VESTI FK Čukarički

Dušan Đorđević: Prezadovoljan pobedom i načinom na koji je ekipa reagovala--DušanĐorđević

Dušan Đorđević: Prezadovoljan pobedom i načinom na koji je ekipa reagovala

Čukarički je u meču za fudbalske sladokusce slavio protiv gradskog rivala Voždovca sa 3:2, posle velikog preokreta. Brđani su se probili se na petu poziciju pred reprezentativnu pauzu, a što je za stručni štab Dušana Đorđevića još bitnije, pokazali su igrači da se od njih sa pravom očekuju velike stvari ove sezone.

Rival sa Dušanovca je takođe zaslužan što je derbi kola imao epitet izuzetno kvalitetnog, pa su i gledaoci širom Srbije putem malih ekrana mogli da uživaju u vrhunskom fudbalu, preokretima i golovima. Vidmo iscrpljen posle meča u kojem je i on sam potrošio mnogo energije, trener belo-crnih Đorđević ipak je bio vrlo raspoložen.

- Prezadovoljan sam bodovima i načinom na koji je ekipa reagovala tokom meča, posle vođstva Voždovca u drugom poluvremena. Susreli smo se sa izvanrednim timom, baš igraju lep, ozbiljan fudbal. Ima mnogo lepih situacija u njihovoj igri, sa mnogo popunjavanja i traženja prostora. Imali smo problema sa tim, ali u nekim momentima smo uspevali i mi da se nametnemo kao kvalitetniji protivnik. Nama je sada najbitnije, pogotovo pred pauzu zbog obaveza reprezentacija, da smo osvojili tri boda i da smo se vratili u vrh tabele – kazao je Đorđević.

Tokom meča morao je Đorđević u dogovoru sa stručnim štabom da se prilagođava raznim situacijama, boljoj igri rivala i vođstvu na početku drugog poluvremena, povredi možda i najboljeg pojedinca susreta Endijaea...

- Još plaćamo danak situacijama u kojima smo bili. Imali smo mnogo povređenih igrača koji nisu imali adekvatne treninge. Oni sad nisu povređeni, međutim, nisu svi još potpuno fit, primetilo se to u njihovoj igri. Kod nekih se vidi „debela“ pauza. Ponoviću opet, dobro je da smo pobedili i da nas sad čeka pauza u kojoj možemo fizički da se vratimo i da potom budemo još bolja i kvalitetnija ekipa – optimista je Đorđević.

Sledi pauza u Super ligi zbog obaveza reprezentacija. Za Čukarički, u najboljem mogućem trenutku, iako su u dobroj seriji rezultata.

- Ovo je četvrta utakmica u nizu, od Novog Pazara u Kupu, da smo bez poraza. Svakako da ekipa raste sa tim i nadam se da će tako biti i u narednom periodu. U narednih nekoliko dana igrači najpre treba da se dobro oporave, a potom da nastavimo dobar rad, da pauzu iskoristimo na najbolji mogući način.

Brđani još nisu kompletni, prethodnih mesec i po dana su se „krpili“ na nekim pozicijama, ali je situacija i na tom polju sve bolja.

- Protiv Voždovca su na klupi bili Miladin Stevanović i Marko Šarić, koji su već počeli sa nama da treniraju, ali potrebno je još neko vreme da uđu na teren. Danilo Pantić će se vratiti posle pauze, kapiten Marko Docić je počeo da trči na traci, to su sve stvari koje ohrabruju. Uglavnom, moramo da nađemo snage da nastavimo ovako, da ne stanemo posle nekoliko dobrih igara – upozorio je Đorđević.

Shodno tome, kad se u tim vrate sve raspoložive snage, a čekaju se još Pantić i Docić, Đorđević će biti na „slatkim mukama“.

- Sam sebi sam kazao da ne smem još da razmišljam o kompletnoj ekipi. Obazrivo se još držim ove koja je sada na raspolaganju, ne razmišljam o tim „slatkim mukama“. Ali, klub kao šot je Čukarički mora da ima kvalitetan fond igrača, odnosno veći broj prvotimaca koji mogu da zadovolje na svakom meču, koji mogu svakom protivnika da pruže žestok otpor.

Još je ranu za priču o narednom duelu protiv lučanske Mladosti, ali je jasno da Brđane čeka vrlo zahtevan raspored posle pauze.

- Imamo posle pauze težak i gust raspored, gostovanje u Lučanima, pa meć osmine finala Kupa Srbije, potom prvenstveni duel sa Napretkom na Banovom brdu. Sad se ekipa Čukaričkog koliko-toliko konsolidovala. Zahtevi ovog tima su uvek takvi da se ide na svim frontovima na najviše moguće ciljeve – zaključio je Dušan Đorđević, šef struke Čukaričkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar