VESTI FK Čukarički

Dušan Đorđević: Pronašli smo nove modele igre--DušanĐorđević

Dušan Đorđević: Pronašli smo nove modele igre

Čukarički je odigrao sjajan meč protiv Spartaka, slavio je sa ubedljivih 5:1 u derbiju kola i na najbolji mogući način trasirao je put ka plasmanu u Evropu. Brđani sada imaju 13 bodova više u odnosu na najbližeg pratioca na tabeli, od ove runde to je ekipa TSC-a.

Subotičani su zadužili belo-crne, koji su u prvom delu sezone na severu Bačke odigrali jedan od lošijih susreta, tada su poraženi sa 4:2. Oprezni su bili na Banovom brdu i pred jučerašnji duel, a u najavi tog susreta šef struke Dušan Đorđević lakonski je kazao:

- Svaki novi meč nosi neizvesnost i tenziju, a mi treneri bili bismo uvek zadovoljni sa pobedom od 1:0. Ipak, Čukarički je protiv Subotičana odigrao meč sezone, slavio je više nego ubedljivo, na kraju gosti mogu da zahvale i golmanu Dujmoviću što još neku loptu nisu vadili iz svoje mreže. - Prezadovoljan sam, kako da ne budem. Bila je ovo jedna od najbitnijih utakmica u sezoni za nas, u smislu da se daleko odlepimo na četvrtom mestu, što smo na kraju i učinili. Teško mi je da bilo koga izdvojim, svi su pružili fenomenalnu partiju – kazao je dan posle meča Đorđević.

Jedina zamerka momcima u belo-crnim dresovima mogla bi da se odnosi na bukvalno poslednje trenutke prvog poluvremena, kad je Spartak golom Šimure vratio nadu.

- Mogli smo koji minut pre toga da povedemo sa 3:0 i verovatno već tada da rešimo pitanje pobednika. Kovač je fenomenalno uposlio Jovanovića, koji ipak nije kompletirao het-trik. Potom smo primili gol iz karambola, ali bio sam siguran da nas to neće poremetiti. Toliko smo dobro izgledali na terenu, pa sam i rekao momcima u pauzi da nema nikakvih problema, da treba da nastavimo u istom ritmu i da što pre postignemo treći gol, što je Savić vrlo brzo i učinio. Posle je išlo sve svojim tokom, dali smo još dva gola i imali sijaset šansi.

Ne dešava se tako često da jedan igrač na meču zabeleži čak tri asistencije, Upravo to je protiv Subotičana učinio kapiten Čukaričkog Marko Docić.

- Odavno sam govorio da je on blago ove ekipe, u svakom smislu. I liderstva, njegove uloge u celom timu, komunikacije između igrača i stručnog štaba, uprave... Igračke kvalitete i da ne pominjem. Ali, teško mi je posle ovakve utakmice bilo koga da izdvojim, ne bih smeo ni da počnem da nabrajam... – istakao je Đorđević.

Četiri od pet golova postigli su „bonus“ igrači, po dva su delo Đorđa Jovanovića i Milana Savića, uz prvenac Strahinje Tanasijevića u dresu Čukaričkog.

- Mlađi igrači su takođe bili na vrhunskom nivou. Petorica njih su počeli meč, pored strelaca golova bili su tu još Petrović, Kovač i Ergelaš, dok su sa klupe ušli Rakonjac, Vidosavljević i Baić. To je odlična stvar za naš klub, a posebno nas raduje činjenica da su svi pokazali da poseduju kvalitet i da na njih mora ozbiljno da se računa. Vreme je njihov saveznik, ali moraće na najbolji mogući način da koriste svaki minut na terenu. Doduše, neki od njih igraju već u kontinuitetu, skoro da su postali iskusni igrači – slikovito je objasnio Đorđević.

Šef struke Brđana ranije je pominjao da će ekipa morati da traži neke druge modele igre odlaskom brzih igrača, Endijaea, Ezea i Birmančevića. Rezultati pokazuju da su se „neki novi klinci“ vrlo brzo uklopili.

- Sad su neki drugi momci iskočili, što sam i priželjkivao, njihovo je bilo da preuzmu odgovornost. Što se tiče novog modela igre, pronašli smo ga, ali ne želim da otkrivam o čemu se radi.

Do kraja sezone je ostalo još devet kola, Čukarički je na odličnom putu da se posle godinu dana pauze izbori za takmičenje na međunarodnoj sceni.

- Iskreno se nadam da je prednost takva da ne može da se istopi. Pogledali smo se u svlačionici, složili se da sad počnemo da pričamo o trećem mestu. Znamo da je to u Super ligi bio najveći uspeh kluba do sada, da smo blizu i nekih drugih rekorda, po broju osvojenih bodova i postignutih golova u jednoj sezoni. Imamo sasvim dovoljno motiva da do kraja igramo u istom ritmu. Sa druge strane, očekujem da mladi momci još više koriste prilike koje će im se pružati. Neće biti lako ni u jednom meču, igraćemo i sa ekipama koje će se boriti za opstanak u društvu najboljih, a one su tada na maksimumu. Na nama je da u svakom meču idemo na pobedu i da sezonu završimo kako dolikuje ovakvom klubu – zaključio je Dušan Đorđević.

Komentari (0)

Napiši Komentar