VESTI FK Čukarički

Kerkez: Da se uzdignuta čela vratimo iz Holandije--

Kerkez: Da se uzdignuta čela vratimo iz Holandije

Šef struke Čukaričkog Dušan Kerkez bio je vrlo raspoložen pre oficijelnog treninga na stadionu Tventea. Na konferenciji za novinare na velelepnom stadionu na kojem će njegov tim u četvrtak (19 časova) igrati revanš meč protiv holandskog tima, Kerkez je u uvodnom delu izlaganja kazao:

- Znali smo da nećemo biti favoriti u ovom meču, ali to ne znači da ne verujemo u iznenađenje. Želja nam je da u ovakvom ambijentu bar ponovimo drugo poluvreme iz prvog meča. Svi igrači su spremni i jedva čekaju utakmicu. Nismo došli na ekskurziju, bitno nam je da napravimo rezultat. Prema rečima domaćina, prodato je već 22.000 ulaznica za predstojeći susret.

Da li će ta atmosfera biti dodatni motiv za igrače Čukaričkog?

- Ne mogu sa sigurnošću to da kažem. Od mog dolaska nikad nismo igrali pred toliko gledalaca. Može da se uvuče strah, ali isto tako to može da bude dodatni motiv za moje igrače da se pokažu u dodatnom svetlu. Ne možemo da očekujemo da ćemo dominirati 90 minuta, ali nam je bar cilj da se dobro suprotstavimo i pokažemo u što boljem svetlu. U svakom slučaju to može da bude podstrek i motiv za moje igrače.

Tvente je favorit u ovoj utakmici, na čemu zasnivate optimizam?

- Holanđani imaju ozbiljnu ekipu, ali verujemo u naš kvalitet. Igra nije toliko bitna, ali je konačan ishod važniji. Nismo baš u položaju da budemo previše pozitivni posle prve utakmice i dva gola minusa, ali možemo da odigramo dobro. Nadam se da ćemo i polušanse iskoristiti. Moramo da dajemo golove, to je ono što pravi razliku. Tventeu definitivno malo prostora treba da iskoristi svaku priliku u to smo se uverili. Drago mi je da moji igrači veruju u pozitivan ishod. Imaćemo lep ambijent, važno je da se iz Holandije vratimo uzdignute glave, čak iako ne prođemo dalje - zaključio je Kerkez.

Komentari (0)

Napiši Komentar