VESTI FK Čukarički

Ekspedicija Čukaričkog doputovala na Kipar, Veselinović poručio da će svima dati šansu--AleksandarVeselinovic

Ekspedicija Čukaričkog doputovala na Kipar, Veselinović poručio da će svima dati šansu

Ekspedicija Čukaričkog letom „Er Srbije“ stigla je u Larnaku, posle leta nešto dužeg od dva sata, a potom je autobusom nastavila put do Limasola, gde će obaviti deo priprema za nastavak sezone. Brđani će u hotelu „Sen Rafael rizort“ boraviti od 23. januara do 6. februara.

Već u četvrtak uveče Brđani će odraditi prvi trening, u petak su na programu dva, a u subotu i prvi prijateljski mečevi. Čukarički će 25. januara najpre od 12 časova igrati protiv poljskog Rakova, od 17 sati na programu je duel protiv slovačkog Trenčina.

Do kraja boravka na Kipru prvi tim Čukaričkog će igrati još duel protiv ruskog tima UFA i letonskog RFS-a, 1. februara, odnosno kiparskog Apolona i ruskog Urala, 4. februara.

- Veoma sam zadovoljan načinom na koji se igrači odnose prema obavezama, došli su onako kako je trebalo da dođu posle pauze. Svaki od njih je dobio plan rada u prelaznom periodu, to nam je olakšalo da možemo da sprovedemo predviđeni program. Do polaska na Kipar odradili smo 17 treninga i dve utakmice sa manjom minutažom, protiv Rada i Proletera. Te dve utakmice su nam služile da se što pre vratimo u rutinu mečeva, s obzirom da nas na Kipru očekuje šest mečeva koji če biti sve samo ne prijateljski – rekao je Aleksandar Veselinović, trener belo-crnih.

Veselinović je napomenuo da će svih 28 igrača koji su doputovali na Kipar dobiti šansu da se nametnu tokom ovog dela priprema.

- Imali smo već prvi sastanak na Kipru sa igračima, kazao sam im da ću u mečevima koje ćemo ovde imati miksovati. Neke igrače, koji iz raznih razloga nisu mogli da dobiju minatužu tokom jeseni, ne treba da iznenade pozicije na kojima će igrati, kao ni minutaža, tek posle povratka sa Kipra imaćemo jasniju sliku oko svega.

Čukarički je iz IMT-a vratio svoje dete, Luku Zorića, a u klub je iz belgijskog Mehelena stigao Milan Savić.

- Za sada samo jedan igrač koji može da se nazove novajlijom, moram na startu da kažem da ima žestoku konkurenciju, tu smo da mu damo šansu i da mu pomognemo da se adaptira. Dete je Crvene zvezde, koje je bilo u Belgiji. Na žalost, nema veliku praksu utakmica, igrao je u mlađim selekcijama za Bosnu i Hercegovinu, igra bočno gore, uglavnom levo. Prelazni rok je u toku, mnogi igrači Čukaričkog su interesantni drugima, videćemo kako će se stvari odvijati. Ne bi trebalo da imamo nekih velikih promena što se tiče odlazaka i dolazaka – kazao je Veselinović, koji je potom, slikovito objasnio čemu se nada u prelaznom roku:

- Da se malo našalim, neke moje kolege su pred Novu godinu molile Deda Mraza da im dovede igrače. Ja kažem da sam molio Deda Mraza da ne mora niko da dođe, ali da svi ostanu. Dakle, zadovoljan sam igračkim kadrom. Slobodan Tedić je jesenas odigrao skoro sve utakmice, Endijae može da igra na toj poziciji, dostojno ga je menjao. Imamo želju da dovedemo još jednog napadača, ali on mora da podigne nivo igre i da se ljudskim karakteristikama uklopi u ono što je potrebno Čukaričkom. Ako nađemo takvog, sigurno ćemo posegnuti za njim, ali nećemo dovoditi samo da bismo povećali broj – zaključio je Veselinović.

Komentari (0)

Napiši Komentar