VESTI FK Čukarički

Kaplanović: Na pobedu protiv Brodarca, ali titula nije prioritet--

Kaplanović: Na pobedu protiv Brodarca, ali titula nije prioritet

Derbi Omladinske lige Srbije biće igran na terenu SC „Rakovica“, u sredu, 1. maja od 11 časova Čukarički će u okviru 25. kola ugostiti Brodarac. Biće to duel trenutno dva prvoplasirana tima, kako sada stvari stoje i najvećih pretendenata na titulu šampiona. I pored stanja na tabeli, trener Brđana Veličko Kaplanović ne pridaje tom podatku mnogo značaja.

- Jeste to duel prvog i drugog na tabeli, zbog toga i derbi meč. Ali, ne opterećujemo se time, naš cilj nije titula, već stvaranje igrača za prvi tim. To smo istakli na početku sezone, iza toga stojimo i sada. Druga stvar, posle meča protiv Brodarca, ima još mnogo da se igra, uvek je proleće u Omladinskoj ligi Srbije daleko napornije nego jesenji deo šampionata – kazao je Kaplanović, koji sa generacijom momaka rođenih 2000. radi već tri godine.

Bez želje da stvara bilo kakav pritisak, Kaplanović se ipak složio da će na terenu Rakovice imati šta da se vidi na praznik rada.

- To svakako. Na žalost, nećemo biti kompletni, mnogo će nam u finišu sezone nedostajati Ivan Markov, momak koji je igrao sjajno, ali je obnovio povredu kolena. Siguran sam da će momci odigrati i za njega. Zbog kartona, meč će propustiti i Lazar Daničić. Uglavnom, oslanjamo se na momke koji su uglavnom izgurali ovu sezonu u omladinskom stažu, imam mnogo poverenja u njih. A ponavljam, nabitnije je da još neko odskoči i dobije šansu u prvom timu, gde su već Tedić, Vidosavljević, Veličković...

Kaplanović je istakao da su momci prilično napredovali u odnosu na početak sezone, a to je ilustrovao primerom Dimitrija Kamenovića.

- On je zaigrao i za prvi tim u Super ligi, na dva meča je bio na terenu po 90 minuta, protiv Dinama i Vojvodine, oba puta u gostima. I posao je odradio odlično, u vrlo zahtevnim mečevima, potvrdio je to i šef struke. Na to smo svi ponosni. Zaista sam zadovoljan onim što momci pružaju ove sezone, a mečevi kao što je predstojeći sa Brodarcem, je jedan od onih kroz koje mogu još više da napreduju. Svakako, cilj je pobeda, ali i ako bude tako, čeka nas teška borba do kraja, ne treba nikako zaboraviti ni Crvenu zvezdu i Vojvodinu, biće vrlo zanimljivo.

Čukarički je već bio šampion Srbije u sezoni 2015/16, te je zemlju godinu dana kasnije predstavljao u UEFA Ligi mladih.

- Bilo bi lepo da se to ponovi, ali moram da istaknem da je prava stvar ovo što je Crvena zvezda igrala, šest zagarantovanih mečeva, sa ekipama takvog kvaliteta, tu igrači najviše napreduju u ovom uzrastu. Ponosan sam naravno i na ono što su naši momci pokazali tokom priprema na Kipru, kad je dosta omladinaca dobilo šansu igrajući za prvi tim, sa ozbiljnim rivalima kao što su Suduva, Levski, Ural... Na kraju krajeva, najbitnije je koliko će momaka narednih sezona zaigrati u prvom timu Čukaričkog – zaključio je Veličko Kaplanović.

Komentari (0)

Napiši Komentar