj školi našeg tima, dosta su dobro pripremljeni i fizički i tehnički, pa i taktički. Ovo je i za njih veći zalogaj, za sada sam zadovoljan, ostaje im da se dokazuju. Ko bude zaslužio, taj će i igrati. Mi smo opet svesni da oni uče, da bi naučili naravno da moraju i da pogreše – istakao je Kerkez.

Prema prvobitnom planu Čukarički je trebalo da odigra šest kontrolnih susreta, ali je otpao duel protiv kijevskog Dinama.

- Nismo tražili novog rivala, imali smo već dilemu oko ta dva vezana meča u dva dana. Kad je već Dinamo otkazao, ostali smo na pet provera. Te poslednje dve u dva dana su sasvim u redu i ništa nam ne remete, imamo sasvim dovoljno igrača da napravimo dva tima, da bi svi odigrali po 90 minuta. Izuzetno sam zadovoljan što igramo sa jačim protivnicima. Letos je bilo drugačije, bilo je dosta novih igrača, pa smo i rivale tome prilagodili. Sada već znamo zahteve i principe u našoj igri, pa će nam stoga jače utakmice pomoći da vidimo gde smo trenutno i šta još treba da ispravimo. Odlična stvar je što svi naši protivnici igraju u različitim sistemima, pa će svaka nova utakmica biti drugačija.

Prvi rival Brđanima tokom priprema biće poljska Legija, taj meč je na programu u nedelju od 15,30 po srpskom vremenu (17,30 po lokalnom).

- Legija je izuzetan klub, slavne tradicije, uvek sa kvalitetnim pojedincima. Imaju odličan stručni štab, jak igrački kadar, čeka nas dobra utakmica. Igra je u prvom planu, ali je i rezultat uvek bitan, posebno protiv ovakvih protivnika.

Svedoci smo da se superligaši pojačavaju, između ostalog zvučno ime stiglo je u subotički Spartak, koji je doveo nekadašnjeg prvotimca moldavskog Šerifa, Edmunda Ada.

- Svi se pojačavaju i to je vrlo dobra stvar za Super ligu Srbije. On je svakako veliko pojačanje za Spartak, pomoći će im u ostvarenju njihovim ambicija. Poštujemo svakog rivala, sve ćemo ih ispratiti i ovde u Turskoj, kao što će i oni verovatno nas. Na nama je da unapredimo neke stvari u našoj igri, da nađi igrači budu bolji i individualno i timski. Kad počne prvenstvo, videćemo gde smo – zaključio je Dušan Kerkez, šef struke Čukaričkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar