VESTI FK Čukarički

Dušan Đorđević: Biću na “slatkim mukama” posle ovih priprema--DušanĐorđević

Dušan Đorđević: Biću na “slatkim mukama” posle ovih priprema

Čukarički je posle dva slobodna dana nastavio sa pripremama za nastavak sezone i premijerni duel drugog dela Super lige, protiv Inđije u gostima (subota, 13 časova). Odradili su Brđani odlične dvonedeljne pripreme u Turskoj, odigrali su i šest kontrolnih mečeva, od toga prvi tim četiri, a mladi dve.

Belo-crni su slavili pobede protiv uslovno rečeno jačih rivala, Maribora (1:0) i Sočija (1:0), dok su poraženi od Baltike (0:2) i Dnjepra (0:2). Mladi tim je bio sjajan, slavio je ubedljiv trijumf protiv vršnjaka Šahtjora iz Donjecka (6:0) i prvog tima Rudara iz Pljevalja (2:0). Utiske sa priprema sumirao je šef stručnog štaba Dušan Đorđević.

- Bile su ovo neuobičajeno kratke pripreme. Morali smo još pre polaska u Tursku, na našem stadionu da napravimo bazu, a potom smo u Antaliji kroz treninge i utakmice jurili formu. Ostalo nam je još pet dana do nastavka takmičenja u Super ligi. O uspešnosti priprema sud će dati rezultati u prvenstvu, a ne ono što smo videli u Antaliji – iskren je Dušan Đorđević, trener Čukaričkog.

U četiri meča prvi tim je ostvario polovičan učinak, po dve pobede i isto toliko poraza, uz napomenu da je Čukarički oba gola postigao iz jedanaesteraca.

- Kad su utakmice međunarodnog karaktera, nema slabih rivala. Ideja je bila da protiv Baltike i Dnjepra rasporedimo minutažu i probamo formacijski neke naše zamisli, dok smo znali da nema šale sa Mariborom i Sočijem, i da moramo da na teren izvedemo znatno jači sastav. I to se odrazilo na rezultate.

Realizacija je mogla da bude bolja u mečevima igranim u Turskoj, priznao je to i Đorđević.

- Tačno je da smo obe utakmice dobili golovima Marka Docića iz jedanaesteraca. Ipak, nadam se da realizacija neće biti problem. Imali smo tokom prvenstva više raspoloženih igrača za golove, sada su nam nedostajali Birmančević, koji se u finišu jeseni raspucao, imao je i brojne asistencije, kao i Eze i Endijae, koji su ostvarili transfere. Utakmice su bile takve da protiv jakih rivala obično i nema mnogo prilika, a dobra stvar je što ni oni nama nisu napravili mnogo problema.

Kao što je Đorđević već pomenuo, iz Čukaričkog su otišli Eze i Endijae, belo-crni dres zadužili su Đorđe Jovanović i Stefan Čolović.

- Odlasci Ezea i Endijaea su nas malo poremetili, imali su svoju ulogu u timu. Eze je izuzetno brz, Endiaje uporan i izdržljiv. Kazao sam već da je Birmančević je bio sa reprezentacijom, osetilo se to u našem napadačkom delu tima. Jovanović je sada sa nama, stigao je Čolović i mislim da smo dobili značajna pojačanja. Znaju fudbal, talentovani su i siguran sam da će to izgledati dobro. Obojica su se fenomenalno uklopila u tim. Ustvari, nama je povratak Docića jedno od najvećih pojačanja za prolećni deo sezone.

Kapiten Marko Docić je bio na terenu posle četiri meseca pause.

- Kao da povrede nije ni bilo. Dociću nije ni bila potrebna pošteda, trenira, radi, igra, veliko je pojačanje za nas. Iz opreza sam ga non-stop pitao da li je dobro, hteo sam da ga odmorim protiv Sočija, ali nije hteo. Želeo je da igra, ima ozbiljan karakter.

Na žalost, na kraju priprema Brđane je zadesio veliki peh, Asmir Kajević je tokom duela protiv Sočija polomio ključnu kost.

- Kajević je dobio udarac u nogu, posle toga je nezgodno pao i desila se ta neugodnapovreda. Veliki je to peh za nas, a mislim da će pauza biti i duža nego što smo mislili, oko dva i po meseca.

Uz odsustvo Kajevića, u prvom kolu nastavka šampionata Čukarički će biti lišen i usluga Milana Savića, koji odrađuje suspenziju zbog četiri žuta kartona.

- To nam svakako remeti planove, ne samo za Inđiju, već za celo proleće, posebno zbog činjenice da je Kajević jedan od naših najboljih igrača. Imamo zamenu, ali iskreno Asmirom kvalitet je zaista veliki.

Dosta mladih igrača, čak deset omladinaca i tri kadeta, bili su na pripremama, ima li tu “materijala” za prvi tim?

- Kako da ne? Momci su pokazali na dve utakmice protiv Šahtjora i Rudara da poseduju kvalitet, apsolutno svi. Zato su i bili sa prvim timom na pripremama. Ko će od njih prvi „iskočiti“ i biti sa seniorima zavisi od mnogo stvari, ali su svi zaslužili maksimalnu pažnju.

Na kraju, da li ćete biti na „slatkim“ mukama pred duel sa Inđijom?

- Hoću, naročito posle ovako dobro odrađenih priprema. Mnogi su pokazali da na njih može i mora ozbiljno da se računa. Čak su i neki mlađi igrači žestoko “zapeli”. Nemamo neki ogroman broj igrača, tu menjamo oko 16-17 prvotimaca, ostalo sve popunjavamo sa mlađima – zaključio je Đorđević.

Komentari (0)

Napiši Komentar