VESTI FK Čukarički

Drezgić: Biće mnogo teže nego u Surdulici, Radnik je sve bolja ekipa-UrošDrezgić-

Drezgić: Biće mnogo teže nego u Surdulici, Radnik je sve bolja ekipa

Čukarički je ostvario izuzetno bitan trijumf na gostovanju Mladosti u Lučanima, golom Luke Stojanovića u 88. minutu. Bila je ovo druga vezana pobeda Brđana u Super ligi, obe su ostvarene tako što je mreža koju je čuvao Nemanja Belić ostala netaknuta. Jedan od najzaslužnijih za to je i mladi štoper Uroš Drezgić, koji je u oba meča igrao u paru sa daleko iskusnijim Radovanom Pankovim. I imao je zadatak da čuva izuzetno kvalitetne napadače u protivničkim redovima.

- Nije bilo lako u te dve utakmice, ali je izuzetno bitno da smo se brzo oporavili posle poraza od Crvene zvezde u gostima i da smo osvojili šest bodova. Posebno je teško bilo u Lučanima, u meču koji je bio prilično zanimljiv, po veoma teškom terenu. Znali smo kakvi nas uslovi očekuju, prilagodili smo se, na kraju došli do pobede protiv tima koji posebno dobro igra na domaćem terenu – kazao je Drezgić.

Već u nedelju, u terminu od 14 časova Čukarički će ugostiti ekipu Radnika. U Surdulici u prvom delu sezone Brđani su bili ubedljivi, slavili su sa 4:0.

- U tom meču sam bio na klupi, a igrali smo zaista dobro, iskoristili smo većinu šansu koje smo imali. Koliko je to bila bitna pobeda, govori činjenica da smo pre tog duela, samo jednom slavili u Surdulici. I uopšte se ne zavaravamo da će na Banovom brdu biti lakše. Naprotiv, Radnik se prilično podigao, već je pobegao sa dna tabele, a bodovi su im neophodni u borbi za opstanak – kazao je Drezgić, koji je potom dodao:

- Naravno, mi imamo svoj cilj, takođe moramo da idemo na pobedu. Dobrim rezultatima smanjili smo razliku u odnosu na Partizan i TSC, ali ima još mnogo da se igra. Naš rival se prilično pojačao, deluje daleko bolje nego u prvom delu sezone i znamo da će nam biti izuzetno teško. Opet, moramo da nametnemo svoj stil igre, da držimo posed, da stvaramo i koristimo šanse. I naravno, da osujetimo njihove napade i sjajnu tranziciju koju imaju, uz činjenicu da mnogo pažnje moramo da obratimo i na prekide.

Komentari (0)

Napiši Komentar