VESTI FK Čukarički

Endijae: Očekujem otvoren meč protiv Vojvodine, pružićemo maksimum za pobedu-IbrahimaNdiaye-

Endijae: Očekujem otvoren meč protiv Vojvodine, pružićemo maksimum za pobedu

 Poslednji meč pred prvenstvenu pauzu Čukarički je odigrao protiv Javora na Banovom brdu, slavio je sa 2:0, a igrač utakmice bez dileme bio je Ibrahima Endijae. Senegalac je upisao prvenac u dresu belo-crnih, uz to asistirao je za prvi gol Stefanu Kovaču. Posle tog trijumfa Čukarički se sa utakmicom manje probio na treće mesto na tabeli Super lige, a pred derbi kola protiv Vojvodine na Banovom brdu (petak, 18 časova, TV Arenasport 1).

- U šestom meču u dresu Čukaričkog uspeo sam da postignem gol. Zahvalan sam Bogu na tome, bio je to prelep osećaj. Takođe, veliku zahvalnost dugujem saigračima i stručnom štabu, koji imaju mnogo poverenja u mene. Od kako sam došao na Banovo brdo odigrao sam sve mečeve u Super ligi, na klupi sam bio samo protiv Žarkova u Kupu Srbije. Veoma sam motivisan da dam svoj maksimum, na svakom treningu, na svakoj utakmici, nadam se da će u budućnosti biti još bolje – kazao je Ibrahima Endijae, jedno od najvećih pojačanja Čukaričkog ove sezone.

Gol je mogao da dođe i ranije, popularni Ibra često je ulazio u šanse, tako je bilo na mečevima protiv Voždovca, Spartaka, niškog Radničkog...

- Nije me hteo gol tada, ali trener mi je sve vreme pričao da verujem u sebe i da ću pogoditi kad to bude najpotrebnije, u najboljem momentu. Ispostavilo se da je bio u pravu. Drago mi je da svi u Čukaričkom imaju poverenje u mene, to mi dodatno podiže samopouzdanje.

Naredni rival je iz vrha tabele. Čukarički sada kreće sa serijom teških mečeva, posle Vojvodine sledi gostovanje Teleoptiku u Kupu Srbije (23. oktobar), pa Inđiji, potom na Banovo brdo dolazi Partizan. U međuvremenu, potrebno je da se odigra i odloženi meč protiv Crvene zvezde na stadionu „Rajko Mitić“, ali termin još uvek nije poznat.

- Vojvodina ima izuzetno kvalitetan tim, što pokazuje i njihova pozicija na tabeli. Takođe, Lalatović je sjajan trener, znam ga još dok je bio u Napretku. Respektujemo Novosađane, znamo da neće biti lako, ali isto tako želimo da damo sve od sebe i da nastavimo sa odličnim igrama, pre svega kao domaćini na Banovom brdu. Znam za podatak da Čukarički ove kalendarske godine nije izgubio u Super ligi pred svojim navijačima, trudićemo se da tako ostane što duže – naglasio je Endijae, koji je još dodao:

- Oba tima gaje ofanzivni stil igre, oba trenera vole da igraju „visok presing“, to svakako garantuje vrlo kvalitetan meč. Publika će imati šta da vidi u petak uveče na Banovom brdu, biće to poslastica za njih,svakako da ih očekuje prilično otvoren meč.

Senegalac je otkrio i koji meč mu je bio do sada najteži u Čukaričkom.

- Verovatno je to bio susret u Subotici, gde smo poslednjih pola sata bili bez isključenog Tedića. Teško je kad igrate „deset na jedanaest“, dodatno se trošite, potrebno je mnogo više energije. Mi smo izdržali, to je pokazatelj i da odlično treniramo i da smo spremni na svaku moguću situaciju tokom meča. Takođe, protiv Radničkog je bio vrlo zahtevan meč, iako smo mi tu igrali zaista dobro. Presrećan sam što sam bio starter u svakom dosadašnjem meču u Super ligi od dolaska, zato sam uostalom i doveden, imam već dosta iskustva u srpskom fudbalu. Ali, mnogo mi znači i što imam takve saigrače uz sebe. I klupa nam je sjajna, ko god da uđe od tih momaka spreman je da preokrene rezultat i da pomogne ekipi. Nekoliko mečeva smo dobili i golovima u finišu, to najbolje govori o fizičkoj i mentalnoj snazi našeg tima – istakao je Endijae, koji je igrao na poziciji ofanzivnog veznog, ali u odsustvu Tedića i kao centarfor.

Sa krajnjim dometima Čukaričkog Endijae nije želeo da licitira, ali je napomenuo da njegov tim može daleko ove sezone.

- Teško je prognozirati, ima još mnogo da se igra. Za sada je sve odlično, sve što radimo na treninzima, a radimo odlično, oslikava se na terenu. Opet, ni u jednom meču nismo lako dolazili do pobede. To govori i o kvalitetu drugih timova. Pomenuo bih samo primere Javora i Inđije, koji zaslužuju mnogo više bodova od osvojenog. Isto tako bih pomenuo i takmičenje u Kupu. Mnogi misle da smo imali sreće prilikom žreba, ali mi ćemo i protiv Teleoptika igrati sa velikim respektom u osmini finala. Baš kao što je to bio slučaj u prvom kolu protiv Žarkova, videli ste tada koliki doprinos mogu da daju i momci koji čekaju svoju šansu sa klupe. To je veliki kvalitet Čukaričkog – zaključio je Ibrahima Endijae, koji je u prethodne dve sezone postizao po gol protiv Vojvodine, tada u dresu Napretka.

Komentari (0)

Napiši Komentar