VESTI FK Čukarički

Izjave trenera posle 22. kola--

Izjave trenera posle 22. kola

 

Lalatović: Želeo sam pobedom da završim sezonu

Nikolić: Možemo da izborimo opstanak

Šef stručnog štaba Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je posle utakmice protiv Rada da je njegova ekipa od prvog do poslednjeg minuta odigrala kako treba i da mu je ispunjena želja da pobedom završi polusezonu. 

"Možemo biti ponosni i zadovoljni ovim što smo uradili u ovih šest meseci i ovoj polusezoni. Sve čestitke na račun mojih igrača. Želim Radu da ostane u ligi, jer oni kao klub to zaslužuju. Jako sam ponosan na svoj tim, igrače, stručni štab, svi smo zajedno uspeli u svemu ovome. Imali smo mnogo problema, mnogo njih je otišlo i mnogo povređenih, ali igrali smo lep fudbal. Sad smo među tri ili četiri ekipe koje su ove sezone igrali najlepši fudbal, a to je zahvaljujući kvalitenim igračima koji su ispunjavali sve što sam tražio. Danas Čuki fali dva boda da bude treća od napred, a bila je treća od pozadi kad sam došao. Iza mene je psihički jako teška sezona i želeo sam da se završi pobedom. Srećan sam i ponosan i samo da nastavimo ovako. Zaslužujemo da igramo Evropu". 

Upitan zašto je bio neuobičajeno miran tokom večerašnje utakmice Lalatović je pojasnio da se videlo da je njegov tim bliži pobedi i da nije bilo potrebe mnogo da vodi utakmicu. "Ne dam im da se opuste i neki put ispadam smešan tokom utakmice. I mene nekad bude posle sramota, ali za pobedu sam sve u stanju da uradim. Ne zanima me ko će šta da kaže i misli, mene samo zanima pobeda. Živim za to i želim da i moji igrači žive za pobedu. Drugo me ništa ne zanima, pa ni ako ispadam budala. Naravno, ja to za sebe ne mislim, bitno mi je samo da pobeđujem. Opet kažem, sve čestitke na račun igrača". 

Novinare je zanimalo mišljenje Lalatovića o osnivanju sindikata trenera. "Sindikat treba da postoji. Moramo da se podržavamo, uvek ću biti za to i uvek ću podržavati svoje kolege. Voleo bi možda jednog dana i da ga predvodim, jer mislim da bih to dobro radio", rekao je Lalatović, a šef sručnog štaba Rada Slađan Nikolić dodao da takav sindikat svakako treba da postoji i predložio Lalu za predsednika. 

Nikolić se osvrnuo na utakmicu. "Najvažnije je da se završila polusezona što se nas tiče. Ima dosta da se igra i dosta bodova je u igri, pa je na nama da se pojačamo iskusnijim i napavimo balans medju ovim mlađim igračima. Mislim da možemo da se izborimo za opstanak, jer smo bili smo i u težim situacijama. Svaka čast fudbalerima Čukaričkog bili su bolji od prvog do poslednjeg minuta". 

Šefovi dve ekipe su posle pitanja novinara o prihvatanju zahteva o smanjenju plaćanja trenerskih licenci pohvalili Fudbalski savez Srbije, koji je to odobrio i konstatovali da je najbolji pokazatelj rada Saveza plasman reprezentacije na svetsko prvenstvo, kao i to što će Crvena zvezda i Partizan prezimiti u Evropi. 

Komentari (0)

Napiši Komentar