VESTI FK Čukarički

Dušan Đorđević: Zlata vredna pobeda u Bačkoj Palanci--DušanĐorđević

Dušan Đorđević: Zlata vredna pobeda u Bačkoj Palanci

Čukarički je ostvario četvrtu uzastopnu pobedu na gostovanjima. Posle Radnika (1:0), Inđije (1:0) i Rada (2:0), na strani je savladana i OFK Bačka (2:1). Čini se da su od pomenuta četiri susreta upravo u Bačkoj Palanci Brđani najteže došli do trijumfa i vredna tri boda koja su ih dodatno učvrstila na četvrtoj poziciji na tabeli Super lige Srbije.

- Bili smo bolji rival na terenu, po posedu i broju prilika. Međutim, fudbal je takva igra da je utakmica mogla da one u drugom smeru. Bačka je povela sa 1:0, umešno se branila. Na našu sreću, uspeli smo da se stabilizujemo, konsolidujemo. Brzo smo i izjednačili, potom i pojurili drugi gol, kojim smo došli do zlata vredne pobede – istakao je Dušan Đorđević, šef stručnog štaba Čukaričkog.

Pohvalio je strateg belo-crnih rivala iz Bačke Palanke, ali i svoje igrače koji niti jednog trenutka nisu odustajali, iako su se našli u nezavidnoj poziciji, s obzirom da su od 53. minuta gubili sa 1:0.

- Bačka se pokazala kao takmičarska ekipa, u formaciji sa pet igrača u defanzivi, sa dva visoka napadača. Probali su dugim loptama da nam naprave problem i jesu u nekim momentima uspevali u tome. Ipak, naša volja za igrom i pobedom na kraju je rezultirala da prezadovoljni i sa tri boda odemo sa gostovanja u Bačkoj Palanci – istakao je Đorđević.

Čukarički će seriju teških mečeva nastaviti već u sredu, kad će od 14 časova na stadionu na Banovom brdu igrati protiv Metalca. Potom sledi gostovanje Crvenoj zvezdi na stadionu „Rajko Mitić“ narednog vikenda.

- Spremali smo se za ovakav ritam, imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača. Neće biti lako u narednom periodu, ali razmišljamo samo o prvoj narednoj utakmici protiv Metalca na našem stadionu – kazao je Đorđević.

Komentari (0)

Napiši Komentar