VESTI FK Čukarički

Kerkez i Docić pred Partizan: U dobrom raspoloženju čekamo derbi kola-MarkoDocić-

Kerkez i Docić pred Partizan: U dobrom raspoloženju čekamo derbi kola

Čukarički je pobedom u Ivanjici protiv Javora (2:1) nastavio sa sjajnim partijama i još boljim rezultatima u drugom delu sezone, a pred početak plej-ofa Super lige Srbije odigraće još derbi meč protiv Partizana, na stadionu na Banovom brdu (utorak, 18 časova).

- Pre svega, sve je ispalo najbolje moguće za nas na gostovanjima u Nišu i Ivanjici. Igrali smo dobro, doneli smo maksimalnih šest bodova, na dobroj smo poziciji na tabeli kolo pre početka plej-ofa. U dobrom raspoloženju dočekujemo derbi kola – kazao je na startu razgovora šef struke Čukaričkog Dušan Kerkez, koji je potom nastavio:

- Već sam govorio i ranije, Partizan je uvek Partizan. Njihovi fudbaleri nisu zaboravili da igraju fudbal. Kriza se dogodi, ali kad igrači imaju kvalitet, lakše je prebroditi te situacije. Ali, ukoliko želimo da ostvarimo svoje ciljeve, moramo da igramo najbolje moguće i da osvajamo bodove. Očekujem dobru utakmicu i pune tribine stadiona na Banovom brdu. Daćemo sve od sebe da izborimo pozitivan rezultat.

U prvom delu sezone, u jednom od najboljih mečeva Super lige, Partizan je posle velike borbe u Humskoj savladao ekipu Čukaričkog (3:2).

- Kad se izgubi, teško da mogu da budem zadovoljan, iako je tada bilo dosta dobrih stvari. Imaju sada novog trenera, malo drugačiji način igre, ali sa istim prvotimcima. Dobro smo ih analizirali i pripremili smo se za ono što nas očekuje, a to je veoma teška utakmica.

Posle dužeg vremena „proradio“ je napadač Čukaričkog Muhamed Badamosi, koji je sva dva gola „potpisao“ trijumf Brđana u Ivanjici.

- Znači nam kad centarfor daje golove, ali i da su se neki drugi igrači „podigli“ tokom sezone. Siguran sam da će i neki igrači koji su sada trenutno na klupi dati doprinos, a najbitnija je timska igra, koja izbaci i pojedinca. U dobroj smo formi, a rezultat zavisi od mnogih stvari. A ako želite rezultat protiv timova kao što je Partizan, morate da odigrate na najboljem mogućem nivou – kazao je Kerkez.

Čukarički igra vrlo dobro ove sezone, ali u dva meča protiv Crvene zvezde i jednom protiv Partizana još nije osvojio bod. Vremena (i mečeva) protiv večitih rivala će biti još u nastavku sezone da se taj utisak popravi.

- Partizan i Crvena zvezda su uvek bili i biće drugačiji od ostalih u Srbiji. Svi ostali klubovi, pa i mi, imamo dodatni motiv protiv večitih rivala. Na nama u stručnom štabu je da i psihološki pripremimo ekipu, sa poštovanjem prema Partizanu, ali i prema nama samima i sezoni koja ima epitet istorijske za srpski fudbal. Nadigravaćemo se sa Partizanom i pokušati da uzmemo bodove – istakao je Kerkez.

Duel beogradskih rivala biće jedan od ključnih u borbi za pozicije pred doigravanje i poslednjih sedam kola. Ipak, na Banovom brdu se i dalje ne bave bilo kakvim kalulacijama.

- Činjenica je da ćemo protiv Partizana igrati jedan od bitnijih duela u sezoni, ali takav će biti svaki do kraja takmičenja u Super ligi, naravno i Kupu Srbije. Sigurno je da ćemo biti maksimalno motivisani, uz veliki respect prema Partizanu, koji je uvek favorit. Neće nam biti lako, neće ni njima, verujem da će gledaoci imati šta da vide na Banovom brdu, ali i pored malih ekrana – kazao je kapiten Čukaričkog Marko Docić, koji je potom nastavio:

- U prvom delu sezone odigrali smo odličan meč, u kojem smo na kraju nesrećno poraženi sa 3:2. Bilo je tada dosta golova, preokreta, uzbudljivih dešavanja u završnici meča. Sada svakako očekujem malo oprezniju utakmicu, sa početnim ispitivanjem snaga. Jednostavno, ova utakmica mnogo toga može da donese.

Govorio je Docić o Partizanu biranim rečima.

- Svaki klub ponekad upadne u krizu, tako je bilo i sa Partizanom. Ali, baš sam gledao njihov poslednji meč, protiv Voždovca. Pobedili su sa 1:0, a trebalo je da bude tri ili četiri gola razike za crno-bele. Verujem da su izašli iz krize i da će igrati mnogo bolje u finišu šampionata. Znamo koliko su timski jaki, ali i kakav individualni kvalitet poseduju. Posebno u napadu, gde su Rikardo, Natho, Menig, mladi Jović, opravio se i Danilo Pantić. I oni će učiniti sve da dođu do pobede, ali će mnogo zavisiti i od nas i naše igre.

Docić je u Ivanjici zabeležio desetu asistenciju ove sezone u Super ligi Srbije, za vodeći pogodak protiv Javora, posle odličnog ubacivanja iz kornera glavom je pogodio Badamosi.

- Već sam nekokiko puta ranije to govorio, lični učinak mi apsolutno nije bitan. Ne brojim svoje asistencije ili golove, već samo bodove koje osvaja Čukarički. Ali, drago mi je da sam „razigrao“ Badamosija, on nam mnogo znači.Nadam se da će nastaviti da pogađa, nebitno da li posle mojih ili dodavanja nekog drugog saigrača – kazao je Docić.

Komentari (0)

Napiši Komentar