VESTI FK Čukarički

Fudbaleri Čukaričkog bili vredni i tokom pauze--

Fudbaleri Čukaričkog bili vredni i tokom pauze

Prva grupa fudbalera Čukaričkog obavila je danas lekarske preglede u republičkom Zavodu za sport i medicinu sporta u Košutnjaku i što je najvažnije svima su dobri rezultati. Da su se fudbaleri pridržavali plana rada koji su dobili za vreme pauze najbolje pokazuje to što se niko od njih nije vratio sa viškom kilograma, već su na istoj, a neki čak imaju i nešto manju kilažu u odnosu na poslednje merenje. 

Zdravstvene analize pred nastavak prvenstva rano jutros obavili su Petar Bojić, Marko Docić, Miroslav Bogosavac, Aleksandar Kirovski, Đorđe Bašanović i Sava Radić. 

Fizioterapeut Čukaričkog Branislav Đukić bio je sa njima i rekao posle pregleda da niko od igrača nije prešao dozvoljenu granicu procenata masti što je pokazatelj da su bili vredni i tokom pauze. 

Zdravstvene analize koje fubaleri rade pred sezonu obuhvataju laboratoriju, antropometriju (merenje težine, visine, procenta masti..), fizikalni nalaz (pregled kičme, stopala, zglobova..), psihološki test, analizu govžđa, EKG i ultrazvuk srca, test opterećenja (spirometrija sa ergosprometrijom, potrošnja kisenokia pri naponu) i stomatološki pregled. 

Druga grupa fudbalera Čukaričkog pregledaće se u ponedeljak 8. januara pred prozivku, koja je zakazana za dan kasnije. Istog dana, 9. januara igrači se vraćaju treninzima posle pauze koja je počela 13. decembra kada je odigrana poslednja utakmica jesenjeg dela. Međutim, igrači su sa svakodnevnim vežbama snage i trčanju po planu koji im je dao šef struke Nenad Lalatović počeli 25. decembra. 

Za 20. januar zakazana je prva kontrolna utakmica protiv Bačke, četiri dana kasnije igraće Čukarički protiv Rada i 27. januara protiv Baska. Sva tri meča održaće se na terenu Fudbalskog saveza Beograda na Adi ciganliji od 13.30 časova. 

Ekipa se 28. januara seli na dvonedeljne pripreme na Kipar gde će prema planu odigrati šest utakmica, a novina je da će se prvi put sa seniorima Čukaričkog na pripreme putovati i omladinski tim sa Banovog brda, koji će tamo odigrati četiri meča. 

Čukarički je pauzu dočekao peti na tabeli sa 38 bodova, dva manje od trećeplasiranog Spartaka. 

Komentari (0)

Napiši Komentar